GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin dördüncü gününden satır başları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un son günü de yoğun bir pro­gram­la devam etti. Dav­etlil­er sırasıy­la Kith&Kin, Pio­neer­ing Design­ers II Emre Pakel — Sey­dul­lah Yıl­maz, Lug Von Siga, Exquise, Gökhan Yavaş, Join Us ve Bar­bie by Çiğ­dem Akın İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­on­larını keşfet­til­er.

Pio­neer­ing Design­ers II ile genç­lik ener­jisi
İst­anb­ul Hazır Giy­im ve Kon­fek­siy­on İhrac­atçıları Bir­liği (İHKİB) tarafın­dan destek­le­nen genç tasarım­cılar Emre Pakel ve Sey­dul­lah Yıl­maz “Pio­neer­ing Design­ers II” defile­siyle kolek­siy­on­larını sun­du­lar. Emre Pakel, “Pakel Coop­er­a­tion” adlı yeni kolek­siy­onun­da düny­a­ca öze­nilen Hol­ly­wood tarzı­na tep­ki niteliğinde Japonya’nın yeni sokak stil­leri­ni konu edin­di. Tasarım­larının form­ların­da deney­sel bir yön­tem izleyen Sey­dul­lah Yıl­maz ise kolek­siy­onun­da fark­lı akım­ları bir­leştir­erek geçmişte ve gele­cek­te aero­dy­nam­ic­s’in nasıl kul­lanıldığını yan­sıt­tı ve giysilerde form aracılığıy­la ısı ve hava den­gesinin sağlan­abile­ceği­ni gös­ter­di.

Lug Von Siga 10. yaşını kut­luy­or
İst­anb­ul’da moda haf­tasının 10. yılı­na para­lel olarak başarılı tasarım­cı Gül Ağış da MBFWI kap­samın­da Lug von Siga markasının 10. yaşını kut­ladı. Shake­speare’in ölüm­süz eseri Venedik Tacir­i’n­den ilham alan İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­onunu sunan Ağış, bugüne kadar hazır­ladığı kolek­siy­on­lar­da dünyanın fark­lı coğrafyaların­dan ilham aldığı kişi­leri ve kültürel ayak izleri­ni hep İst­anb­ul ile har­man­la­masıy­la biliniy­or. Bu sezon da Lug Von Siga, “Venedik Taciri İst­anb­ul’da” adını verdiği kolek­siy­onunu  Venedik Sarayı’nın büyülü atmos­ferinde tanıt­tı. Tasarım­cı, markasının 10. yılın­da, bu mesleği öğrendiği ve uzun yıl­lar yaşadığı yer olan İtalya’ya atıf­ta bulu­narak, bir anlam­da mesle­ki kök­ler­ine dönüş yap­tı ve üniver­sit­ede ilk mezun olduğu bölüm olan İngiliz ede­biy­atının ünlü yazarı Shake­speare’in Venedik Taciri adlı eseri­ni, ken­di kök­leri­ni bul­duğu şehir olan İst­anb­ul’a taşıdı.

Bir MBFWI klasiği: Mer­cedes-Benz Lounge ve Moda Haf­tası Araçları
Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un artık klasik­leşen MBFWI Trans­fer Araçları, İst­anb­ul sokak­larını 14. sezon­da da arşın­la­mayı sürdürdüler. Mer­cedes-Benz C‑Serisi araçlar, haf­ta boyun­ca Mer­cedes-Ben­z’in özel mis­afir­leri­ni tam zamanın­da defile ve sunum­lara yetiştirdil­er ve şehrin dört bir yanı­na moda haf­tasının heye­canını taşıdılar. Her sezon moda haf­tası mis­afir­lerinin buluş­ma nok­tası olan Mer­cedes-Benz Lounge ise haf­ta boyun­ca can­lı ren­k­lerin coşkusu ve dinamik kim­liği eşliğinde mis­afir­leri­ni karşıladı.

BARBIE by Çiğ­dem Akın ile MBFWI sona erdi
MBFWI’nin son defilesinde Çiğ­dem Akın, Bar­bie için hazır­ladığı tasarım­ları sun­du. Akın’ın tasarım­cı kim­liğinin oluş­masın­da büyük rol oynayan Bar­bi­e’ye ithafen hazır­ladığı tasarım­lar, İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­onunun mod­ern ve genç çizgi­leri ile bir­leşti. Çiğ­dem Akın, bu kolek­siy­onuy­la kadın­lara sahip olduk­ları gücü ve yaratıcılığı hatır­lat­mak iste­diği­ni belirt­ti.

Exit mobile version