GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin birinci gününden satır başları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un 11. sezonu 27–30 Mart 2018 tar­ih­leri arasın­da Zor­lu Per­for­mans Sanat­ları Merkez­i’nde gerçek­leşiy­or.

Etkin­liğin ilk gününde URUN, Gökhan Yavaş, Şiyar Akboğa, Raşit Bağzıbağlı ve Lug Von Siga Sonbahar/Kış 2018 kolek­siy­on­larını sergilerken Türkiye’nin önde gelen moda markaların­dan NetWork’de İlkbahar/Yaz 2018 kolek­siy­onunu Zor­lu Cen­ter’­da yer alan mağaza­sın­da sun­du.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da haf­ta boyun­ca kolek­siy­on­larını sergileye­cek olan mar­ka ve tasarım­cılar arasın­da Aslı Fil­in­ta, Bahar Korçan, Bel­ma Özdemir, Brand Who, Cihan Nacar, Çiğ­dem Akın, DB Berdan, Emre Erde­moğlu, Exquise, Gökhan Yavaş, İpek Arnas, Lug von Siga, Mehmet Kor­maz, Mehtap Elai­di, Meltem Özbek, Mer­cedes-Benz presents Ate­lier Kikala, Mer­cedes-Benz presents Sudi Etuz, Mert Erkan, Miin by Kadir Kılıç, Murat Aytu­lum, Net­Work, New Gen by IMA, Nihan Peker, Niyazi Erdoğan, Özlem Erkan, Özlem Kaya, Raşit Bağzıbağlı, ST. Nian, Şiyar Akboğa, Tuba Ergin, Tuvanam, URUN, Zeynep Tosun yer alıy­or.

MBFWI 3. kez Zor­lu PSM’de

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul bu sezon üçüncü defa Zor­lu PSM’de gerçek­leşerek dav­etlilere üstün prodük­siy­on olanaklarıy­la zengin­leşen bir moda haf­tası deney­i­mi sunuy­or. Aynı zaman­da Zor­lu PSM’nin de spon­sor­luğunu üstle­nen Mer­cedes-Benz, bu spon­sor­luğu 2 yıl daha uzatarak kültür ve sana­ta verdiği desteği sürdürüy­or.

URUN ile gele­cek geçmişin sah­nesinde

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul Sonbahar/Kış 2018 sezonu, genç tasarım­cı Ece Kavran’ın markası URUN’un kolek­siy­on sunumuy­la başladı. Çocuk­luğun­da iz bırakan ihtişam­lı gazi­no sah­neleri­ni, markasının sade ve rafine stiliyle bir ara­da sunan Ece Kavran, “Hikayemin en başın­dan, doğ­duğum yer­den, çocuk­luğu­mun sah­nesinde Zeki Müren’­den başlıy­oruz.” söz­leriyle anlat­tığı sunumun­da dav­etlilere nos­talji dolu anlar yaşat­tı.

MBFWI Hatırası: Sto­ry of X Sea­sons

Türkiye’nin en önem­li moda etkin­liği Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un ilk sezo­nun­dan bugüne kesin­ti­siz isim spon­soru olan Mer­cedes-Benz Türk, geride kalan 10 sezon­dan unutul­maz anları bir araya getiren çok özel bir kolek­siy­on kitabı­na imza attı. İsim spon­sor­luğu­nun ilk sezo­nunun gerçek­leştiği Mart 2013’ten bugüne İst­anb­ul’u alter­natif bir moda başken­ti olarak kon­um­landır­ma yol­un­da emin adım­lar­la ilerleyen Mer­cedes-Benz Türk, “Sto­ry of X Sea­sons” ile bugüne dek detaylı bir arşiv çalış­ması yapıl­mamış olan Türk moda tar­i­hinin son 5 sen­esi­ni bir kitap­ta topla­yarak, endüstrinin ortak belleğine eşi ben­z­eri görülmemiş bir armağan sunuy­or. “Sto­ry of X Sea­sons” kitabını moda tutkun­ları haf­ta boyun­ca Mer­cedes-Benz Lounge’de kuru­lu olan köşede keşfede­biliy­or.

Gökhan Yavaş’­tan #Reloaded

2016 yılı Koza Genç Moda Tasarım­cıları Yarış­ması ikin­cisi Gökhan Yavaş, ilk defa katıldığı Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da sergilediği Sonbahar/Kış 2018 kolek­siy­onun­da ilhamını 80’li yıl­ların neon ren­k­lerinden, yer­altı kültürün­den ve iddi­alı stilin­den alıy­or. Kolek­siyon­da geniş kes­im­ler, can­lı ve iddi­alı ren­kler, alter­natif kumaş tip­leri ve slo­gan­lar dikkat çekiy­or.

Exit mobile version