GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin Birinci Gününden Satır Başları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un tama­men diji­tal olarak gerçek­leştir­ilen 15. sezonu bugün www.mbfwistanbul.com adresinde başladı. Gün boyun­ca MBFWI izleyi­ci­leri sırasıy­la New Gen, Natal­ie Koly­ozyan, Niyazi Erdoğan, Bel­ma Özdemir,  Tuba Ergin ve Tuvanam’ın kolek­siy­on­larını keşfetme şan­sı bul­du­lar.
Ece Sükan’ın sunucu­luğunu üstlendiği gün boyun­ca ayrı­ca “Glob­al Out­look” başlığı altın­da düny­a­ca ünlü influ­encer Tama­ra Kalin­ic ile bir moda soh­beti gerçek­leşti. “Behind The Scenes” başlığı altın­da ise ilk günün konuğu başarılı moda fotoğrafçısı Emre Güven’­di.
16 Ekim Cuma gününe kadar devam ede­cek olan Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da toplam 37 tasarım markası ve tasarım­cı 30 defile ile kolek­siy­on­larını sergileye­cek­ler.

MBFWI New Gen defilesi ile başladı

Türkiye’nin en yetkin moda okullarının başın­da gelen İst­anb­ul Moda Akademisi mezunu 6 yetenek­li genç tasarım­cının kolek­siy­on­larını bir ara­da sunan New Gen defile­si ile MBFWI’nin 15. sezonu başladı. Tasarım­cılar Aycan Hakalmaz, Ezgi Yıldırım, Mehmet Demir, Seli­na Alp, Süreyya Süley­manoğlu ve Tanyeli Erdem’in What If (Farzede­lim) teması altın­da toplanan kolek­siy­on­ları, her birinin ken­di anahtar kelimeleri üzer­ine kur­gu­ladık­ları tasarım­ların bir araya gelmesin­den oluşuy­or.

Niyazi Erdoğan’dan sanal modeller eşliğinde 3D defile

Tasarım­cı Niyazi Erdoğan, MBFWI’nin ilk diji­tal sezo­nuna tamamı diji­tal ortam­da üretilmiş bir kolek­siy­on ve defi­leyle katıldı. “Sürdürülebilir­lik konusu henüz materyaller üzerinde daha çok tartışılırken, asıl düşünülme­si gerekenin üre­tim süreç­leri, har­canan iş gücü ve ener­ji tüke­ti­mi olduğunu düşünüy­o­rum.” söz­leriyle CLO 3D uygu­la­ması üzerinden tasar­lanan defilesin­den bahseden tasarım­cı yal­nız­ca kolek­siy­onunu değil, mimar kim­liği­ni ortaya koyarak sanal defile mekanını da ken­disi tasar­ladı. İst­anb­ul’un bir kültür moza­iği olan Tatavla böl­gesin­den ilham alan kolek­siyon­da rahat siluetler öne çıkıy­or.

Tuba Ergin’den Terraform Koleksiyonu

Tasarım­cı Tuba Ergin, “Dünya dışı yaşam­lar mümkün mü?”,  “İns­anoğlu yeni bir geze­gende yaşamı­na devam ede­bile­cek mi?” gibi soru­lar­dan ilham alan ve Ter­raform adını verdiği kolek­siy­onun­da dönüşümü, yeni bir yaşam başlangıcını, fütürizm ve sürdürülebilir­lik kavram­larını da içine alarak gele­ceğin mod­ern, güçlü, sofistike ve fem­i­nen kahra­manını betim­liy­or. Kolek­siyon­da ağır­lık­lı olarak gündüz­den gec­eye taşın­abilen elbisel­er, hacim­li kapi­tone kaban­lar, işçi tulum­ları gibi gücü tem­sil eden ele­gan silüetler fonksiy­onel detay­lar­la har­man­lanıy­or.

Günün kapanışı Tuvanam’dan

Başarılı tasarım markası Tuvanam, İlkbahar/Yaz 2021 kolek­siy­onu defile­siyle MBFWI’nin ilk gününün kapanışını gerçek­leştir­di. Avru­palı sömürge­ci­lerin koloni­lerinde­ki fark­lı etnik kültür­lerin bir­leşi­min­den doğan akım­lar­dan esin­le­nen kolek­siy­on, renk, doku, stil ve kumaşlar­da Kuzey Afri­ka Tan­ca, Marakeş, egzotik Pasi­fik Adaları, Tahi­ti, Polonezya, Güney Ameri­ka, Brezilya, Haiti ve Karayi­pler­den etk­il­er barındırıy­or. Tuvana Büyükçı­nar Demir’in ikonikleşmiş klasik form­larının işleme detay­larıy­la tamam­landığı kolek­siyon­da beyaz, ekru, kiremit kır­mızı, mavi, yeşil ve hardal ton­ların­da, gündüz­den gec­eye devam edilebile­cek fonksiy­onel tasarım­lar sunul­du.
Exit mobile version