GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin birinci gününden satır başları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un 14. sezonu bugün Zor­lu PSM’de başladı. Gün boyun­ca MBFWI dav­etlileri sırasıy­la Natal­ie Koly­ozyan, Önder Özkan, Bağzıbağlı Privé X Özlem Erkan, Can Yunus Çetinkaya, Niyazi Erdoğan ve Özlem Süer’in kolek­siy­on­larını keşfetme şan­sı bul­du­lar.

11 Ekim Cuma gününe kadar devam ede­cek olan Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’­da toplam 41 mar­ka ve tasarım­cı İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­on­larını sergileye­cek.

MBFWI pan­eller­le zengin­leşiy­or
Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, #togeth­er teması altın­da moda endüstrisinin tüm pay­daşlarını güç­leri­ni bir­leştirm­eye dav­et ettiği 14. sezo­nunu ilham veri­ci pan­eller­le zengin­leştiriy­or. Bugün gün boyun­ca devam eden ve sek­törün fark­lı oyun­cu­larını buluş­tu­ran pan­ellerde dav­etlil­er, endüstriye alışılmışın dışın­da bir bakış açısı sunan soh­betlere dahil oldu­lar.

MiiN by Kadir Kılıç, Yeni A‑Serisi Sedan’ı yorum­ladı
Mer­cedes-Benz Türk, İlkbahar/Yaz 2020 sezo­nun­da Zor­lu PSM’de yer alan MBFWI alanın­da Mer­cedes-Ben­z’i genç kul­lanıcılar­la buluş­tur­mayı hede­fleyen ve markanın kom­pakt sınıf­ta­ki ilk sedan mod­eli olan A‑Serisi Sedan’ı tasarım­cı Kadir Kılıç’ın yoru­muy­la sergiliy­or. Bu sezon Mer­cedes-Benz Türk’ün destekley­erek defilesi­ni “Mer­cedes-Benz presents MiiN by Kadir Kılıç” ismiyle sunacağı başarılı tasarım­cı Kadir Kılıç, Yeni A‑Serisi Sedan’a ken­di tasarım dili­ni yan­sı­tan bir dokunuş kat­tı.  Sınıfının stan­dart­larını yeniden belirleyen mod­el, yapay zeka kul­lanımının yanı sıra geniş iç mekanı ile de dikkat çekiy­or. Kendin­den emin ve mod­ern tasarımıy­la öne çıkan Yeni Mer­cedes-Benz A‑Serisi Sedan, sportif karak­ter­li bir kom­pakt sedan estetiği sunuy­or.

Niyazi Erdoğan moda tasarımın­da 10. yılını kut­luy­or
Yer­el kültürümüz­den aldığı kod­ları glob­al moda trend­leriyle har­man­la­yarak her sezon fark­lı ve bek­len­ti uyandıran defilelere imza atan moda tasarım­cısı Niyazi Erdoğan, bu kez geçtiğimiz 10 yıla dağılan fark­lı kolek­siy­on­ların­dan seçtiği ikişer görünüm­le ret­ro­spek­tif bir sergiye imza attı. Açılışını bugün Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da gerçek­leştiren ser­gi, 18 Ekim tar­i­hine kadar moda sev­er­ler tarafın­dan Istan­bul Moda Akademisi’nde ücret­siz olarak ziyaret edilebile­cek.

Günün kapanışı Özlem Süer’­den 
Daha önce New York ve Paris Moda Haf­ta­ları’n­da sun­duğu İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­onuy­la Özlem Süer, MBFWI’nin ilk gününün kapanışını gerçek­leştir­di. Yaratıcılığın başlangıç nok­tası olarak nite­lendirdiği “cesaret” kavramını defilenin teması olarak seçen başarılı tasarım­cı, kadın olma halin­in güçlü ve doğası­na sadık duruşunu kolek­siy­onuna taşıdı. Defilede yer alan manken­ler, popüler kültürün day­at­maları­na karşı çıkarak podyum­da makya­jsız olarak yürüdüler. Kolek­siyon­da Özlem Süer markasının özel dra­paj teknikleri­ni yan­sı­tan, her biri eşsiz parçalar tüm dav­etlilerin beğenisi­ni topladı.

Exit mobile version