GARDIROP MAGAZİN

MBFWI’nin Beşinci Gününden Satır Başları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un son gününde MBFWI izleyi­ci­leri  www.mbfwistanbul.com adresinde sırasıy­la Ceren Ocak, Kith&Kin, Cihan Nacar, MiiN by Kadir Kılıç, Muse­um of Fine Cloth­ing ve Hakaan Yıldırım’ın kolek­siy­on­larını keşfetme fır­satı bul­du­lar.

Moda influ­encer’ı ve stil danış­manı Ase­na Sarı­batur’un sunucu­luğunu üstlendiği gün boyun­ca ayrı­ca “Glob­al Out­look” başlığı altın­da düny­a­ca ünlü mod­el ve influ­encer Amy Jul­li­ette Lefévre ile bir moda soh­beti gerçek­leştir­il­di.

Ceren Ocak’tan sokak modasına övgü

Kolek­siy­onun­da­ki özel parçalar­la sti­line güve­nen ve sıradan­lık­tan uzak kadın­lara hitap eden Ceren Ocak, günün ilk defilesinde sun­duğu İlkbahar/Yaz 2021 kolek­siy­onun­da ilhamını sokak modasın­dan alıy­or. Hacim­li kol­ların, düşük bel pan­tolon­ların, kor­saj detay­larının ön plan­da olduğu ve 20 görünüm­den oluşan yeni kolek­siyon­da den­im, deri, keten, şifon gibi kumaşlar dikkat çekiy­or. Aynı zaman­da gün­lük sti­line tasarım dokunuşu kat­mak isteyen özgür ruh­lu kadın­lar için ide­al bu parçalar­da siyah, beyaz, açık mavi ve bej ren­klere beyaz ton­larının yer aldığı batik desen­ler eşlik ediy­or.

MİİN by Kadir Kılıç ile “Kendin ol”

Geçtiğimiz yıl Mer­cedes-Ben­z’in destekley­erek defilesi­ni “Mer­cedes-Benz presents MİİN by Kadir Kılıç” ismiyle sun­duğu genç ve başarılı tasarım­cı Kadir Kılıç, markasının zaman­sız kolek­siy­onun­da durağan­laşan, değer yargılarını kaybe­den sanat dünyası­na bir eleştiri  yöneltiy­or. MİİN by Kadir Kılıç’ın 10 sezon­luk envan­terinin sen­tezi niteliğinde kolek­siyon­da giysilere taşın­mış Otto Piene res­im­leri dikkat çekiy­or. Sanatçı Kalben’in defil­eye özel beste­siyle ölüm­sü­zleşen kolek­siy­onun renk paletinde ise siyah, kır­mızı, gri ve süt kahvelerinin bir­lik­teliği öne çıkıy­or. Şort­ların ve asimetrik kes­im tişört­lerin ön plan­da olduğu gün­de­lik giy­im seçenek­lerinde, boyun­dan gelen çan­ta­lar 2021 yazı­na bir selam gön­deriy­or.

Eda Güngör’den prêt-à-couture Temmuz rüyası

Prêt-à-Cou­ture olarak tanım­ladığı kolek­siy­onun­da Eda Güngör, ilhamını Tem­muz ayın­dan alıy­or. Ken­di doğumgünü de Tem­muz ayı­na denk gelen tasarım­cı, par­lak ve neşeli ren­k­lerin sahibi bu ayın ken­disi­ni motive ettiği­ni belir­tiy­or, ve insan­ların güneşin key­i­fli öpücüğüyle beslendiği­ni hay­al ediy­or. Roman­tik gece elbiseleri kolek­siy­onun çoğun­luğunu oluş­tu­rurken, hikaye tül­lerin kul­lanımı ve güneş ışığının yan­sı­malarını his­set­tire­cek el işleme­si bon­cuk cou­ture detay­lar­la par­lıy­or. Denizin mav­isi sat­en kumaşlar­la bir­leşiy­or ve sofistike yaz elbiseleri olarak mevsimin ruhunu güçlendiriy­or. Tafta kumaşlar lüks bir dokunuş ile Muse­um of Fine Cloth­ing kadınını mod­ern bir yaz gece­si par­ti­sine hazır­lıy­or.

Haftanın son defilesi Hakan Yıldırım’dan

Haf­tanın son defilesinde başarısını dünya­da ispat­lamış yetenek­li tasarım­cı Hakan Yıldırım, İlkbahar/Yaz 2021 kolek­siy­onunu sun­du.  Sadece nor­mun dışın­dakinin değil, için­dekinin de ötek­ileştir­ilmesi­ni ve bu ötek­ileştir­menin nor­malleştir­ilmesi­ni derin­lik­li bir şef­faflık­la anla­tan kolek­siy­on, mod­el­leri “halka­nın dışı­na itilen­ler” olarak betim­liy­or. Kolek­siy­on has­ta ile şifacıyı, tamir edile­memiş ile tamir­ciyi bir halka­ya tamam­lıy­or. Hakan Yıldırım kolek­siy­on filmi­ni buradan izleye­bilirsiniz.
Exit mobile version