GARDIROP MAGAZİN

MBFWI SS’19 #day4

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un son günü, e‑ticaret üzer­ine sek­törün önde gelen isim­leri­ni bir araya getiren bir pan­el ile başladı. 

MBFWI’nin dav­etlileri gün boyun­ca sırasıy­la Mert Erkan, CHA by Çiğ­dem Akın, Gülçin Çen­gel, Mehmet Kork­maz, Şiyar Akboğa ve MiiN by Kadir Kılıç’ın İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­on­larını keşfetme fır­satı bul­du­lar. Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un 12. sezonu, geçen sene “Mer­cedes-Benz presents Bashaques’ ” per­for­man­sını gerçek­leştiren Başak Cankeş’in markası Bashaque­s’ın İst­anb­ul’d­aki mağaza açılış etkin­liği ile sona erdi.

Mer­cedes-Benz Lounge’­da stil sahibi bir mola

Mer­cedes-Benz her sezon olduğu gibi bu sezon da  özel dav­etlileri­ni kon­forun stille buluş­tuğu Mer­cedes-Benz Lounge’­da ağır­ladı. MBFWI’nin ulus­lararası dav­etlileri de yoğun pro­gram­ları arasın­da Mer­cedes-Benz Lounge’un mis­afir­per­ver­liği ve ikram­ları ile din­len­me fır­satı bul­du­lar. Mer­cedes-Benz Lounge alanının gir­işinde bulu­nan fotoğraf baskı cihazı sayesinde ise dav­etlil­er, #mbfwi etike­ti­ni kul­la­narak pay­laştık­ları fotoğrafları anın­da bas­ma şan­sı bularak moda haf­tasın­dan anılarını ölümsü­zleştirdil­er.

lçin Çen­gel’­den kut­la­ma

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un Sonbahar/Kış 2015 sezo­nun­da destekley­erek defilesi­ni “Mer­cedes-Benz presents Gülçin Çen­gel” ismiyle sun­muş olduğu genç tasarım­cı Gülçin Çen­gel, tasarım yol­cu­luğu­nun 5. yılını yeni kolek­siy­onuy­la kut­ladı. Geride kalan 5 yıl boyun­ca tasarım­ların­da ken­di­sine ilham veren tüm kadın­lara kolek­siy­onuy­la selam gön­deren Gülçin Çen­gel’in, can­sız manken­ler üzerinde gerçek­leştirdiği sunumun­da sarı ren­kli deko­rasy­on detay­ları dikkat çekiy­or­du. Beyaz ve beyazın ton­ların­dan oluşan kolek­siyon­da, kafes şek­lin­de­ki bon­cuk işlemel­er, dan­tel ve organze volan­lar, bor­dür işlemel­er ve cut-out moti­fler öne çıkarken ipek, döküm­lü ve  doku­lu kumaşlar kadın­ları büyülü bir “kut­la­maya” dav­et ett­ti.

Yeni Mer­cedes-Benz C‑Serisi ile MBFWI key­fi

Mer­cedes-Benz Türk, İlkbahar/Yaz 2019 sezo­nun­da Zor­lu PSM’de yer alan MBFWI alanın­da dört gün boyun­ca Türkiye’de en çok satılan mod­el ailesin­den Yeni C‑Serisi Cabri­o­let ve Coupé’yi sergile­di. Mod­ern lüks kavramının sade çizgiler­le yorum­landığı Yeni Mer­cedes-Benz C‑Serisi Cabri­o­let, kendine özgü karak­teri­ni ön plana çıkar­tan genç ve dinamik tasarımını vur­gu­larken, atletik ve sporti­fliğin öncüsü olan C‑Serisi Coupé, sürüş odak­lı karak­teri­ni duy­gusal bir tasarım­da sergile­di. Haf­ta boyun­ca Mer­cedes-Ben­z’in özel mis­afir­leri­ni de Zor­lu PSM’e ulaştıran Yeni C‑Serisi Cabri­o­let, ren­kli anlara sahne oldu.

MiiN’­den doğa ve yer­el değer­ler aşkı­na

Kolek­siy­on­ların­da hazır­ladığı fonksiy­onel, alışıl­madık ve deney­sel tasarım­ları ile ön plana çıkan Kadir Kılıç, markası MiiN’in İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onun­da insan­dan, doğadan ve Afri­ka kıtasın­dan aldığı ilhamı gelenek­sel teknikler ve yer­el kumaşlar ile kıyafetlere taşıdı. Tasarım­cı, soyut dışa vurum­cu­luğun ana ren­kler­le bir­leştiği desen­lerin yanı sıra kolye, çan­ta ve kemer­lerde kul­lanılan, kobalt ren­gi cam­lar­la ve Pınar Kara­su imza­lı soyut nazar bon­cuk­larıy­la da beğeni topladı.

Exit mobile version