GARDIROP MAGAZİN

MBFWI SS’19 #day3

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un üçüncü günü, dolu dolu bir pro­gram­la devam etti.


Dünyanın önde gelen trend tah­min ajansların­dan WGSN’in vizy­on sem­i­neri ile başlayan gün boyun­ca dav­etlil­er sırasıy­la Giray Sepin, Meltem Özbek, Tuba Ergin, Exquise, Mer­cedes-Benz presents Brand Who, M.O.F.C. Eda Güngör ve T.A.G.G. Gökay Gün­doğ­du’­nun İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­on­larını keşfet­til­er. Her sezon gerçek­leştirdiği moda soh­bet­leri ile büyük ilgi uyandıran İst­anb­ul Moda Akademisi, bugün de New Gen defilesinde kolek­siy­on­larını sunan genç tasarım­cılar ve defilenin küratörü  Raf Stes­mans ile stil danış­manı Melis Ağazat mod­er­atör­lüğünde bir pan­ele ev sahipliği yap­tı.

Meltem Özbek’ten #Sto­riesOf­Flo­ra

İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onun­da Roma Mitolo­jisi’nde çiçek­lerin ve baharın tan­rıçası olan Flo­ra’nın hikayesin­den yola çıkan Meltem Özbek, bu hikayeyi Marakeş’te­ki Jardin Majorelle’in masal­sı ren­k­lerinden ve büyü­leyi­ci çiçek­lerinden aldığı ilham­la bir­leştir­di. Kobalt mav­isinin, kır­mızının ve Kodak sarısının hakim olduğu kolek­siyon­da, tasarım­cının imza­sı haline gelen volan­lı ve dik pilise detaylı gece elbiseleri ile etek­ler söz sahibiyken, akvarel boya efek­tine sahip çiçek moti­fleri bol ve boru paça pan­tolon­lara zarif ve ölçülü bir iddia getiriy­or­du.

Bir MBFWI klasiği: Mer­cedes-Benz Moda Haf­tası Araçları

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un artık klasik­leşen MBFWI Trans­fer Araçları 12 sezon­da da İst­anb­ul sokak­larının altını üstüne getirdil­er. Mer­cedes-Benz C‑Serisi araçlar, haf­ta boyun­ca hava şart­ları nasıl olur­sa olsun Mer­cedes-Ben­z’in özel mis­afir­leri­ni tam zamanın­da defile ve sunum­lara yetiştir­erek kusursuz bir moda haf­tası deney­i­mi yaşat­tılar.

Mer­cedes-Benz presents Brand Who

Her sezon Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da destek­le­mek üzere seçtiği bir tasarım­cının defilesi­ni sunan Mer­cedes-Benz Türk, bu sezon ilk defa bir erkek giy­im markasını destekley­erek “Mer­cedes-Benz presents Brand Who” defilesi­ni sun­du. İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onun­da “SUNSEEKER” slo­ganıy­la herke­si güneşin peşin­den git­m­eye dav­et eden Brand Who, ışığın, ener­jinin ve ilhamın kay­nağını güneşte buluy­or ve güneşin en bek­len­medik anlar­da bile köşe başın­dan belire­bile­ceği­ni vur­gu­luy­or. Pla­j­da olmanın insana verdiği  rahatlık ve arın­mışlık hissi­ni güneşin verdiği coşku ile bir­leştiren, bunu yaparken de mesafe­li ve kendine özgü duruşun­dan taviz ver­meyen Brand Who, İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onuy­la güneşle insan­lar arasın­da­ki mesafeyi kul­lanılan kumaşlar ve ince düşünülmüş detay­lar­la ortadan kaldırıy­or. Defi­leyi ön sıra­da izleyen­ler arasın­da Gökçe Bahadır, Çağlar Ertuğrul, Ali­na Boz, Ben­nu Gerede, Ebru Cündübe­y­oğlu, Boran Kuzum, Irmak Ünal, Anıl Acar gibi isim­ler bulunuy­or­du.

T.A.G.G.‘dan görkem­li defile

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un üçüncü günü T.A.G.G. markasının kuru­cusu ve tasarım­cısı Gökay Gün­doğ­du’­nun defile­si ile sona erdi. İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onuy­la günümüzün en dikkat çeken toplum­sal sorun­ların­dan biri olan kadın­ların objeleştir­ilmesi­ni konu alan T.A.G.G., kadın­ların şid­det, cin­sel istismar ve aşağılan­maya maruz kalması­na baş kaldırıy­or, gerçeküstücülük akımının en önem­li tem­sil­ci­lerinden René Magrit­te’in eser­lerinde kadın­ları objeleştiren eleştirel bakış açısın­dan ilham alıy­or. Defi­leyi en ön sıradan izleyen­ler arasın­da Ahu Yağ­tu, Ayşegül Dinçkök, Berrak Tüzü­nataç, Nilperi Şahinkaya, Tuba Ünsal gibi isim­ler bulunuy­or­du.

 

Exit mobile version