GARDIROP MAGAZİN

MBFWI SS’19 #day1

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un 12. sezonu bugün DB Berdan defile­siyle başladı. Gün boyun­ca dav­etlil­er sırasıy­la Ceren Ocak, Kar­ma 1 defile­si kap­samın­da Selen Akyüz ve Sez­gi Tüzel, Murat Aytu­lum, Rashid by Raşit Bağzıbağlı, Özlem Süer ve Urun’un kolek­siy­on­larını keşfetme fır­satı bul­du­lar.

DB Berdan’­dan Umay Ana

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un ilk günü DB Berdan defilesinin yük­sek ener­jisiyle başladı. DB Berdan tasarım ikil­isi İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onun­da mod­ern miny­atür sanatçısı Murat Pal­ta’nın “Gods, Mon­ster and Men” tablo­su­nun odak nok­tası olan çift cin­siyetli Türk Tanrısı/Tanrıçası “Umay Ana” karak­ter­i­nen ilham aldı. 90’lı yıl­ların dinamik stili­ni yan­sı­tan kolek­siyon­da ultra rahat siluetler dikkat çek­erken, bir­biriyle kola­jlan­mış gibi parçalar­da üç yakalı t‑shirt elbisel­er, çift kemer­li etek­ler gibi detay­lar öne çık­tı. Ben­nu Gerede de defilede podyum­da yürüyen isim­ler arasın­day­dı.

İkonl­ar moday­la buluşun­ca

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, Yeni Mer­cedes-Benz C‑Serisi ve Yeni G‑Serisi, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul için objek­tifin karşısı­na geçti. Fotoğrafçı Asya Çet­in’in kadra­jın­dan çıkan fotoğraflar­da, Mer­cedes-Benz mod­eller­le buluş­tu. Brand Who, Sudi Etuz, Bashaques’, Lug Von Siga ve Zeynep Tosun’un tasarım­larının yer ver­ildiği fotoğraf çeki­mi endüstriyel dokusuy­la ünlü Beykoz Kun­dura Fab­rikası’n­da gerçek­leşti.

Ceren Ocak ve “No Pasaran” 

Son yıl­lar­da adın­dan sık­lık­la söz ettiren genç tasarım­cı Ceren Ocak, İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onunun esin kay­nağını İsp­anya İç Savaşı’n­da İsp­anyol devrim­ci­lerin hak­larını koru­mak için attığı slo­gan olan “No Pasaran“da bul­du. Kolek­siyon­da mayo ve bikinil­er dışın­da bomber ceketler dikkat çeken parçalar arasın­da yer aldı. Kadın­ların gücünü vur­gu­layan kolek­siy­on özel­lik­le 1930’lu yıl­lara gön­derme yapan çan­ta­larıy­la da büyük beğeni topladı. Defi­leyi izle­m­eye gelen ünlü isim­ler arasın­da, MBFWI podyu­mun­da ilk defa gös­ter­ilen tasarım­lar­dan seçtiği kıyafet­leriyle ünlü oyun­cu Elçin San­gu da bulunuy­or­du.

Doğanın iyileştiri­ci gücü

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul’un ilk günü, Türk modasının duayen isim­lerinden Özlem Süer’in doğanın iyileştiri­ci gücün­den ilham alan “Heal­er” isim­li İlkbahar/Yaz 2019 kolek­siy­onunun defile­siyle sona erdi.
“Modanın çok­lu sanat­sal kim­liğine yine per­for­matif bir şek­ilde yak­laşa­cak per­for­man­sımız­da doğal­lığa, çok­lu uyu­ma, fark­lı kim­lik­lerin bir araya gel­erek oluş­tur­duğu iyileştiren çoğul­luğa değindik…” söz­leriyle kolek­siy­onunu anla­tan Özlem Süer’in büyük ilgi uyandıran defilesinde podyum­da yürüyen mod­eller arasın­da Özge Ulu­soy, Begüm Kütük gibi isim­ler dikkat çek­ti.

Exit mobile version