GARDIROP MAGAZİN

MBFW İstanbul 2017 İlkbahar-Yaz Tuba Ergin Defilesi

Tuba Ergin Mer­cedes-Benz Fash­ion Week İst­anb­ul’un 2. gününde doğadan ilham alan İlkb­ah­ar Yaz 2017 Kolek­siy­onu ‘Bio-Mim­ique’i görülm­eye değer, özel bir şov ile tanıt­tı. İlkb­ah­ar Yaz 2017 Kolek­siy­onun­da yer alan tasarım­larını hazır­larken doğadan ilham alan Ergin, yine aynı kon­sep­ti podyum­lara taşı­yarak izleyen­lere ben­z­er­siz bir deney­im yaşat­tı. Yosun işlemel­er­le hazır­lanan ‘teknolo­jik elbise’ler­den yosun top başlık­lara kadar her detayı ayrı düşünülen şov­da izleyen­lerin de aynı duyguyu hissede­ceği bir ambians vardı.

Kolek­siyon­da ilk göze çarpan fem­i­nen, min­i­mal bir yaz kolek­siy­on iken teknolo­ji, doğa ve moda kavram­ları bu kolek­siyon­da  ortak bir zemin bularak, yüzü gele­ceğe dönük, yaratıcı  yeni melez bir görün­tü oluş­tu­ruy­or. Hatay yöresinde özel dokun­muş ipek vualler ve sat­en gibi ince doğal kumaşlar, laz­er kes­im­li ince der­il­er­le kom­bin­lenerek akışkan yaz akşamı elbiseleri dikkat çekiy­or.

Tasarım­ların­da fark­lı materyal­leri giy­ilebilir form­lara dönüştürmek­ten hoşlanan Tuba Ergin İlkb­ah­ar Yaz 2017 Kolek­siy­onu ‘Bio-Mim­ique’de karpuz tohum­ların­dan işlemel­er kul­la­narak yaz pastel­lerinden oluşan kolek­siy­onuna sürdürülebilir bir yorum katıy­or.

Stu­dio Fior­i­to tarafın­dan giy­dirilen alan­da özel hazır­lanan teknolo­jik elbise ensta­lasy­onu ise izleyen­ler­den tam not aldı. Ahu Orakçıoğlu, Begüm Kütük, Ayşegül-Ahmet Hotiç gibi ünlü isim­ler de defi­leyi izleyen­ler arasın­day­dı.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week İst­anb­ul Moda Haf­tasın­da bu yıl Tuba Ergin 2*17 İlkbahar/Yaz Kolek­siy­onu’nu görmemek büyük bir kayıp olur­du. Her yıl bir tık daha yukarı­da defilel­er izle­m­eye başladığımız moda haf­tasın­da tasarım­cı Tuba Ergin, yeni kolek­siy­onunu bu yılın en özel şovların­dan biriyle izleyi­cisiyle buluş­tur­du.

Tuğ­ba Ergin geçtiğimiz aylar­da markasının Nişantaşı’ndaki yeni show­roomu­nun açılışını özel bir dav­e­tle gerçek­leştir­mişti.

Açılışa araların­da Etel Baler, Zuhal Pir­inç­cioğlu, Tuğ­ba Peksa­yar, Gül­bin Sim­itçioğlu, Özlem-Tunç Dal­ga, Tuğçe Eyi­lik, Ayşegül-Ahmet Hotiç, Sedef Akçay, Ahmet Akkaya, Seda Domaniç, ve Özge Sarıkadılar’ın bulun­duğu moda, tasarım, cemiyet, basın ve sanat dünyasın­dan dav­etlil­er katıldı.

Tuğ­ba Ergin’in Nişan­taşı Maç­ka Caddesi’ndeki yeni show­roomun­da, metropol rit­min­den uza­k­laşıp, iç den­gesi­ni doğa ile bütün­leşerek bul­mak isteyen şehirli kadınını anlat­tığı 2017 İlkb­ah­ar Yaz kolek­siy­onu mer­ak eden­lere bir not olarak ekle­mek iste­d­im:)

Her yıl iki kez düzen­le­nen Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul, 2017 İlkbahar/Yaz Tuba Ergin defilesin­den…

 

Exit mobile version