GARDIROP MAGAZİN

Liposuction sonrası aynı bölgede yağlanma oluşur mu?

Lipo­suc­tion bölge­sel yağlan­ma soru­nuna en etk­ili çarel­er­den birisi olarak kab­ul ediliy­or. Fakat lipo­suc­tion operasy­onu yap­tır­mak isteyen­lerin kafası­na en çok, operasy­on son­rası kilo alındığın­da, yağ çeki­mi yapılan bölgede dal­galan­ma ya da fark­lı durum­ların oluşup oluş­may­a­cağı sorusu takılıy­or.

Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rah Op.Dr. Bülent Cihan­timur konuy­la ilgili açık­la­malar­da bulun­du: “Klinikler­im­izde lipo­suc­tion veya çoğun­luk­la liposculp­ture uygu­la­ması yapıy­oruz. Bu yön­tem klasik lipo­suc­tion­dan fark­lı olarak lipo­matik isminde titreşim­li bir ciha­zla yapılıy­or. Bir seferde bir bölge­den daha çok yağ alınıy­or ve işlem bedene şek­il ver­m­eye çok daha elver­işli bir altyapıya sahip. Genelde yağ hücreleri alındığı için o bölgede yağ depo­lay­a­cak hücre kalmıy­or. Bu sebe­ple nor­mal şart­lar­da aynı bölge ufak kilo değişim­lerinden etk­ilemiy­or. “

Spor ve diyetle ver­ile­meyen kilo­lar
“Ancak aşırı kilo alım­ların­da vücut aldığı yağları depo­la­mak için kendine fark­lı böl­gel­er aray­a­cak­tır. 3 — 5 kilo bunun için yeter­li değil. Yine de şunu belirt­mek gerekir ki bu işlem­ler gün­de­lik hay­a­ta dikkat edildiğinde etk­i­leri­ni koru­maya devam eder. Çünkü cer­rahi müda­halede spor ve diyetle ver­ile­meyen kilo­lar hedef alınır. Toplum içinde sanılanın aksine bu uygu­la­ma bir kilo verme yön­te­mi değil, vücut kon­törü düzeltme işlemidir” diyen Op. Dr. Bülent Cihan­timur hasta­ları­na mut­la­ka son­rası için düzen­li beslen­me ve spor tavsiyesinde bulun­duk­larının altını çiz­di ve ekle­di: “Vücud­u­muz­da yağ hücrelerinin sayısı sabit­tir. Zayıflandığın­da bu yağ hücreleri sön­er­ler, hacim kaybed­er­ler fakat liposcu­pl­ture yapıldığın­da bu yağ hücrelerin sayısın­da azal­ma olur”.

Lipo­matik ve Liposculp­ture Nedir?
Lipo­matik ve liposculp­ture tekniğinin bir beden şekil­lendirme yön­te­mi olduğunu söyleyen Cihan­timur “Bun­lar ağrısız lipo­suc­tion olarak da geçen FDA onaylı ve güve­nilir sis­tem­lerdir. Etk­ili bir şek­ilde tüm vücut böl­gelerinde has­sas ve yük­sek hacim­li yağ çıkarıl­ması­na izin veren en güve­nilir ciha­zlar olduk­ları kanıt­lan­mıştır. İnce titreşim­li kanüller vası­tasıy­la sorun­lu böl­g­eye gir­ilir ve hareketlen­me yağ hücreleri­ni bozarak, yağ emül­siy­onu haline dönüştürür. Tüm bu işlem­leri yaparken lipo­suc­tion­da çoğu zaman gözlem­le­nen kan damar­ları­na ve sinir­lere zarar verme ya da kasları yırt­ma gibi deza­van­ta­jları yok­tur. Yük­sek titreşim ve emme fonksiy­onu ile, opti­mum darbe yaparak, cildin pürüzsüz kalması­na ve morar­ma yaşan­ma­ması­na yardım­cı olur. Kanül­lerin yapısın­dan dolayı, ulaşıl­ması zor alan­lar­dan da yağ dokusu­nun has­sasiyet içerisinde çıkarıl­masını sağlar. Bu da ayrı­ca 3–5 kilo alın­sa dahi bölgede sorun çıkar­may­a­cak­tır” ifadesinde bulun­du.

Exit mobile version