GARDIROP MAGAZİN

Lee Cooper ve Boyner’den doğa dostu iş birliği

Sürdürülebilir­lik, moda dünyasın­da her geçen gün daha çok öne çıkan bir gün­dem olurken ekolo­jik ve doğa dos­tu kolek­siy­on­ların sayısı da artıy­or.

Müş­ter­i­leriyle bir­lik­te iyil­iği çoğalt­mayı ilke edi­nen ve iyi yaşam konusun­da müş­ter­i­lerinde farkın­dalık yarat­mayı hede­fleyen Boyn­er, Lee Coop­er ile sürdürülebilir gele­ceğe katkı sağlayan ve sürdürülebilir moda alanını genişleten yeni bir iş bir­liğine imza attı. Lee Cooper’ın repreve iplik kul­la­narak ve daha az su tüke­ti­mi ile oluş­tur­duğu doğa dos­tu kap­sül kolek­siy­on, yal­nız­ca Boyn­er mağazaların­da ve boyner.com.tr’de müş­ter­il­er­le buluş­maya başladı.

Koleksiyonun üretim aşamasında 20 bin adet pet şişe kullanıldı, 264.000 litre su tasarrufu yapılırken, CO2 salınımında 33.400 kg azalma sağlandı

Doğanın ekolo­jik den­ge­sine zarar veren plas­tik atık­ların geri dönüşüm işlemiyle elde edilen “repreve” iplik­leri, Lee Cooper’ın Boyn­er için hazır­ladığı doğa dos­tu ürün­lerde yeniden hay­at bul­du. Kap­sül kolek­siy­on üre­ti­minde kon­va­n­siy­onel poly­ester malzeme yer­ine “repreve” iplik­lerin kul­lanıl­ması, sürdürülebilir üre­tim açısın­dan çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı. Yak­laşık 20 bin adet pet şişenin “repreve” bir içer­iğe dönüştürülme­siyle hazır­lanan kolek­siy­onun üre­tim aşa­masın­da, yüzde 45 daha az ener­ji ve yüzde 20 daha az su tüke­ti­mi yapıldı. Gaz emisy­onu ise yüzde 30 azaldı. Baş­ka bir ifade ile 264.000 litre su tasar­ru­fu yapılırken, CO2 salınımın­da 33.400 kg azal­ma sağ­landı. Kolek­siyon­da yer alan tişörtler ise organik pamuk­tan üretil­di.

Boyner Büyük Mağazacılık CEO’su Eren Çamurdan: “Doğanın ve çevrenin gelecek nesillere korunarak bırakılması konusunda sorumluluğumuzun farkındayız. İşimize bu sorumluluk çerçevesinde yön veriyoruz.”

Boyn­er Büyük Mağaza­cılık CEO’­su Eren Çamur­dan, şun­ları söyle­di: “Moda dünyasının dinamik­leri doğa, çevre ve sürdürülebilir­lik odak­lı bir şek­ilde değişiy­or. Son yıl­lar­da moda gün­dem­ine yön veren bu konu­lar, özel­lik­le içinde bulun­duğu­muz pan­de­mi süre­ciyle daha çok önem kazandı. İş ve sosyal yaşamımızı derinden etk­ileyen Covid-19, sadece tüke­tim alışkan­lık­larını değil, üre­tim alışkan­lık­larını da sorgu­la­maya yön­lendir­di. Tüketi­cil­er, özel­lik­le de gençler bu konu­da daha bil­inçli ve seçi­ci davra­narak doğaya karşı duyarlılığı olan markalara yöneliy­or. Sakin­lik ve sade­lik temaları öne çıkarken, ekolo­jik ürün­lere eğil­im artıy­or. Doğanın ve çevrenin gele­cek nesillere korunarak bırakıl­ması konusun­da sorum­lu­luğu­muzun farkın­dayız. İşimize bu sorum­lu­luk çerçevesinde yön veriy­or, sürdürülebilir­lik konusunu iş strate­ji­ler­im­izin merkezine koyarak plan­la­ma yapıy­oruz. Kul­lanıl­mayan tek­stil ürün­leri­ni geri dönüştürmek üzere 2014 yılın­da hay­a­ta geçirdiğimiz “İyi­li­ğe Dönüştür” pro­jem­iz kap­samın­da şimdiye kadar 144,2 ton tek­stil atığını geri dönüşüme kazandırdık. Şim­di de, sürdürülebilir­lik alanın­da yap­tığımız çalış­maları değer­li iş ortağımız Lee Coop­er ile fark­lı bir boyu­ta taşıyan, değer­li bir pro­jeyi hay­a­ta geçirdik. Çevre­ci, etik ve sürdürülebilir moda anlayışının çok güzel bir örneği olan, repreve iplik­ler­le hazır­lanan den­im kolek­siy­onunu tüketi­cil­er­le buluş­tu­ruy­oruz. Kolek­siy­on doğa dos­tu bir anlayışla tasar­lan­mak­la bir­lik­te, son derece kon­for­lu ve trend parçalar­dan oluşuy­or. Bu kolek­siy­onun moda dünyasın­da sürdürülebilir­lik akımı­na katkı sağla­masını diliy­or, Lee Cooper’a iş bir­liğin­den dolayı çok teşekkür ediy­o­rum. Hem Boyn­er özel markalarımı­zla hem de iş bir­liği yap­tığımız markalar­la sürdürülebilir moda alanını genişleten pro­jelere imza atmaya devam ede­ceğiz.”

Kipaş Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Öksüz: “Repreve iş birliğinden doğan özel dönüştürülmüş kumaşlarımızla senede yaklaşık 180 milyon pet şişe atığından çevremizi kurtarıyor ve doğamızı koruyoruz.”

2010 yılın­da İngiliz den­im markası Lee Coop­er’ın Türkiye per­ak­ende, pazarla­ma ve üre­tim hak­larını alan Kipaş’ın Yöne­tim Kuru­lu Üye­si ve aynı zaman­da İTHİB Yöne­tim Kuru­lu Başkanı Ahmet Öksüz Lee Coop­er X Boyn­er kap­sül kolek­siy­onuy­la ilgili şun­ları söyle­di: ”Yaşadığımız bu zor­lu gün­lerde sürdürülebilir yaşam tarzı­na ne kadar ihtiy­acımız olduğunu çok daha net görm­eye başladık. Bu yaşam tarzını destek­le­mek ve gele­cek nesillere daha tem­iz bir çevre bırak­mak için Lee Coop­er olarak tüm üre­tim ve satış strate­jimizi sürdürülebilir­lik temelinde kuruy­oruz. Boyn­er ile hay­a­ta geçirdiğimiz bu pro­je ile doğa ve gele­cek için en büyük tehdit olarak gös­ter­ilen plas­tik kirlil­iğinin önüne geçmek için bir ilham kay­nağı olmayı hede­fliy­oruz. Doğa­da yak­laşık 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan pet şişel­er, doğa ve çevre kirlil­iğinin yanın­da deniz ve karada­ki ekolo­jik hay­atı yoğun bir şek­ilde etk­ile­m­eye başladı. Bu kirlil­iği döngüsel ekonomiye kazandırdığımız ve yeni bir moda akımı başlat­tığımız bu pro­je ile müş­ter­i­ler­im­izin trend ve kon­for­lu ürün­leri satın alırken sosyal bil­inçle yak­laşım­larını destek­le­mek istiy­oruz. Kipaş ile Repreve iş bir­liğin­den doğan bu özel dönüştürülmüş kumaşlarımı­zla senede yak­laşık 180 mily­on pet şişe atığın­dan çevrem­izi kur­tarıy­or ve doğamızı koruy­oruz. Pet şişel­er­den dönüştürülmüş den­im­lerin yanı sıra organik pamuk­tan üretilmiş tişört­ler­im­i­zle Boyn­er ile bir­lik­te tam sürdürülebilir bir kolek­siy­on sun­mayı hede­fledik. Sürdürülebilir pro­jeler­im­izi daha da geliştir­erek müş­ter­i­ler­im­ize daha tem­iz bir dünya bırak­ma yol­un­da yürüy­oruz.”

Doğa dostu kapsül koleksiyonda, kadın, erkek ve çocuklar için ürünler var

Lee Cooper’ın, “repreve” iplik­ler­le oluş­tur­duğu doğa dos­tu kap­sül kolek­siy­on, Boyn­er mağazaların­da kolek­siy­ona özel tasar­lanan alan­lar­da ve boyner.com.tr’de müş­ter­i­lerin beğeni­sine sunuluy­or. Kolek­siyon­da­ki ürün­ler arasın­da; kadın, erkek ve çocuk­lar için den­im pan­tolon, den­im ceket, şort, tişört gibi seçenek­ler yer alıy­or.

Boyner LiveWell ile iyi yaşamı sahipleniyor

İyi­li­ğin ve doğaya saygılı yak­laşımın yayıl­ması için sek­törüne öncülük yapan Boyn­er, LiveWell çatısı altın­da organik tek­stilden veg­an ürünlere,hayvanlar üstünde test edilmemiş kozmetik ürün­lerinden doğa dos­tu ürün­lere yaşa­ma değer kat­a­cak birçok ürünü müş­ter­i­leri ile buluş­tur­maya devam ede­cek.

Exit mobile version