GARDIROP MAGAZİN

Lacoste 85. yaşını kutluyor

Timsah’ın 1933 yılın­da bir tenis kor­tun­da başlayan mac­erası, 85 yılın ardın­dan ilk günkü heye­canıy­la spor şık­lığa yön ver­m­eye devam ederken, tüm bu unutul­maz hatıralar 20 Eylül‑1 Ekim tar­ih­leri arasın­da İstinye Park’ta gerçek­leşen Lacoste ser­gisinde buluşuy­or.

#Lacoste85th

Bugün klasik Lacoste polo tişört olarak anılan eşsiz ‘piqué’ kumaşın­dan doku­nan kısa kol­lu tişört modası, 1933 yılın­da Fran­sız tenis şampiy­onu René Lacoste tarafın­dan başladı. Klasik tarz­da dokun­muş uzun kol­lu göm­lek­le yer değiştir­erek erkek modasın­da bir devrim yaratan bu tişörtler­le bir­lik­te yeni bir stil anlayışı belir­di.

Tam 85 yıldır kaliteyi, rahatlığı ve şık­lığı titi­z­lik­le bir ara­da sun­mayı başaran Lacoste, giy­im­den aksesuara her aşa­ma­da ino­vatif yak­laşım­ların­dan, yeni­likçi vizy­onun­dan ve yaratıcılığın­dan da asla ödün ver­miy­or.

Bu yıl 85. yaşını kut­layan Lacoste, 20 Eylül İstinye Park Orta Alan’da kuru­lan bir sergiyle 1 Ekim’e kadar zaman­da bir yol­cu­luğa çıkıy­or ve René Lacoste’un mirasını bugüne taşıy­or.

Bir sanal gerçek­lik deney­imine dönüşen sergide 85 yıl­lık mar­ka serüveninin önem­li mihenk taşlarının yanı sıra, fark­lı dönem­lere özgü kolek­siy­on­ları, ren­kli işbir­lik­leri, gözlük­ten saate fark­lı ürün­leri ve Tim­sah serüve­nine ışık tutan logo örnek­leri­ni yakın­dan görmek mümkün.

Ziyaretçil­er, “85” rakamı şek­linde tasar­lanan Lacoste sanal gerçek­lik müzesinin içine girdik­leri andan itibaren, markay­la özdeşleşen her parçanın ve sim­genin nere­den gelip ner­eye git­tiği­ni çeşitli vide­o­lar ve çarpıcı görseller sayesinde inceleme imkanı bula­biliy­or.

Sergiyi, 20 Eylül – 1 Ekim tar­ih­leri arasın­da İstinye Park Orta Alan’da ziyaret ede­bilirsiniz.

Exit mobile version