GARDIROP MAGAZİN

Kusursuz Güzel: Çağla Şimşek

Üç yaşın­dan beri setlerde olan Çağla Şimşek bir yan­dan sosy­olo­ji okuyup çift anadal ile psikolo­ji bölümünü bitirmek istiy­or. Pürüzsüz cil­di ve her daim fresh görün­tüsüyle en sade haliyle bile çok güzel. Peki bu güzel­liği koru­mak için ne yapıy­or, bu kadar yoğun iş tem­po­suna cil­di nasıl tep­ki veriy­or? Şimşek’in güzel­lik anlayışı­na dair çok özel bir soh­bet gerçek­leştirdik.

Röpor­taj Gülay Özdemir Fotoğraflar ve Video Uğur Sarı­du­ran Videografi Mert­can Sarı

Moda Direk­törü Çağla Küçükdere­li Saç ve Makyaj Mesut Özuzun 

Styling Irmak Özden­er Prodük­siy­on Mine Gündüz

Styling Asis­tanı Bilge Aydın

Nasıl bir güzel­lik anlayışın var? 
Kesin­lik­le doğal bir güzel­lik anlayışım var. Nes­nel­er üzerinde düşündüğüm güzel­lik­lerinden bahsede­cek olur­sam; abartı olan şeyler­den çok hoşlan­mam, soft ve sade görünümü sev­er­im. Yüz güzel­liği de aynı şek­ilde diye­bilir­im. Doğal­lığın oyun­cu­luğa bile fay­daları var; hem yüz doğal­lığı gerekiy­or hem karak­ter doğal­lığı bu yüz­den her zaman doğal­lık­tan yanayım.

Makyaj Bazı Flor­mar 66,90 ₺ — Fondöten Nars 410 ₺ — Far Too Faced 549 ₺ — Ruj Kry­olan 785 ₺

Gün­lük hay­at­ta makyaj yapan biri misin? 
Makya­jı çok sev­er­im aslın­da ama gerekmedikçe makyaj yap­ma taraftarı değil­im, bel­ki beceremediğim­den dolayı da ola­bilir. 🙂 Dışarı çık­tığım­da fotoğraf çek­ilmeyi düşündüğüm gün­ler olur­sa ya da her buluş­ma­da değil ama yine fotoğraf çek­ildiğimiz bir arkadaş buluş­ması ola­cak­sa makyaj yap­mak ter­ci­him tabii. 

Ne tür makyaj yapıy­or­sun, en çok kul­landığın ürün­ler nel­er? 
Makyaj yap­mayı bir yetenek gibi görüy­o­rum sanırım ben beceremediğim içinde tek düze bir makyaj yapıy­o­rum her seferinde. Fondöten üstüne ten rengime uygun bir pudra, azıcık kon­tür, rimel ve bun­ları tamam­la­mak için ruj bu yüz­den makyaj faslım kısa sürüy­or. 

Makyaj Bazı Kiko Milano 199 ₺ — Fondöten Kry­olan 292 ₺ — Göz Kale­mi Dior 295 ₺ — Far Kry­olan Shim­mer­ing Palet 588 ₺ — Ruj Ben­e­fit 199 ₺ Ceket Noc­turne / L’appart PR 739 ₺ — Küpe Swarovs­ki / L’appart PR 629 ₺ — Yüzük­ler Swarovs­ki / L’appart PR 799 ₺

Herkesin kendine has makyaj hileleri var, seninkil­er nel­er?
Kon­tür diye­bilir­im; bence bir insan­da­ki yüz hat­tını güzel bir kon­tür ile bam­baş­ka bir hale getire­bilirsiniz kesin­lik­le. Ken­di makya­jımı yaparken kon­tür­le ufak dokunuşlar yap­mayı seviy­o­rum. 

Vücud­un­da güzel bul­madığın bir yer var mı?
Kendi­mi aşırı beğen­miy­o­rum ama asla rahat­sız ola­cak kadar­da kafama tak­tığım bir şey­im yok çok şükür. 🙂 Biraz daha uzun olmak ister­dim ama; yine de ben böyle mut­luyum!

Kozmetik alırken nelere dikkat ediy­or­sun?
Kesin­lik­le son kul­lan­ma tar­ih­leri varsa tar­ih­leri­ni kon­trol ediy­o­rum çünkü aldığım çoğu makyaj ürünün­den bu yüz­den sorun yaşadığım oldu özel­lik­le ruj. Bir de güvendiğimiz markalar­dan alışver­iş yap­mak her zaman daha iyidir tabii ki.

En son satın aldığın favori ürünün hangisi?
En son aldığım par­füm. Kesin­lik­le kozmetik ürün­lerinde en favorimdir kendi­leri ama par­fümü say­mazsak eğer ondan önce (kul­lan­madığım-çek­meyi beceremediğim halde) eye­lin­er almıştım.

Far Kry­olan Palet 588 ₺ — Kon­tür Kry­olan 299 ₺ — Maskara YSL 305 ₺ — Fondöten DIOR 299 ₺ — Küpe Tuğçe & Gökçe Güreşçi / Com­mun Store 270 ₺ — Yüzük­ler Fore­va Jew­els 160 ₺

Yoğun iş tem­po­sun­dan yorgun düştüğünde cil­di­ni topar­la­mak için ne yapıy­or­sun?
Doğruyu söyle­mek gerekirse oyun­cu­luk yap­tığım dönem­lerde cildi­mi topla­maya vak­it dahi bulamıy­o­rum diye­bilir­im. Ama bu durum­dan bile çok mem­nunum çalış­mayı çok seviy­o­rum çünkü, yoğun­luk her zaman güzeldir. Vak­it bul­duğum zaman­lar­da yüzümü din­lendirmek için makyaj yap­maya bir süre ara veriy­o­rum yüzümü din­lendiriy­o­rum, güven­emediğim­den dolayı çeşit çeşit yüz malzeme­si kul­lanan bir insan olmadığım için doğal kil maske­si yapıy­o­rum sadece.

Estetiğe nasıl bakıy­or­sun?
Baş­ta da dediğim gibi her zaman doğal­lık­tan yanayım. Bu yüz­den gerekmedikçe estetik yap­tır­mayı anlam­landıramıy­o­rum. Bazı insan­lar rahat­sız olduk­ları bir yer­leri­ni düzelt­tirmek, kendi­leri­ni daha güzel ve huzurlu his­set­mek için yap­tırıy­or­lar estetiği; olması gereken de budur! Fakat maale­sef bazı insan­lar estetik olayını abartıy­or. Herkes bir­birine mi ben­ze­m­eye başladı san­ki? 🙂

Allık Ben­e­fit 679 ₺ — Far Too Faced 459 ₺ ‑Maskara YSL 305 ₺ — Ruj Kry­olan 785 ₺

Olmazsa olmaz ürünün hangisi? Neden?
Kesin­lik­le lip balm renk­siz olan­larını ter­cih ediy­o­rum. Dudağı hem nem­lendiriy­or hem de makya­jı tamam­la­yarak soft bir görün­tü ekliy­or. Makya­jsız bir yüze kul­lan­mak­ta kesin­lik­le abes kaçmıy­or. Bu yüz­den çok sev­erek kul­landığım yanım­dan ayır­madığım bir üründür kendi­leri.

Çan­tan­da taşıdığın favori ürün­lerin nel­erdir?
Par­füm ve lip balm; çan­tam­da hiçbir şey olmasa da bu ikisi­ni görünce çan­tam dolu gibi hissediy­o­rum zat­en.

Exit mobile version