GARDIROP MAGAZİN

Kreatif Endüstriler Kütüphanesi

Kurul­duğu gün­den bu yana moda ve sanatı bir bütün olarak gören Vakko, tüm bu değer­lerinden ve kuru­cusu Vitali Hakko’nun eğitime verdiği önem­den ilham alarak 2012 yılı Mart ayın­da Vakko Moda Merkezi Nakkaştepe’de Vitali Hakko Kre­atif Endüstril­er Kütüphanesi’ni hay­a­ta geçir­di.

Bu yı 5. yılını kut­layan Vitali Hakko Kre­atif Endüstril­er Kütüphane­si, Türkiye’de ilk kez kre­atif sanat­lar­la ilgili bu den­li kap­sam­lı ve gün­cel bir kolek­siy­ona sahip özel kütüphane olma özel­liği taşıy­or.

1490169863_1486718458_Vitali_HAkko_Kreatif_End__striler_K__t__phanesi_3Kütüphanede moda, mimari, res­im, sine­ma, müzik, fotoğraf, heykel gibi sanat­lar­la ilgili birçok fark­lı alan­da kay­nak bulunuy­or. İçerdiği kolek­siy­on Frank­furt, Lon­dra, New York ve Paris gibi dünyanın en önem­li kitap fuar­ların­dan beslenerek, presti­jli ve değer­li yayınev­leriyle sürek­li etk­ileşim içinde kalarak gün­cel­leniy­or ve zor bulu­nan eser­leri okuyu­cuy­la buluş­tur­mayı hede­fliy­or.

Kütüphane haf­ta içi her gün 10:00–17:00 saat­leri arasın­da ran­de­vu ile ziyaret edilebiliy­or. Ziyaretçil­er kütüphane ile bir­lik­te Vakko Müzesi­ni de görme fır­satı elde ediy­or­lar.

Vitali Hakko Kre­atif Endüstril­er Kütüphanesi’nde bugün, araların­da dünyanın en presti­jli yayınev­ler­ine ait özel edisy­on­lar ve kütüphan­eye özel imza­lı yayın­ların da bulun­duğu 15.000 kitap ve sürek­li gün­cel­lenen basılı, diji­tal, görsel bir arşiv ve 200’den fazla belge­sel film yer alıy­or. Düny­a­ca bili­nen Thames&Hudson, Taschen, Riz­zoli, Phaidon, V&A, Harper­Collins, Berg, Yale, Oxford, Assouline, The Muse­um of Mod­ern Art, Pres­tel, Stei­dl, Ran­dom House, Lit­tle Brown, Teneues, Guggen­heim Foun­da­tion, Frieze,Vendome Press, Braun, Flam­mar­i­on, Lau­rence King, The British Muse­um Press, Roy­al Acad­e­my, Ski­ra, Didi­er Mil­let işbir­liği yapılan yayınev­lerinden bazıları.

Kütüphane kre­atif endüstrilere ilgi duyan, bu alan­da çalışan ya da öğren­im gören­ler tarafın­dan büyük ilgi görüy­or. Ziyaretçil­er arasın­da Türkiye’nin her tarafın­dan moda, mücevher ve aksesuar tasarım­cıları, ressam, illüs­tratör, iç mimar, endüstri mühen­disi, fotoğrafçı, eğitim uzmanı, restoratör, grafik tasarım­cısı ve yazarlar ile moda tasarımı, mimari, res­im, grafik tasarım, heykel, radyo tele­vizy­on, fotoğraf bölüm­lerinden lisans, yük­sek lisans, dok­to­ra öğren­ci­leri ve akademisyen­ler yer alıy­or. Bunun dışın­da; yurt­dışın­dan mimar, fotoğrafçı, moda tasarım­cısı, yönet­men­ler ile moda tasarımı, mimari, fotoğraf, sine­ma, grafik tasarım öğren­ci­leri Vitali Hakko Kre­atif Endüstril­er Kütüphanesi’ni ziyaret ediy­or.

 

Exit mobile version