GARDIROP MAGAZİN

Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nın Yeni Kelebekleri Havalandı

Kariy­erinin henüz başın­da­ki genç tasarım­cıları Türk moda sek­törüne kazandırarak artı değer yarat­mayı hede­fleyen ve bu güçlü endüstrinin sürdürülebilir olması­na önem­li katkı sağlayan Koza Genç Moda Tasarım­cıları Yarışması’nın 29. final gecesinde ödüller sahip­leri­ni bul­du.

Genç tasarım­cı Ase­na Saban’ın bir­in­ci, Yiğit Kemal Aydemir’in ikin­ci, Sahra Zeybekoğlu’nun ise üçüncü olduğu final gece­si; 16 Kasım Salı akşamı Man­darin Ori­en­tal Bospho­rus, Istanbul’da ; Aslı Aba­soğlu, Derev Clara Kösedağ, Ece Ege, Hakan Yıldırım, Nejdet Ayay­dın, Mehtap Elai­di, Sinan Öncel, Şan­sım Adalı, Özlem Kaya, Özgür Masur, Tamer Yıl­maz ve İpek Erdem’in katılımı ile gerçek­leşti.

İst­anb­ul Hazır Giy­im ve Kon­fek­siy­on İhrac­atçıları Bir­liği (İHKİB) tarafın­dan Ticaret Bakanlığı’nın destek­leriyle 29. kez düzen­le­nen yarış­ma bu sene de genç yetenek­leri güçlü Türk moda dünyası­na tanıt­tı. Sunucu­luğunu Tanem Sivar’ın üstlendiği ve yarış­manın ilk yıl bir­in­cisi olan Bahar Korçan’ın da anıldığı ve adı­na özel bir ödül ver­ildiği gecede,  Can Encin’de ‘Bahar Korçan Özel Ödülü’ aldı. Finale kalan 10 genç tasarım­cının kolek­siy­onunu sun­duğu görkem­li defile son­rasın­da, sek­törün önde gelen isim­lerinden ve kanaat önder­lerinden oluşan jüri üyeleri üç kazanan ismi belirle­di. Yarış­ma­da ‘Hackin The Social­ism’ isim­li kolek­siy­onuy­la Ase­na Saban bir­in­cil­iği elde ederken, ‘Vine­gar valen­tines’ kolek­siy­onu ile Yiğit Kemal Aydemir ikin­ci ve ‘Revival’ isim­li kolek­siy­on ile Sahra Zey­bekoğlu üçüncü oldu.

Yarış­manın bir­in­ci­sine 60.000 TL, ikin­ci­sine 30.000 TL ve üçüncüsüne 20.000 TL para ödülünün yanı sıra, kazanan­lara 1 yıl­lık İngilizce dil eğiti­mi imkânı tanındı. Finale kalan tüm yarış­macılara ise, Moda Tasarım­cıları Derneği’ne 1 yıl­lık üye­lik; İMA’da Moda Tasarımı ve Yöne­ti­mi Mas­ter Class Diplo­ma Pro­gramı’­na katılım hakkı ve sek­tör­le ilgili ulus­lararası bir moda fuarını ziyaret imkanı sunul­du.

Cem Altan’ın başkan­lığını yap­tığı yarış­manın jürisinde Moda Tasarım­cıları Derneği Başkanı Özgür Masur ve Özlem Kaya’nın yanı sıra, moda Tasarım­cıları Mehtap Elai­di, Giray Sepin, Gül Ağış, Nihan Peker, Niyazi Erdoğan, San­sım Adalı, Bel­ma Özdemir, İst­anb­ul Moda Akademisi Kre­atif Direk­törü Raf Stes­mans, Mimar Sinan Güzel Sanat­lar Üniver­site­si Tek­stil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Kemal Can, Bil­gi Üniver­site­si Tek­stil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı İrem Arıkan Ekşi, Mar­mara Üniver­site­si Tek­stil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Biret Tavman, Yedite­pe Üniver­site­si Tek­stil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Müşer­ref Zeyti­noğlu ile İpekyol Yöne­tim Kuru­lu Başkanı Nejdet Ayay­dın, Net­work Moda Tasarım­cısı Elif Cığı­zoğlu, Mavi Tasarım Direk­törü Güney Oktar, LC Waiki­ki Yaratıcı Strate­ji Süreç Yöneti­cisi Yeşim Bağrışen yer aldı.

Exit mobile version