GARDIROP MAGAZİN

Kızlarınız Bu Çantaları Elinizden Alacak

Gün­de­lik hay­atınızın her alanı­na ayak uydu­ra­cak bu karak­ter­is­tik çan­ta­lar, geniş renk palet­leri, kul­lanım rahatlığı ve eğlenceli kim­lik­leriyle son­ba­har ve kış stilin­izi bir üst boyu­ta taşı­maya hazır­lanıy­or. Fen­di Peekabo’dan Burber­ry Pock­et Bag’e, Alexan­der McQueen Tall Story’den Dior Bob­by Bag’e, hikayesi olan çan­ta­lara yakın plan… 

Burberry / Pocket Bag

Ric­car­do Tis­ci, Givenchy’de 13 yıl harikalar yarat­tık­tan son­ra, moda sev­er­leri bir hayli şaşır­tarak 2018’de İngiliz moda evi Burberry’nin kre­atif direk­törü oldu. Bayrağı Christo­pher Bailey’den devralan Tisci’nin her ne kadar algı olarak Burber­ry mirasını sıfır­layan adım­lar attığı düşünülse de, ikonik tasarım­cının kolek­siy­on­lar­da kul­landığı refer­anslar tam aksi­ni söyle­di. 

Burberry’e mod­ern bir dokunuş katan Tis­ci, sofistike silüetler yaratarak kök­lü İngiliz geleneğine yeni­likçi
bakış açısıy­la sahip çık­tı ve son ham­leleriyle içinde bulun­duğu­muz diji­tal çağa uyum sağladığını da kanıt­ladı. Ayrı­ca bura­da bir paran­tez açarak, sizlere geçtiğimiz Tem­muz ayın­da moda are­nasın­da ufak da olsa sansasy­on yaratan bir olay­dan bahsede­lim. Love der­gisinin kıdem­li editörü Pierre A. M’Péle’in attığı ve son­ra da sildiği tweet nedeniyle tasarım­cının Burberry’den ayrıla­cağı rivayet edil­di. Ancak şir­ketin CEO’su Mar­co Gob­bet­ti, Ric­car­do Tisci’nin ayrıla­cağı­na dair söy­len­ti­leri tama­men yalan­ladı. 

Yaratıcı vizy­onu ile bildiğimiz kre­atif direk­tör, Pock­et Bag’in karan­ti­na döne­minden önce Inez & Vinoodh ikil­isi tarafın­dan çek­ilen kam­pa­nyasın­da başrolü Bel­la Hadid’e ver­di. Moda evinin kuru­cu ismi Thomas Burber­ry tarafın­dan sunulan “hay­van kral­lığı” kon­septin­den ilham alan ve hay­van­ların ‘yaratıcı takın­tısı’ olduğunu dile getiren Tis­ci; süper mod­elin fem­i­nen yönünü, vahşi gücünü ve hay­vansal içgüdüsünü yan­sıt­mayı hede­flediği­ni belirt­ti. 

İlk olarak Burberry’nin Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onun­da moda sev­er­ler­le buluşan Pock­et Bag’in markanın arşiv­lerinden yola çıkılarak tasar­landığı yad­sı­na­maz bir gerçek. ‘It-bag’ statüsünde olan ve kon­trast dik­işler­le tamam­lanan çan­ta, ön cep ve deri şer­it eklemeleriyle markanın bini­ci­lik mirası­na saygı duruşun­da bulunuy­or. Güçlendirilmiş bir üst sapın yanı sıra çıkarıla­bilir, ayarlan­abilir bir omuz askısı­na sahip çan­ta, çeşitli renk gru­pların­da ve üç fark­lı boy­da (mini, orta ve büyük) karşımıza çıkıy­or. 

Pock­et Bag, geçtiğimiz Ağus­tos sayısın­da markanın Londra’da gerçek­leştirdiği İlkbahar/ Yaz 2021 defilesin­den sadece haf­ta­lar önce sunul­du. Tis­ci, Hazi­ran ayın­da fizik­sel bir podyum sunumu yapacağını, ancak pan­de­mi nedeniyle seyir­ci­siz gerçek­leştire­ceği­ni açık­lamıştı. Arzu nes­ne­si niteliğinde olan bu çan­tayı belir­li Burber­ry mağazaların­dan ve ae.burberry.com adresin­den satın ala­bile­ceğinizi belirte­lim. 

Fendi / Peekabo

Fen­di, geçtiğimiz Ağus­tos ayının son­ların­da oyun­cu ve yapım­cı kim­liğiyle tanıdığımız Zoey Deutch’ın
yer aldığı, ikonik çan­tası Peekaboo’nun ilk glob­al kam­pa­nyası ile karşımıza çık­tı. Moda evinin Son­ba­har / Kış 2020–21 defilesinde daha küçük siluetiyle karşımıza çıkan bu çan­tanın ako­rdeon çerçeveli şek­line, baş harfleriyle kişiselleştir­ilebilen ve yumuşak deriyle değiştir­ilebilen bir iç cep eşlik ediy­or. 

Fen­di Peek­a­boo ve Zoey Deutch arasın­da­ki sıkı bağı konu edi­nen kam­pa­nya­da, oyun­cu­nun sami­mi ve gerçek kişil­iğinin yan­sıtıldığı­na tanık­lık ediy­oruz. Kam­pa­nyanın video­sun­da hikaye, Deutch’ın Peekaboo’yu kucak­larken, ken­di eğlenceli kişil­iği ile bir­lik­te çan­tanın içi­ni ortaya çıkar­ması ile başlıy­or. Oyun­cu, cesur ve ren­kli ben­liği­ni kusursuz bir şek­ilde sergilerken, arka plan­da The Horrors’ın “I See You” şarkısı çalıy­or.

 Son 10 yıla damgasını vuran ve her yıl fark­lı ver­siy­on­larıy­la gün­deme gelen Peek­a­boo, ilk olarak Milano Moda Haftası’nda İlkbahar/ Yaz 2009 defilesinde tanıtıldı. Mod­ern ve klasik çizgi­leri usta­ca bir araya getiren kre­atif direk­tör Sil­via Ven­turi­ni Fendi’nin ilk Peekaboo’nun yaratımı­na yak­laşımı, sade­lik ve zaman­sı­zlık­tı. Sade bir siyah çan­ta olarak piyasaya sunul­sa da yıl­lar içinde gelişti ve it-bag lis­telerinin en önde gelen tasarım­ların­dan biri oldu. Vizy­on­er bakış açısıy­la tanıdığımız Ven­turi­ni Fen­di, bu mod­el için “Sadece bugün değil, gele­cek­te de kul­lan­abilmek için bir Peek­a­boo satın alıy­or­sunuz. Kızlarınız muhteme­len bu çan­tayı elin­iz­den ala­cak­lar!” diy­erek çan­tanın modası geçmeye­cek duruşu­na gön­derme yap­tı. 

“The Politi­cian”, “Zom­bieland: Dou­ble Tap”, “Set It Up”, “Before I Fall” ve “The Years of Spec­tac­u­lar Men” gibi son yıl­lar­da hafızalar kazı­nan birçok yapım­da yer alan 26 yaşın­da­ki Zoey Deutch, hem yeteneği hem de yük­sek ener­jisiyle ken­di jen­erasy­onunun par­mak­la gös­ter­ilen isim­lerinden biri. Peekaboo’nun zarif ve tarz sahibi ima­jı ile kusursuz bir uyum yakalayan oyun­cu, “Değiştir­ilebilir iç cep­leri ortaya çıkar­mak için çan­tanın derin bir ‘gülümse­meyle’ açıl­masını seviy­o­rum. Rahat ama klasik. Şık, aynı zaman­da ihtiy­acınız ola­bile­cek her şeyi ve daha fazlasını taşıya­biliy­or. Kesin­lik­le dört tane­sine ihtiy­acım var!” açık­la­masın­da bulun­du. 

Alexander McQueen / Tall Story Bag

Arzu nes­ne­si niteliğin­de­ki “Sto­ry Bag” ile geçtiğimiz yıl Alexan­der McQueen’in İlkbahar/Yaz 2020 Koleksiyonu’nda tanıştık. Fem­i­nen tasarımı ve kon­trast astar detayı ile dikkat çeken Alexan­der McQueen Sto­ry Bag, markanın imza­sı niteliğin­de­ki mücevher esin­tili gold aksesuar detayıy­la clutch olarak ya da ayarlan­abilir askısıy­la omuz­da veya çapraz taşın­ma seçenek­leri sunuy­or­du. 

Nao­mi Camp­bell, Sele­na Gomez, Kaia Ger­ber ve Lau­ra Dern gibi stil sahibi ünlü­lerin de sık­lık­la ter­cih ettiği Alexan­der McQueen Sto­ry Bag aile­si, markanın Son­ba­har / Kış 2020 kolek­siy­onun­da­ki yeni mod­el­leri ile göz kamaştırıy­or. Bu mod­eller­den biri olan ve heykel­si for­muy­la dikkat­leri üzer­ine çeken Tall Sto­ry, deri etiket üzerinde­ki mühür detayı ile zengin­leşiy­or. Geniş tasarımıy­la lap­top dahil tüm temel ihtiyaçları rahatça taşı­ma imkanı sunan ve fonksiy­onel duruşuy­la takdirim­izi kazanan çan­tanın, tele­fon ya da kre­di kart­ları­na kolay ulaşım için fer­muar­lı bir ön cebi bulunuy­or. 

Mücevher­ler­den ilham alan gold ren­kli kat­lanabilir mod­ern met­a­lik kulpları ile elde taşın­abilen Alexan­der McQueen Tall Sto­ry, istendiğinde deri askılarıy­la omuz­da da kul­lanıla­biliy­or. Bu ikonik çan­ta; kapi­tone doku­lu siyah mod­eli, tim­sah baskılı siyah mod­eli ve markanın hazır giy­im kolek­siy­on­ların­da­ki el yapımı patch­work desen­ler­ine atıf­ta bulu­nan mod­eliyle üç fark­lı alter­nat­i­fle sunuluy­or. 

Michael Kors / Soho

Michael Kors’un son­ba­har ve kış ruhunu yakalayan bu yepyeni çan­tası, New York’un ikonik arnavut kaldırım­lı sokak­larıy­la, sanat galer­i­leriyle ve lüks butik­leriyle tanı­nan ünlü semtin­den ismi­ni alıy­or. Sadeliğin ve zarafetin eşsiz bir şek­ilde bir­leştiği, kapi­tone deri­den dama desen­li Soho çan­tanın büyük ve ekstra büyük boyut­ları dikkat çekiy­or. Kam­pa­nyasın­da hiç de şaşırtıcı olmay­a­cak şek­ilde Bel­la Hadid’in yer aldığı Soho’nun son derece şık bir renk skalası bulunuy­or.

Kampanya çekimlerinde hiç de şaşırtıcı olmayacak şekilde Bella Hadid’in yer aldığı Soho’nun son derece şık bir renk skalası bulunuyor.

İç ve dış cep­leriyle fonksiy­onel­lik vad­e­den, zin­cir askısı sayesinde çapraz asarak da kon­for­lu şek­ilde kul­lan­abile­ceğiniz Soho omuz çan­tasını dil­ers­eniz spor, dil­ers­eniz klasik görünüm­lerinize rahatlık­la adapte ede­bilirsiniz. 

Dior / Bobby Bag

Maria Grazia Chiuri’nin Dior’un tar­i­hi arşivin­den ilham alarak tasar­ladığı Bob­by Bag’in, moda evinin yeni gözde parçası olduğu yad­sı­na­maz bir gerçek. İsm­ini Chris­t­ian Dior’un köpeğin­den alan çan­ta, aslı­na bakarsanız moda evi için hayli değer­li. Zira Bay Dior hatıraların­da, “Bobby’nin ismi, Dior kolek­siy­on­ların­da en çok beğe­nilme­si öngörülen takım­lara ver­ilir­di” diy­erek bu ismin moda evi için öne­m­i­ni vur­gu­luy­or­du. İlkbahar/ Yaz 1953 Haute Cou­ture Koleksiyonu’ndaki etek-ceket takımı bunun en güzel örneğiy­di. Sadık dost Bob­by, aynı zaman­da Fer­nand Guery- Colas tarafın­dan tasar­lanıp sınır­lı sayı­da üretilen sanat eseri niteliğin­de­ki bir par­füm şişe­sine de ilham oldu. Tasarım sürecinde sadakat kavramını göz önünde bulun­duran Chi­uri, bunu kul­lanım rahatlığıy­la buluş­tu­rarak sağladığını dile getiriy­or. Bu çan­ta, gerek yuvar­lak hat­ları gerekse rahat omuz askısıy­la gün­lük stilin­ize kusursuz biçimde eşlik ediy­or. Moda evinin ikonik ‘CD’ mono­gramı ile mık­natıs­lı ve kemer­li altın tokası, bu postacı çan­tası­na yepyeni bir karak­ter kazandırıy­or. Çan­tayı gri, mavi, taba, bej ve siyah ren­klerde moda­sev­er­lerin beğeniye sunan mar­ka; kan­vas üstüne lacivert renk­te işlen­miş ‘Dior Oblique’ desen­li mod­eli de bu eşsiz seçenek­lerin arasın­da .

 

Exit mobile version