GARDIROP MAGAZİN

Kith&Kin’den Mirror Stage koleksiyonu

Tasarım­cı Ser­ra Kefeli’nin markası Kith&Kin’in Mir­ror Stage isim­li Son­ba­har / Kış 2019 kolek­siy­on sunumu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da gerçek­leşti.

Kısa bir sürenin ardın­dan yeniden Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul takvi­minde yeri­ni alan Ser­ra Kefeli’nin markası Kith&Kin, Son­ba­har / Kış 2019 sunumunu L’Appart PR Istan­bul showroom’unda gerçek­leştir­di.

Tasarım­cı, Mir­ror Stage adını verdiği bu kolek­siy­on için Jacques Lacan’ın psikanal­iz teorisinde bir kon­sept olan ayna evresin­den ilham aldı. Bu kon­septe göre bebek­ler altı aylık olduk­ları dönem­den itibaren kendi­leri­ni ve dolayısıy­la ben­lik­leri­ni ilk kez aynay­la karşılaştık­ları zaman fark eder.

Ayna karşısın­da tutul­duğun­da ilk olarak ken­disi­ni çevresin­den ve en yakın his­set­tiği var­lık olan annesin­den ya da yeri­ni tutan bir­in­ci kişi­den ayrı bir bütün olarak görür. Var­lığın keş­fidir aslın­da ayna ve kimi zaman bu ayrış­ma daha ileri­ki yaşlar­da gerçek­leşir.

Ser­ra Kefe­li, Mir­ror Stage kolek­siy­onunu: “Bir var­lığın oluşu­munu ve kişisel gelişim süreci­ni ken­di yaşadığım ve deney­im­lediğim ayrış­may­la tekrar tanım­ladım. Bu artık tasarım­cı olarak ken­di var­lığımı anla­ma ve ayrış­ma sürec­imin tasarım­larıdır.

Çiçek desen­leri içime, çocuk­luğu­ma, gençliğime ve şimdi­ki yaşamı­ma dokunur. Bu desen­lerin aynada­ki yan­sı­ması ise kolek­siy­onu tanım­lıy­or,” diye özetliy­or.

Kolek­siyon­da mut­lu­luk hissi uyandıran sıcak ren­kler­den, vin­tage kes­im­lerin yoğun olduğu siyah ve gri ton­lara, mavi ve turun­cu­nun uyu­munu gördüğümüz içsel gelişimin sem­bolü çiçek desen­lerinden kır­mızı, sarı, yeşil ve siyahın hakim olduğu parçalara kadar dört fark­lı renk grubu karşımıza çıkıy­or.

Kore­ografisi­ni İlke Kılıç’ın üstlendiği Kith&Kin Mir­ror Stage sunumu­nun styling’ini Rabia Yaman, sanat direk­tör­lüğünü Burak Tun­cel, prodük­siy­onu Tol­ga Özgal, saç tasarımını L’Oréal Pro­fes­sion­nel ürün­leriyle MOS Nişan­taşı ekibi, makya­jını ise Nars’ın pro­fesy­onel makyaj artist­leri üstleniy­or. Prezen­ta­sy­on mekan tasarımı ise Dicle Hökenek Mimarlık’a ait.

Exit mobile version