GARDIROP MAGAZİN

Jamal Aliyev ve Ece Dağıstan, Zülfü Livaneli Şarkılarıyla Bir Arada!

 “Until” ve “I met You” isim­li teklileri ile büyük ilgi ile karşılanan sanatçılar, bu kez Zülfü Livaneli’nin “Kar­lı Kayın Ormanı”, “Yiğidim Aslanım”, “Kardeşin Duy­maz” ve ”Bliss” şarkılarının klasik for­m­da yeni aran­j­man­ların­dan oluşan albüm­leriyle din­leyi­ci­leri­ni sevin­diriy­or. 

Yeni jen­erasy­onun hızla yük­se­len ve en çok aranan isim­lerin arasın­da yer alan ve 2021 yılın­da İngiltere Clas­sic FM tarafın­dan açık­lanan “30 yaş altı dünyanın önde gelen 30 müzisyeni” arasın­da gös­ter­ilen cel­list Jamal Aliyev ve Viyana Müzik Akademisi konser piyanistliği eğiti­minin ardın­dan kariy­erinde gerçek­leştirdiği hem klasik hem de fark­lı tür­lerde akustik pro­jel­er­le müzik­sev­er­lerin yakın­dan takip ettiği piyanist Ece Dağıs­tan, Zülfü Livaneli şarkılarıy­la bir araya geliy­or.

 

 

Quar­tet eşliğinde kaydedilen ve Cem Oslu tarafın­dan düzen­le­nen albüm ile ilgili Ece Dağıs­tan, “Livaneli dünyasını yıl­lardır uza­k­tan izleyen biri olarak, bu sefer o dünyanın içinde Piyanom­la yer alıy­or olmak mut­lu­luk ve onur veri­ci. Bu şarkılar­da hem geçmişimiz hem de gele­ceğimiz bir ara­da” diy­or.

Jamal Aliyev’in “Zülfü Livaneli’nin sev­erek din­lediğimiz şarkılarını Ece Dağıs­tan ile beraber enstrü­men­tal pro­jem­izde yeni bir per­spek­tif sunarak insan­ların yıl­lar­ca duy­maya alıştığı tınılara klasik müzik dünyasın­dan yeni­lik­ler katan bir sonuç elde ettiğimizi düşünüy­o­rum” dediği ve Zülfü Livaneli’nin 4 eserinin yorum­landığı albüm, din­leyicinin yıl­lardır sev­erek din­lediği şarkılara yeni bir boyut kazandırıy­or.

 

Exit mobile version