GARDIROP MAGAZİN

İstanbul’un yıldızı parlayan mahallesi Tomtom

İstanbul’un son yıl­lar­da yıldızı par­layan Tom­tom mahallesinde gerçek­leşen Tasarım Tom­tom Sokak­ta etkin­liği, ulus­lararası alan­da tanı­nan bir tasarım etkin­liği olmayı hede­fliy­or.

Tasarım Tom­tom Sokak­ta etkin­liği ‚10–13 Mayıs 2018 tar­ih­leri arasın­da “Oyun” temasıy­la sanat, tasarım ve alışver­iş dünyasını şehrin büyülü dokusun­da bir kez daha buluş­tu­ruy­or.

Troy ana spon­sor­luğun­da ve Ford Mus­tang kat­e­gori spon­sor­luğun­da gerçek­leşen etkin­lik­te; 100 tasarım­cı, 50 sanatçı, 20  atö­lye çalış­ması ve söyleşil­er ile  Tom­tom Kır­mızı Bina, Tom­tom Garaj, İtalyan Lis­esi ve Tom­tom Gar­dens izleyen­leri olağanüstü kur­gu­lan­mış bir oyun alanının içine sürük­lüy­or.

Tasarım Tom­tom Sokak­ta ana spon­soru Troy’u tem­silen BKM (Bankalararası Kart Merkezi) Genel Müdürü Dr. Son­er Canko etkin­lik ile ilgili yap­tığı açık­la­ma­da; “Türkiye’nin Ödeme Yön­te­mi TROY olarak, yaratıcı fikir­lere, yeni bakışlara ve yak­laşım­lara ev sahipliği yapan Tasarım Tom­tom Sokak­ta etkin­liğinin ana spon­soru olmanın guru­runu sizler­le pay­laşıy­oruz. Türkiye’de finansal teknolo­jil­er ve ödemel­er alanın­da hay­allere yön ver­meyi kendine görev edin­miş TROY böyle­si iş bir­lik­leri ile sanatı ve tasarımı destek­le­m­eye devam ede­cek” dedi.

Etkin­lik için özel olarak düzen­le­nen Tom­tom Kır­mızı, bu sene ilk defa kendine has dünyaları  ile illüs­tratör­lere ev sahipliği yapıy­or. Bahar Korçan kürasy­onuy­la fark­lı algıları ve  fark­lı materyal kul­lanım­ları ile  birçok sanatçı ve heykel­traş şaşırtıcı eser­leri­ni Tom­tom Kırmızı’da sergiliy­or­lar.

Söyleşi Atö­lyeleri pro­gramın­da ise Kezban Bektaş’ın sun­duğu Kine­siy­olo­ji İle “Güne Zinde Başla Ener­ji­ni Den­gele”, Ömer Mut­lugün ile “Annem ve Ben Tai Chi Yapıy­oruz”, Şah Yay­cı ile “Yaşamın Niteliği”, Başak Pelis­ter ile “Lükse Deney­im Tasarımı” ve Dilek Türk­er ile “Soy­tar­içe, Müzik ve Soh­bet” konu­lu söyleşil­er yer alıy­or.

Ayrı­ca Tom­tom Garaj’ da tasarım dünyasının tüm alan­ların­dan çok özel tasarım­cılar bir araya geliy­or. Birçok yeni ve özgün mar­ka, tanın­mış tasarım­cılar­la beraber ürün­leri­ni ziyaretçi­lerin beğeni­sine sunuy­or.

Tom­tom Kır­mızı 1. Kat, geçtiğimiz Ekim’de başlayan Design Floor bölümü ile bu sene de büyüy­erek yine Türkiye’nin ve dünyanın önem­li deko­rasy­on markaları­na ev sahipliği yapıy­or.

Tom­tom Kır­mızı Avlu’da ise 4 gün boyun­ca binanın büyülü atmos­ferinde etkin­lik ziyaretçi­ler­ine açık lounge ve cafe alanı din­len­me ve keyif nok­ta­ları sunuy­or.

Ser­ra Arıkök, Bahar Koçan, Hakan Kodal, Ayşegül Temel

Tom­tom Design Man­age­ment İcra Kuru­lu Üyeleri Hakan Kodal, Bahar Korçan, Ser­ra Arıkök ve Ayşegül Temel tarafın­dan hay­a­ta geçir­ilen ve bu sene dördüncüsü gerçek­leştir­ilen etkin­liğe, birçok önem­li mar­ka özel pro­jeleriyle renk katıy­or.

Tasarım Tom­tom Sokak­ta Annel­er Günü…
Bu yıl sokak içi yer­leşim­lerinde özel yeme içme markaları bir­birinden özel lezzetleri­ni Tom­tom Kap­tan sokak boyun­ca  katılım­cılara sunarken, can­lı müzik per­for­mansları izleyen­lere ren­kli dakikalar yaşatıy­or. Sokak­ta müzik, sokak­ta lezzet, sokak­ta oyun.. Annel­er Günü’nü Tomtom’un key­i­fli ortamın­da kut­la­mak isteyen ziyaretçil­er; Annel­er Günü öncesinde fark­lı fikir ve yaratıcılık­ta hediye seçme olanağını yakalarken, bu özel günü de annel­er ve çocuk­ları­na özel work­shop ve atö­lyel­er ile ren­klendi­re­bile­cek.

Hakan Kodal, Ayşe Arman, Ayşegül Temel, Ser­ra Arıkök

Ayşe Arman’­da etkin­lik açılışın­da iyi­lik kolyeleri­ni  TOG yararı­na bağışladı ve iyi­lik kolyelerinin hikayesi­ni  katılım­cılara anlat­tı.

Gelenek­sel TMD Tasarım Ödül­leri Sahip­leri­ni Bula­cak
Birey­sel tasarım­cıların yanı sıra per­ak­ende sek­törünün tasarı­ma önem veren markalarının da bir araya gele­ceği etkin­lik­te, Tescil­li Markalar Derneği iş bir­liğiyle gelenek­sel olarak gerçek­leştir­ilen ‘Tescil­li Markalar Derneği Tasarım Ödül­leri’ de sahip­leri­ni bula­cak. Bu yıl ödüller en özgün logo,özgün ürün tasarımı ve genç mar­ka olmak üzere üç kat­e­goride ver­ile­cek.

Tasarım Tom­tom Sokak­ta etkin­liğine; Tom­tom Garaj, Tom­tom Kır­mızı, İtalyan Lis­esi, Tom­tom Gar­dens Avlusu, Tom­ton Kap­tan Sokak, Boğazkesen Pop-Up Mağazalar ve böl­genin katılım­cı mağazaları ev sahipliği yapıy­or.

Bey­oğlu Belediye­si himayesinde gerçek­leşen Tasarım Tom­tom Sokakta’nın spon­sor­ları arasın­da; Mudo Con­cept, Orta Anadolu, Tom­tom Design­hood markaları bukunuy­or. Ayrı­ca İtalyan Lis­esi, Med­i­tatö­lye, The School of Life ve Acıba­dem Sağlık Hizmet­leri etkin­liğe destek veren markalar arasın­da yer alıy­or.

İstanbul’un son yıl­lar­da yıldızı par­layan Tom­tom mahallesinde gerçek­leşen Tasarım Tom­tom Sokak­ta etkin­liği, ulus­lararası alan­da tanı­nan bir tasarım etkin­liği olmayı hede­fliy­or.

Exit mobile version