GARDIROP MAGAZİN

Instagram ikonları

Seya­hat planı yaparken Insta­gram’ı karıştır­madan yola çıkan kaldı mı bil­in­mez ama bazen tek bir karenin peşin­den okyanus­lar aşmaya değdiği kesin! İşte sayısız defa fotoğraflanıp pay­laşılan Insta­gram güzeli mekan­lar­dan seçtik­ler­im­iz. 

Bu ara­da hesap sahip­lerinin diğer fotoğrafları­na da dikkat, çünkü hemen hep­si de alemin en sıkı, bazıları ise en stil gezgin­leri arasın­da.

Riad Yas­mine, Marakeş / Fotoğraf: @mrmonnet
Fas işi ren­garenk çinil­er­le döşeli küçücük havuz başıy­la bir anda Insta­gram kul­lanıcılarının favori mekanı­na dönüşen bu otel, “riad” adı ver­ilen avlu­lu eski Marakeş evlerinden birinde.

Lago di Braies, İtalya / Fotoğraf: @jona.salcher
Yük­sek­liği 3 bin metreyi aşan 18 zirve­den oluşan Dolomitler’in koy­nun­da, 19. yüzyıl­dan beri say­fiye böl­ge­si olan bir buzul gölün­den daha berrak ne ola­bilir?

Eltz Kale­si, Almanya / Fotoğraf: @finduslost
9. yüzyıl­da inşa edildiğin­den bu yana aynı ailenin elinde olan bu muhteşem Ortaçağ kale­si, şöva­lyel­er çağını anım­sa­tan esrar­lı bir duruşa sahip.

Montser­rat, İsp­anya / Fotoğraf: @photobohemian
Montser­rat Dağları’n­da­ki ünlü San­ta Maria de Montser­rat man­astırının yanı başın­da dik­ilmiş bir heykel aslın­da bu. Şim­di ise Insta­gram ünlü­lerinin self­ie çek­mek için kul­landığı bir “kaide”.

Taj Mahal, Hindis­tan / Fotoğraf: @jacob
Gelmiş geçmiş bel­ki de en görkem­li anıt mezarlar­dan olan Taj Mahal’i hiç bu açı­dan görme­di­niz. Vizörün ardın­da tabii ki @beautifuldestinations hesabının yetenek­li içerik editörü Jacob Riglin var.

The Dark Hedges, İrl­anda / Fotoğraf: @hayleyvincent
Kuzey İrl­and­a’d­aki The Dark Hedges, Bre­gagh Road boyun­ca dizili kayın ağaçların­dan bir tünel. Game of Thrones ve Trans­form­ers dahil pek çok filmde set olarak kul­lanıl­ması­na şaşırdık mı? Hayır.

Val di Funes, İtalya / Fotoğraf: @oldkyrenian
İtalya ile Avus­tu­rya sınırın­da­ki bu vadide fazla­ca görüle­cek şey yok; dağlar, bulut­lar ve San­ta Mag­dale­na köyü ile miny­atür kilis­esin­den baş­ka tabii.

La Mamou­nia Hotel, Marakeş / Fotoğraf: @ohhcouture
Marakeş’in ünlü Jemaa El Fna mey­danı­na bir taş atımı mesafede, yük­sek duvar­lar gerisinde hari­ka bir bahçenin için­de­ki bu tar­i­hi otel, süs­lü iç mekan­larıy­la Fas tasarımının doruk nok­tası.

Giraffe Manor, Kenya / Fotoğraf: @doyoutravel
Nairo­bi’nin 30’lardan kalma ikonik binaların­dan biri olan bu safari otelinde, ünlü Insta­gram çifti Jack Mor­ris (@doyoutravel) ve Lau­ren Bullen (@gypsea_lust) zürafalar ile kah­valtı­da.

Mona Vale Beach, Syd­ney / Fotoğraf: @gabscanu
Syd­ney’in kuzeyin­de­ki Mona Vale pla­jı boyun­ca rast­lay­a­cağınız, okyanus suyu ile dolan 1930’lardan kalma kaya havu­zları, özel­lik­le drone ile havadan çok etk­i­leyi­ci görünüy­or.

Salar de Uyu­ni, Bolivya / Fotoğraf: @dametraveler
Bolivya’­da­ki bu tuz gölü, sadece bir doğa harikası olmak­la kalmıy­or, yarat­tığı yan­sı­malar ve son­su­zluk hissiyle aynı zaman­da fotoğrafçılara da müthiş per­spek­tif oyun­ları sunuy­or.

The Wave, Ari­zona / Fotoğraf: @travisburkephotography
Bu şaşırtıcı jeolo­jik oluşu­mu, 2009’da Win­dows 7’nin masa üstü teması olarak tanıdık. Günde 20 ziyaretçinin çek­il­işle kab­ul edildiği park­ta, 8 kilo­me­tre­lik bir rota sizi bek­liy­or; tabii eğer şanslıysanız!

Sul­tan Cave Suites, Kapadokya / @gypsea_lust
Bu list­ede Kapadokya olmazsa olmazdı! Doğa harikası bölge sayısız kez fotoğraflandı, ancak hiçbiri Sul­tan Cave Suites’in terasın­dan gün­doğu­mun­da çek­ilen ve çok tak­lit edilen bu kare ile yarışa­madı.

Exit mobile version