GARDIROP MAGAZİN

# İnadına Yurdaer

ISTANBUL, TURKEY - MARCH 23: Designer Niyazi Erdogan (L) poses on the runway at the Niyazi Erdogan show during Mercedes-Benz Istanbul Fashion Week March 2017 at Grand Pera on March 23, 2017 in Istanbul, Turkey. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for IMG)

2017’nin en anlam­lı defilelerinden biri olan Niyazi Erdoğan’ın 2017 Sonbahar/Kış kolek­siy­on defile­si gerçek­leşti. 

Niyazi Erdoğan’ın Sonbahar/Kış 2017 kolek­siy­onunu ülkem­izin yetiştirdiği önem­li değer­ler­den biri olan grafik tasarım­cısı Yur­daer Altın­taş’­tan ilham alarak hazır­ladı. 2016 yılın­da Türk Tasarım Danış­ma Kon­seyi Onur Ödülüne de layık görülen ve ulus­lararası üne sahip Yur­daer Altıntaş’ın “Siyah ve Beyaz” serisi kolek­siy­onun çıkış nok­tasını oluş­tu­ruy­or. Grafik tasarım­cısının leke arayış serüve­nine şahit­lik eden kolek­siyon­da gün­lük kul­lanıla­bile­cek tasarım­lar­la aktif spor kıyafet­lerin bir­lik­teşiği görülm­eye değer.

Med-Cezir dizisinin sevilen oyun­cusu Ali Aksöz’ün de yürüdüğü defilede 70’li yıl­ların rock ruhunu yan­sı­tan müzik­ler izleyen­leri o döneme götürdü.

Rahat giysi­lerin ön plan­da olduğu kolek­siyon­da, siyah ve beyaz desen­ler Altıntaş’ın illüs­trasy­on­larının izdüşüm­leri olarak tasarım­lara yan­sıy­or. Palet­ten sıçramış hissi uyandıran mavi ve sarı ren­kler güçlü biçimde göze çarpıy­or.. Klasik görünümü destekleyen yün­lü kumaşların yanı sıra aktif spor giysi­leri için kul­lanılan scu­ba ve tech­no kumaşlar Niyazi Erdoğan’ın imza­sı haline gelen sportif dokunuşu öne çıkarıy­or. Kolek­siy­onun en çok dikkat çeken bileşeni den­im parçalar ise kolek­siy­ona dinamizm katıy­or.

* Defi­leyle ilgili pay­laşım­ları sosyal medya­da #inad­i­naYUR­DAER etiket altın­da takip ede­bilirsiniz.

Niyazi Erdoğan Kimdir

İ.T.Ü. Mimar­lık Fakül­te­si Mimar­lık Bölümü’nde 1999 yılın­da lisans eğiti­mi­ni tamam­layan Niyazi Erdoğan, 2003 yılın­da İTKİB’in Genç Moda Tasarım­cıları Yarışması’nda finale kaldı.

2009’dan 2014’e kadar ortağı ve tasarım direk­törü olduğu Eroni fir­ması altın­da Zara, Esprit, Pull&Bear, Tom­my Hil­figer gibi düny­a­ca ünlü birçok markaya kolek­siy­on hazır­larken ken­di imza markasıy­la da İst­anb­ul Moda Haftası’nda sezon kolek­siy­on­larını sun­du.

Bir dönem Mara­ton spor giy­im fir­ması­na da danış­man­lık yapan tasarım­cı, 2014 yazın­da NIYO isim­li aksesuar alt markasını kur­du.

2014 Avru­pa Müze Ödülü’nü alan Bay­burt Bak­sı Müze­si için ehram kumaşlarıy­la özel NIYO çan­ta­ları tasar­layan tasarım­cı, gele­cek vaat eden moda tasarım­cıları­na pro­fesy­onel destek veren Türkiye’nin ilk moda gir­işim­ci­lik merkezi Istan­bul Fash­ion InCube’un tasarım­cıları arasın­da yer aldı.

Erdoğan, tasarım­cı kim­liğinin yanı sıra, Moda Tasarım­cıları Derneği Başkan Yardım­cısı olarak görev yapıy­or.

Exit mobile version