GARDIROP MAGAZİN

İMA’dan mezunlarına tam destek

İst­anb­ul Moda Akademisi’nin Moda Tasarımı lisans ve lisan­süstü pro­gram mezun­ların­dan oluşan kar­ma defile­si NEW GEN, defile­si Mer­cedes-Benz Fash­ion Week İst­anb­ul kap­samın­da Grand Pera’nın büyü­leyi­ci mekan­ların­dan Cer­cle d’Orient’da gerçek­leşti.

İMA, sahip olduğu tüm iliş­ki ağını, biriki­mi­ni ve kay­nağını öğren­ci­leri için daima kul­lanıy­or. Eğitim kuru­mu olarak İMA tüm mezun­larını, yine sek­töre en donanım­lı pro­fesy­oneller olarak yetiştirmeyi esas almaya devam ediy­or. İMA’nın fark yarat­tığı alan­lar­dan biri mezun­larını eğitim son­rasın­da da destek­liy­or olması. Mezun­larının sek­tör­le buluş­maları­na olanak sağlayan İMA, kariy­er yap­mayı hede­fleyen genç­lerin bu alan­da­ki gir­işim­ler­ine yardım­cı oluy­or, bu uzun yol­da elleri­ni mezun olduk­tan son­ra da bırak­mıy­or.

New Gen Kar­ma defilesinde son üç senenin “Moda Tasarımı ve Yöne­ti­mi Lisan­süstü Diplo­ma Programı”ndan mezun olan Gökhan Yavaş, Şeb­nem Günay  ve ‘’Moda Tasarımı ve Teknolo­jisi Lisans Pro­gramı’’ Selen Akyüz’ün 10’ar paNEWrçadan oluşan kolek­siy­on­ları­na yer ver­il­di.

Gökhan Yavaş’ın ‘Byakko’, Selen Akyüz’ün ‘Under Pres­sure’ Şeb­nem Günay’ın ise ‘Wear Your Smile’ adlı temalar­la tasarım­larını sun­duk­ları defile, Türk moda sek­törü için umut vad­ed­erken; yeni mezun tasarım­cılar için par­lak gele­ceğe açılan ve aralanan en önem­li kapılar­dan biri­ni oluş­tu­ruy­or.

Bunun yanı sıra İMA, glob­al iki önem­li harekete de destek veriy­or.  Bir­leşmiş Milletler’in dünya çapın­da orga­nize ettiği, Uni­ver­si­ty of the Arts / Lon­don Col­lege of Fash­ion (LCF) önder­liğinde, moda okullarının katıldığı kadı­na şid­de­tle mücadele pro­je­si  ‘’Orange Label Project’’ ile video dalın­da üçüncülük ödülü kazanan İMA ‘kadı­na şid­dete de dur’ diy­or. Kadı­na şid­dete ve istismara karşı duyarlılığı art­tır­mak ve ulus­lararası kap­sam­da bu hareketi duyur­mak amacıy­la moda ve tasarım odak­lı çalış­maların ortaya çık­tığı ‘’Orange Label Project’’e; sanatın çok yön­lülüğü ve renk gücü kul­lanılarak pro­j­eye imza atan okullar arasın­da İst­anb­ul Moda Akademisi’nin yanı sıra İngiltere, Ameri­ka, Avus­tralya, Sin­ga­pur ve Nijerya gibi dünyanın bir çok ülkesin­den sanat ve tasarım oku­lu da katıldı. Çok sayı­da ulusu, oku­lu ve öğren­ciyi bünyesinde barındıran pro­j­eye sadece moda tasarım­cıları rağ­bet göster­me­di, stilist­lerin, gazete­ci­lerin, yönet­men­lerin, illüs­tratör­ler ve make-up artist­lerin de ilgisi yoğun oldu. Bu pro­jede ödül alan video; MBFWI kap­samın­da­ki ‘Fash­ion in Motion’ isim­li moda film­leri esnasın­da da seyir­cil­er­le buluş­tu.

 

Exit mobile version