GARDIROP MAGAZİN

İMA mezunlarından New Gen defilesi

İst­anb­ul Moda Akademisi Moda Tasarımı mezun­larının kolek­siy­on­ları Mer­cedes-Benz Fash­ion Week İstanbul’da podyu­ma çık­tı.

Türkiye’nin en yetkin moda okulların­dan İst­anb­ul Moda Akademisi’nin “Moda Tasarımı Pro­gramı” mezun­larını, moda dünyası­na kazandır­mak misy­onuy­la Mer­cedes Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da düzen­lediği New Gen defile­si Zor­lu PSM’de yapıldı.

İMA 2017–2018 “Moda Tasarımı Pro­gramı” mezun­ları arasın­dan jüri değer­lendirme­si sonu­cu seçilen 12 genç tasarım­cının 60 tasarımı sek­törün ve moda sev­er­lerin beğeni­sine sunul­du.

İMA “Moda Tasarımı Lisans ve Lisan­süstü Pro­gram­ları” mezun­ları Bahar Yavuz ‑Schiz­o­phre­nia, Begüm Kıran — Holy Dham, Berk Gümüşter­azili — After Par­ty, Can­dan Tul­ga — Tieessix, Gökçe Kömür­cü — Beau­ty To the Bone, Mert­can Öztekin — Kite x 54, Muhammed İloğlu — Dead Flow­ers, Nazlı­can Kara­han — Hac­tivism, Nik­ta Afshar — Ocean Queen, Sümeyye Başbuğu — Irri­tate, Şeb­nur Günay — Umut, Şule Gül — To Look To See temalarıy­la hazır­ladık­ları kolek­siy­on­ların­dan 5’er tasarımı sergilen­di.

Defi­leyi araların­da İHKİB Ykb Yard. ve İma Yk Başkanı Jale Tun­cel, İMA Direk­törü Seda Lafçı, Ben­nu Gerede, Özgür Masur, Mehtap Elai­di, Özlem Kaya, ITKIB Fuar­lar Şube Müdürü Mehmet Ali Demi­ray, İHKİB ve İMA YK Dene­tim Kuru­lu Üye­si Birol Sez­er, IHKIB Başkan Yardım­cısı Urfi Akbalık, IHKIB Yöne­tim Kuru­lu Üye­si Hal­dun Boz, IHKIB YK Üye­si ve MBFWI Komite Başkanı M.Cem Altan, IHKIB ve IMA Yk Üye­si İlker Karataş, İMA Yöne­tim Kuru­lu Üye­si Cemal Bayazıt, Banu Bölen, Lev­ent Erden, Tamer Yıl­maz ile çok sayı­da dav­etli izle­di.

Öner Evez kore­ografisinde gerçek­leşen per­for­mans­ta saç tasarım­ları L’Oreal makyaj ise Kum Agency tarafın­dan yapıldı. Back­stage fotoğrafları, İst­anb­ul Moda Akademisi Moda Fotoğrafçılığı öğren­ci­lerinin imza­sını taşıy­or.

10. yılını sek­töre kazandırdığı 10 binin üzerinde mezunuy­la kut­layan bugünün ve gele­ceğin moda pro­fesy­onel­lerinin buluş­ma nok­tası İMA, Moda Tasarımı eğiti­mi­ni tamam­lamış genç yetenek­leri her sezon moda haf­tasın­da destek­liy­or ve hay­al­ler­ine bir adım daha yak­laş­maları­na olanak sağlıy­or.

Exit mobile version