GARDIROP MAGAZİN

İHKİB’in desteklediği “Karma II” defilesi

İHKİB’in bu yıl destek­lediği moda tasarım­cıları arasın­da bulu­nan THIRD ve Şeb­nem Günay “Kar­ma II” defile­siyle Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul ‘da defileleri­ni gerçek­leştir­di.

THIRD — #thirds­first

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da ilk defilesi­ni gerçek­leştiren tasarım­cı Tuğçe Özocak’ın kuru­cusu ve kre­atif direk­törü olduğu THIRD, bu sezon “Female Rhap­sody” ile karşımız­da… Tuğçe Özo­cak, hazır­ladığı bu özel kolek­siy­on­la babası­na teşekkür ediy­or; iler­lemek iste­diği yol­da ken­di­sine verdiği güç için…

Rap­so­di, klasik kalı­plara uymayan ve güçlü duygu­lar yan­sı­tan müzik parçasını ifade eder. “Female Rhap­sody” ise fark­lı yapılar­da, fark­lı duygu dünyaların­dan kadın­ların bir araya gel­erek oluş­tur­duğu har­moni­dir. Tuğçe Özo­cak bu har­moniyi üç kadın tasvirinden yola çıkarak oluş­tur­du.

İlki, araştır­maları sırasın­da karşısı­na çıkan, ren­garenk kıyafeti içerisinde vücud­unun hiçbir yeri­ni göremediğimiz bir gelin görseli… İki­nci kadın, tasarım­cınının ‘bu gelin­in tam zıt­tı kim ola­bilir,’ diye düşündüğü anda bir­d­en karşısı­na çıkan sanatçı Canan ve onun eser­lerinde ken­di vücud­una özgürce yer ver­işi. Üçüncü kadın ise sanatçı Judy Chicago’nun ‘Din­ner Table’ isim­li çalış­ması­na ilham veren 39 kadının oluş­tur­duğu bir bütün…

Bu üç kadının bir araya gelme­siyle ortaya çıkan har­moniden ilham alan Tuğçe Özo­cak, ‘Female Rhap­sody’ için fark­lı yörelerin etnik kostüm­lerinden fay­dalan­mış.

Kolek­siyon­da İç Anadolu Bölgesi’nin yanı sıra Kas­ta­monu, Tokat ve Antalya gibi şehirlerin gelenek­sel kut­la­ma kıyafet­lerinin detay­larını kul­lan­mış. ‘Female Rhapsody’de başrol sorbe ren­klerde; aksan­ları ise mor ve yeşil.

Defilede kul­lanılan tüm mücevher­ler, Sete­nay Orman tarafın­dan yeni lanse edilen Orman markası­na ait­tir. (@atolyeorman)

ŞEBNEM GÜNAY

Ekim 2017’de MBFWI kap­samın­da gerçek­leştirdiği New Gen defilesin­den son­ra “Wear Your Smile” AW17/18 kolek­siy­onunu satışa sunan Şeb­nem Günay, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’da bu sezon İlkb­ah­ar-Yaz Kolek­siy­onu “Spread Love”ı sun­du.

‘’Rahatlık ve mut­lu­luk’’ artık en önem­li ihtiy­acımız bu!

His­set­tiğimiz, içimizde­ki duygu­ların ne kadarını üzer­im­izde taşıy­oruz? Sev­gi ener­jisinin doğal zengin­liği olan neşeyi, coşkuyu, sevin­ci yay­mak zorun­da olduğu­muz bir zaman aralığın­dayız.

Giysi­lerin başkalarının üzerinde etk­isinin en önem­li şey olduğu bu Dünya’da ‘’Spread Love’’ kolek­siy­onu ile Şeb­nem Günay sadece sev­gi yay­mak istiy­or.

Şeb­nem Günay’ın artık imza­sı haline gelen ren­kler ve yağ­murluk­lar İlkb­ah­ar-Yaz 2019 kolek­siy­onun­da da yine karşımıza çıkıy­or! Pas­tel ren­k­lerin Neon ren­kler­le tamam­landığı kolek­siyon­da doku olarak çok hafif ve yumuşak kumaşlar dikkat çekiy­or.

Puma’nın ayakkabı Merano’nun takı spon­soru olduğu15 Look’tan oluşan SPREAD LOVE kolek­siy­onu çok spor, rahat ve bir o kadar iyi his­set­mek isteyen herkese hitap ediy­or.

Exit mobile version