GARDIROP MAGAZİN

İç Mekanlarda Dekorasyon Trendleri

2021 kışı; tüm dünyayı etk­isi altı­na alan hastalık sebe­biyle, daha çok iç mekan­lar­da geçiy­or. Evlerinde bol­ca vak­it geçirmek duru­mun­da kalan bir çok kişi trendler ışığın­da yeni­lik­ler ve değişik­lik­ler yap­maya yöneliy­or. Tuta­do­jo­ra Mimar­lık Kuru­cusu İç Mimar Özlem Algül iç mekan­lar­da 2021 kış deko­rasy­on trendi­leri hakkın­da bil­gi ver­di.

Doğadan gelen renkler artık daha çok evin içinde

Değişimin en kolay yol­ların­dan biri mekanın rengi­ni değiştirmek­tir. Birçok boya markası renk skalalarını değiştir­di ve içine doğadan gelen ren­k­lerin ton­larını dahil etti. Par­lak ve vuru­cu ren­kler ken­di­ni pas­tel ton­lara bırak­tı. O çok sevdiğiniz ağacın yeşilin­in huzurlu tonu, gökyüzün­den mavinin en saki­ni, güneşin ışıltısının en doğal sarısı, turun­cusu; artık duvar­lar­da, mobilyaların ren­k­lerinde, tek­stil ürün­lerinde, objel­erde, çiçeğin sak­sısın­da yer buluy­or. Bu kış da her daim sevilen beyazın var­lığı, siyahın derin­liği de ren­k­lerin içinde yeri­ni almaya devam ediy­or.

İç mekanlarda bohem etki: Hasır detaylar yükselişte

Bohe­mi, kul­lanılan malzeme ve form­lar bakımın­dan min­i­mal­izm etk­isiyle abartılı detay­ları barındıran iki fark­lı stilin bir araya gelme­si olarak tanım­laya­bil­i­riz. Kolaylık­la mekana yer­leşir ve o zıtlık estetik olarak yeri­ni bulur. Kul­lanılan malze­menin cin­si de bu stilin etk­isi­ni ortaya koyar. Etnik ve kültürel işçil­iği de içinde barındırır. Hasır sepetler; örgü duvar süs­leri, isti­fleme kutu­ları, avizel­er, aplik başlık­ları, yatak başlık­ları, dolap kapak­ları, hasır san­da­lyel­er, halılar, kil­im­ler stilize edilmiş form­lar­da kul­lanıldığın­da bohem stilin etk­isi­ni his­set­tirir.

Çerçeveler bu kış her yerde

En değer­li anılarımızı içlerinde topladığımız, sevdiğimiz ressam­ların tablo­larını yer­leştirdiğimiz, ya da aynalarımızın deko­ratif parçaları olarak olarak fark­lı çıta­la­ma teknikleri ve renk uygu­la­malarıy­la karşımıza çıkan çerçevel­er, bohem etkiyi yaşam alan­larımıza taşı­mak için ter­cih edilen düzen­lemel­er arasın­da.

Duvar kağıtlarında etnik desenler

Etnik desen­li duvar kağıt­ları, bohem etkiyi iç mekan­lar­da yan­sıt­mak için ilk akla gelen ter­cih­ler arasın­da. Yeni­likçi yaşam alan­ları­na yakışan man­dalalar da duvar­larınızı süslerken aynı zaman­da etrafa hareket ener­jisi yayıy­or.

Neoklasik etkiler evlerde

Antik Yunan, barok ve rokoko tar­zların­dan izler taşıyan neok­lasik form­ların sade­lik­le buluş­ması gerçek­ten de paha biçile­mez bir atmos­fer yaratıy­or! Geçmişe gön­derme yapan, anti­ka hissi veren parçalar, mod­ern bir fon­da hiç bek­lemediğiniz güçlü etk­il­er ortaya çıkara­cak­tır.

Aynaların vurucu etkisi

Ayna mekana derin­lik etk­isi katan, tasarımı ile deko­rasy­onun tamam­layıcı ve çarpıcı ele­man­ları arasın­da. Büyük­lüğü, çerçevelerinin klasik for­mu ile mod­ern diza­yn edilmiş mekan­lar­da bile ter­cih ediliy­or.

Farklılık getirmek isteyenler kulplardan başlayabilir.

Göz alıcı form, renk, desen ve malzemeleriyle kulplar, bu kış kendi­leri­ni göster­erek önem­li tamam­layıcı detay­lar olarak öne çıkıy­or. Çok mod­ern çizgide­ki bir mobilyanız için kon­trast çizgide bir kulp kul­la­narak fark yarat­manız mümkün.

Exit mobile version