GARDIROP MAGAZİN

Ibiza’nın dünyaca ünlü plajları

Seya­hat sev­er­lerin pusu­lası Pron­to­tour­blog, rüya ada Ibiza­’nın düny­a­ca ünlü pla­jlarını mer­cek altı­na aldı.

Dillere destan gece kulü­p­leri ve bit­meyen plaj eğlenceleriyle ünlü Ibiza­’nın vaat ettik­leri sadece dans ve müzik değil. Denizin, kumun, güneşin tadını doy­asıya çıkara­bile­ceğiniz cen­net pla­jlar, bu tatil adasının bir diğer önem­li özel­liği­ni oluş­tu­ruy­or. Pron­to­tour rehber­lerinin ve seya­hat yazarlarının deney­im­lerinden yola çıkarak hazır­ladık­ları, yüzlerce içer­iği bulu­nan Pron­to­tour­blog, mer­ak eden­ler için Ibiza­’nın düny­a­ca ünlü pla­jlarını şöyle sıralıy­or:

Cala Con­ta

CALA CONTA

Ibiza­’­da kime “en iyi gün batımı nerede izlenir?” diye sorarsanız, ala­cağınız cevap mut­la­ka Cala Con­ta ola­cak­tır. Kay­alık kıyı şeri­di, doğal kum tepeleri ve henüz içine girme­den serin­liği­ni hissede­ceğiniz köpük­lü sularıy­la Cala Con­ta, size izole bir alan­da kaygısız nir eğlence vaat ediy­or. Gün boyu serin­leyip muhteşem pla­jının tadını çıkardık­tan son­ra gün batımını seyre koyul­mayı asla ihmal etmeyin.

Sa Cale­ta

SA CALETA

Turun­cu renk­te­ki yük­sek kay­alık­ların çevrelediği SaCale­ta Pla­jı, Ibiza­Town’a yak­laşık 15 dakikalık araç mesafesinde bulunuy­or. Sığ sular­da serin­le­mek isteyen­lerin ilk ter­cih­leri arasın­da bulu­nan SaCale­ta, böl­genin en çok ter­cih edilen çakıl­lı pla­jları arasın­da. Sadece serin­le­mek için değil iddi­alı bir öğle yemeği içinde ter­cih ede­bile­ceğiniz SaCale­ta’­da, biraz fazla para öde­meyi göze alır­sanız pael­lanızı sahile kuru­la­cak masaya kadar getir­te­bilirsiniz.

Tala­man­ca

TALAMANCA

Ibiza­Town’ı ondan kesin­lik­le uza­k­laş­mak iste­meye­cek kadar beğe­nen­lere hitap eden Tala­man­ca, Ibiza­Town’a sadece 2 kilo­me­tre uza­k­lık­ta bulunuy­or. Diğer­ler­ine göre daha geniş bir alana yayılan plaj, uzun bir günü denizde geçirmek isteyen­ler için ide­al. Plaj boyun­ca sıralanan çok sayı­da­ki bar ve restoran­dan uygun fiy­at­lar­la fay­dalan­abilirsiniz. Çevresinde pek çok otelin bulun­duğu pla­ja ara­ba, oto­büs ve deniz yoluy­la da kolay­ca ulaşım sağlan­abiliy­or.

Cala Xuclar

CALA XUCLAR

Hareketin ve deli dolu kal­a­balığın tam ortasın­da biraz kafa din­le­mek ve sadeliğin tadı­na var­mak isters­eniz, seçi­miniz mut­la­ka CalaX­uclar olmalı. Adanın kuzey batısın­da bulu­nan bu küçük plaj, onu çevreleyen balıkçı barakaları ve müte­vazi restoran­larıy­la şirin bir balıkçı kasabasını andırıy­or. Ibiza­’nın en iyi dalış nok­tası olarak bili­nen CalaX­uclar’ın çevre­si aynı zaman­da iyi bir trekking alanı.

Las Sali­nas

LAS SALINAS

Eğlenceli hip­ster kal­a­balığı ve bu kal­a­balığı daha eğlenceli kılan muhteşem doğası ile Las­Sali­nas, hiç şüphe yok ki adanın en özgün pla­jların­dan biri. Gün boyu ünlü DJ’­lerin iddi­alı per­for­mansları­na sahne olan bu plaj, etklili bir gece eğlence­si için iyi bir antre­man sağlaya­bilme özel­liğine sahip.

Cala Sal­a­da

CALA SALADA

San Anto­nio’­nun kuzeyinde yer alan Cala Sal­a­da, muhteşem kon­u­mu nedeniyle adanın en çok ter­cih edilen pla­jları arasın­da yer alıy­or. Açık turkuaz renk­te­ki suyu kart­postal­lık görün­tüler oluş­tu­ran Cala Sal­a­da pla­jının tek dez avan­ta­jı zem­i­nin kay­alık olması.

Bora Bora

BORA BORA

Ibiza­’nın bel­ki de ken­disi kadar ünlü bir nok­tası ise düny­a­ca ünlü Bora Bora pla­jıdır. Elek­tron­ik müzik eşliğinde san­gria içerek günün her saa­ti­ni dansla geçire­bile­ceğiniz bu özel nok­ta da eğlence kesin­lik­le denize girip serin­le­menin öte­sine geçiy­or. Bora Bora’­da gün boyu dünya çapın­ca tanı­nan DJ’­lerin per­for­manslarıy­la karşılaş­manız mümkün.

Exper­i­men­tal

EXPERIMENTAL IBIZA

Henüz 3 yıl­lık bir geçmişe sahip olması­na rağ­men Ibiza, eğlence hay­atı­na bom­ba gibi giren Exper­i­men­tal­I­biza da tıp­kı Bora Bora gibi sınırsız eğlencenin ve bir­birinden lezzetli kok­teyl­lerin açık adres­lerinden. Ibiza tatilin­izi keşfed­erek geçirmek isters­eniz, Exper­i­men­tal­I­biza­’yı mut­la­ka değer­lendirin.

Kay­nak: http://blog.prontotour.com/

Exit mobile version