GARDIROP MAGAZİN

Her seyahat sever için farklı bir Kars

Kış tatil­lerinin vazgeçilmez des­ti­nasy­on­ların­dan Kars; gas­trono­mi­den tar­i­he, kayak tatilin­den kültür turları­na kadar pek çok fark­lı seya­hat alter­nat­i­fi sunarak seya­hat sev­er­lerin gözde­si haline gel­di.

Son yıl­lar­da popüler olan Doğu Ekspre­si tren yol­cu­luk­ları da dahil olmak üzere her tatil zevkine uygun Kars turları düzenleyen tatilsepeti, şehirde deney­im­lenebile­cek gezi alter­nat­i­fleri­ni sıral­adı.

Son yıl­lar­da seya­hat sev­er­lerin gözde­si haline gelen Kars, kış tatil­lerinin en popüler des­ti­nasy­onu olarak öne çıkıy­or. Sarıçam orman­larıy­la doğa sev­er­lerin, böl­g­eye has peyniriyle gurmelerin, Sarıkamış’ın ben­z­er­siz pist­leriyle kayak tutkun­larının caz­ibe merkezi olan kent, Rus ve Osman­lı mimarisinin en güzel örnek­leriyle bezen­miş cad­deleri ve tar­i­hi yapılarıy­la kültür turları­na ilgi gösteren tatil­ci­leri de büyülüy­or.

Türkiye’nin önde gelen tur­izm por­talı tatilsepeti.com, Kars’ı ziyaret etmek isteyen­ler için her tatil zevkine uygun turlar düzen­lerken, izlediği key­i­fli güz­er­gah ve kon­for­lu ulaşımı nedeniyle, şehre tren­le yol­cu­luk etmek isteyen seya­hat sev­er­ler için de Doğu Ekspre­si turlarını sunuy­or.

Doğa aktiviteleri kışın ayrı güzel
Kış ayların­da, kar­ların bem­beyaz bir örtüyle kapladığı Kars’ı ziyaret etmek ayrı bir keyif. Don­muş Çıldır Gölü’nde buz­da sarıbalık avla­mak, kıza­k­lı at turuna katıl­mak, sarıçam orman­ların­da yürüyüşler yaparak hala can­lı olan yaban hay­atın tadını çıkar­mak isteyen doğa­sev­er­ler için Kars, bir­birinden fark­lı pek çok aktivite sunuy­or. Çıldır Gölü’nde ayrı­ca her yıl Şubat ayın­da, Altın At Kış Fes­ti­vali düzen­lenerek ata spo­ru­muz cir­itin yaşatıl­ması için etkin­lik­ler düzen­leniy­or. Tatilsepeti’nin Çıldır Gölü’nü de içeren Kars turları tüm bu güzel­lik­leri deney­im­le­mek isteyen­ler için ide­al.

Sarıkamış’ta kayak başkadır
Kars şehrinin yak­laşık 50 km dışın­da yer alan Bayrak­te­pe kayak merkezi, her seviy­eye uygun geniş pist alter­nat­i­fleriyle kayak ve snow­board tutkun­larını kendine çekiy­or. Etrafı çam orman­larıy­la kaplı pistlerde kayarken mis gibi orman ve dağ havasını içinize çeke­bildiğiniz Sarıkamış’ın 2634 metre­lik yük­sek­liğiyle enfes bir man­zara sun­duğunu da hatır­latalım. Kayak tur­iz­minde Türkiye’nin lid­er markası olan tatilsepeti, hem tur hem de otel seçenek­leriyle Kars’ta unutul­maz bir kayak tatili geçir­m­enizi sağlıy­or.

Gravy­eriyle ünlü Boğate­pe köyü
1900’lerin başın­da Rus işgalinde kalan Boğate­pe köyü, o dönemde bölgede tarım ve hay­vancılık­la uğraşan Malakan­ların diyarıy­dı. 1910’da köyü İsviçreli bir peynir üreti­cisinin ziyaret etmesiyle bugün damak tadı­na düşkün herkesin yakın­dan tanıdığı Kars Gravy­eri de doğ­muş oldu. Boğatepe’nin yerlileri, Malakanlar’dan devraldık­ları geleneği sürdür­erek bu enfes lezzetin üre­timine devam etmek­le kalmıy­or, aynı zaman­da faaliyete geçirdik­leri Peynir Müze­si ile Kars Gravyeri’nin hikayesi­ni ziyaretçil­er­le pay­laşıy­or­lar. Gas­trono­mi turları mer­ak­lıları Kars’ın meşhur gravy­eri­ni tat­manın yanı sıra kaz suyu­na bul­gur, hangel, kaz budu, elma kom­pos­to­su gibi yör­eye özel daha pek çok lezzeti deney­im­leme fır­satını yakalıy­or.

Fark­lı kültür­lerin izinde Kars
Kars şehri, yıl­lar içinde kentte yaşamış birçok fark­lı kültürün izleri­ni taşıdığın­dan, tar­ih ve kültür gezisi yap­mak isteyen­ler için de bir­birinden zen­gin alter­nat­i­fler sunuy­or. Zamanın­da Anadolu’ya geçiş kapısı olarak inşa edilmiş Ani Hara­beleri, 1153 yılı­na tar­ih­le­nen ve muhteşem bir şehir man­zarası sunan Kars Kale­si, Rus­ların kente hakim olduğu dönemde inşa edilmiş olan, bir zaman­lar askeri balo­ların düzen­lendiği Kate­ri­na Köşkü, günümüzde “Aşık­lar Gece­si” etkin­lik­ler­ine ev sahipliği yapan ünlü şair Namık Kemal’in doğup büyüdüğü ev ve daha nice yapı, mimari güzel­lik­leri ve taşıdık­ları öyküler­le ziyaretçi­leri tar­i­hte bir gez­in­tiye çıkarıy­or.

Kars şehri­ni gez­erken, Havar­il­er Kilis­esi olarak da bili­nen Küm­bet Camii, Ebu’l Hasan‑ı Harakani Türbe­si, Kale İçi ve Sukapı mahal­leleri­ni bir­leştiren Taş Köprü ve Sarıkamış’ta Bir­in­ci Dünya Savaşı’nda yaşanan facianın anısı­na inşa edilen anıt­lar da önce­lik­le ziyaret edilme­si gereken mekan­lar arasın­da.

Exit mobile version