GARDIROP MAGAZİN

Hakaan Yıldırım’dan Derin Bakış

Hakaan Yıldırım İlkb­ah­ar Yaz ’21 kolek­siy­onunun Galat­a­port İst­anb­ul Postanesi’nde gerçek­leştir­ilen defile­si, diji­tal olarak hay­a­ta geçen Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da,  www.mbfwistanbul.com res­mi inter­net site­si üzerinden moda sev­er­lere sunul­du.

Hakaan Yıldırım İlkb­ah­ar Yaz ’21 Kolek­siy­onu sadece nor­mun dışın­dakinin ötek­ileştir­il­işi­ni değil, dahil olanın da ötek­ileştir­il­işinin nor­malleştir­il­işi­ni derin­lik­li bir şef­faflık­la anlatıy­or.

Bir sanatçı, bir sanat eseri, bir kolek­siy­on içinde olduğu zamanı, tüm zaman­ları anlat­malı, çözüle­meyeni çözmeli, entelek­tüel bir per­spek­tif ile dahil etmeli dışarıya atılanı, nok­ta­ları bir­leştirmeli, dünya gibi tam bir daire oluş­tur­malı diy­or Yıldırım.


Kolek­siyon­da bulu­nan hemşire şap­kaları dahiliyetçi bir pan­dem­i­nin anlatımı değil. Tasarım­cı için mod­eller ötek­ileştir­ileni, halka­nın dışı­na itileni betim­liy­or. Bu kolek­siy­on has­ta ile şifacıyı, tamir edile­memiş ile tamir­ciyi bir halka­ya tamam­lıy­or.

Tasarım­cı bu kolek­siy­ona içimizde­ki gizli isteği, iste­meyi dikiy­or. Korselerin için­de­ki erkek iç çamaşır­ları, spor ayakkabılarının için­de­ki topuk­lu­lar ile, sütyen­leri dekontstrükt ederek ceket­lerin üzer­ine yapı­landıran, takım­ları tulum­lara hasta­landıran tasarım­cı ilk defa alışık olduğu­muz ve eskim­iş; fem­i­neni maskülen­leştiren per­spek­ti­fi; insan doğası­na, doğamıza, çok yön­lülüğümüze ter­cüme eden bir kolek­siy­on­la devrim gerçek­leştiriy­or. Biz ve sizi hep­imize ter­cüme ediy­or.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un (MBFWI) 15. Sezonu, Türkiye Tanıtım Grubu’nun (TTG) desteğiyle gerçek­leştir­iliy­or.

Exit mobile version