GARDIROP MAGAZİN

Gül Ağış Kyoto’yu İstanbul’a getirdi

Lug Von Siga defile­si Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul Sonbahar/Kış 2018 sezonu kap­samın­da Pera Palace Hotel’de gerçek­leşti.

Defil­eye katılan­lar arasın­da Ahu Orakçıoğlu, Ece Sükan, Edwina Spon­za, Ley­la Ala­ton, Meltem Cum­bul, Mustafa Taviloğlu, Tanem Sivar ve Yon­ca Evcimik de bulunuy­or­du.

Kao­sun içinde bir dingin­lik an’ı…

Bugüne kadar hazır­ladığı kolek­siy­on­lar­da ilham aldığı kişi­leri İst­anb­ul ile har­man­layan Gül Ağış; Meksika’dan esin­lendiği Fri­da Kahlo kolek­siy­onunun ardın­dan Agatha Cristie’yi de aynı şek­ilde İstanbul’a taşımıştı. Şim­di de Sonbahar/Kış 2018 kolek­siy­onu için Kyoto’yu İstanbul’a getiriy­or.

Lug Von Siga Sonbahar/Kış 2018 kolek­siy­onunun çıkış nok­tası, kuru­cusu ve kre­atif direk­törü Gül Ağış’ın Kyoto seya­hati esnasın­da ziyaret ettiği gelenek­sel Zen bahçeleri. Tasarım­cı, gelenek­sel unsurları bünyesinde barındıran Türk ve Japon kültürünü kolek­siy­on parçaların­da­ki detay­lara yan­sıtıy­or. Her iki kültürün bir­leştiri­ci ve ayırıcı özel­lik­leri, markanın kendine has silüet­leri ve kumaş kom­bi­nasy­on­ların­da bir araya gel­erek simetrik form­ları Japon-Türk desen­leriyle buluş­tu­ruy­or.

70’li yıl­ların sonu, 80’lerin başı­na gön­derme yapan form­lar, mat ve par­lak yüzey­lerin iç içe geçtiği eklek­tik doku­lar oluş­tu­ruy­or. Kolek­siy­on parçaları, ince süslemel­er­le mod­ern bir form oluş­tu­rurken, aynı zaman­da hikayesiyle de Lug Von Siga markasının DNA’sını yan­sıtıy­or.

Kore­ografisi­ni Öner Evez’in üstlendiği defilenin makya­jını NARS Cos­met­ics, saç tasarım­larını ise Makas ekibi yapıy­or. Defilenin stylin­gi Hakan Bahar, müz­iği de Zozo imza­sını taşıy­or.

Lug Von Siga Sonbahar/Kış 2018 defilesinde makyaj NARS Cos­met­ics imza­sını taşıy­or­du.

Doğal görünüm­lü ten makya­jı ile cilde taze, sağlık­lı ve aydın­lık bir görünüm ver­ilirken göz pınarları ışıltı ile aydın­latılıy­or. Yanaklar­da doğal bron­zluk etk­isi sağlanılıy­or. Makya­jın vuru­cu darbe­si ise dudak­lar­da ter­cih edilen koyu kır­mızı ren­gi oldu.

Exit mobile version