GARDIROP MAGAZİN

Genç modacılar podyumda rüzgar estirdi

İst­anb­ul Bil­gi Üniver­site­si Uygu­la­malı Bil­im­ler Yük­sekoku­lu Moda Tasarımı Bölümü mezu­niyet defile­si izleyen­ler­den tam not aldı. Bil­gi Fash­ion Show, bu yıl mezun olan 18 öğrencinin tasarım­larıy­la düzen­len­di.

Bil­gi Moda Tasarımı Bölümü 2017–2018 mezunu 18 öğrencinin 50 tasarımının sergilendiği defile, santral­is­tan­bul Kam­püsünde düzen­len­di. Tema belir­len­mesin­den geliştir­ilme­sine, tasarım­ların diki­min­den kuliste manken­lerin hazır­lan­ması­na kadar A’dan Z’ye bir öğren­ci pro­je­si olan Bil­gi Fash­ion Show, pro­fesy­onel defileleri arat­madı.

Mimari, sine­ma, res­im sanatı, kültürel ikon­lar ve sosyal trendler gibi çeşitli kay­naklar­dan beslenerek tasarım­lar ortaya koy­an öğren­ci­lerin defil­eye hazır­lık süre­ci aylar önce başladı. Öğren­cil­er, bir kavram veya temadan yola çıkarak fikir geliştirip kolek­siy­on­larını tamam­ladılar. Öğren­cil­er bitirme pro­je­si jüri sunum­lari ile tasarım­larını geliştirdil­er ve defile aşa­ması için hazır­ladılar.

Bil­gi Moda Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğre­tim Üye­si İrem Arıkan Ekşi “Öğren­ci­ler­im­iz bir yıl boyun­ca verdik­leri emeğin karşılığını bu akşam­ki defile ile almış oldu­lar. 18 öğrencimiz bir yıl­lık yoğun bir çalış­ma süre­ci ile çeşitli sanat akım­ların­dan esin­lenerek 50 fark­lı tasarım ortaya koy­du. Bu tasarım­lar­da yeni­likçi ve gele­ceği yakalayan özel­lik­ler ön plan­day­dı. Öğren­ci­ler­im­izin her biri orta­la­ma 3 parçadan oluşan özgün bir kolek­siy­on yarat­tı. Bir defilenin ortaya çıkışın­da­ki her detayı yaşa­yarak, deney­imley­erek öğrendil­er” dedi.

Gecenin açılış konuş­masını yapan ve Bil­gi Fash­ion Show’un mezu­niyet ertesinde sek­töre adım atmaya hazır­lanan öğren­cil­er için defilenin önem­li bir deney­im olduğu­na işaret eden Bil­gi Uygu­la­malı Bil­im­ler Yük­sek Oku­lu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Fuat Beyazıt, “Moda Tasarım Bölümü öğren­ci­leri bu defile için büyük emek ver­di. Her bir detayı düşünerek, yaparak öğrendil­er. Her biri­ni ayrı ayrı tebrik ediy­or, pro­fesy­onel hay­at­ların­da başarılar diliy­o­rum” dedi.

Gecede mezun öğren­cil­er, Ann Usman, Aybike Gür­su, Bahar Seda Cen­giz, Bil­ge­han Yıl­maz, Büşra Nur Özger, Ceylin Tokatlıoğlu, Çağ­daş Yön­tem, Deniz Yahyabe­y­oğlu, Ege Naz Karaakın, Fer­di Aky­ol, Gamze Tığlı, Gizem Öksüz, Hat­ice Aslan, Koral Sag­u­lar, Nisan Lal Altuğ, Şimal Kalem­ci, Tuğçe Nur Şenay­dın ve Zeynep İlkim Kasar­cı kolek­siy­on­larını sergile­di.

Exit mobile version