GARDIROP MAGAZİN

Flormar Sanal Makyaj ile Yüzlerce Rengi Tek Tıkla Güvenle Deneyin

Güzel­lik dünyasın­da her geçen gün yepyeni bir teknolo­ji ile karşılıy­oruz. Flormar’ın art­tırılmış gerçek­liğe dayanan alt yapısı ile ino­vatif ve güven­li bir makyaj deney­i­mi sağlayan “Sanal Makyaj” uygu­la­ması bunun en güzel örnek­lerinden biri.

İçinde bulunduğumuz pan­de­mi döne­m­i­nin de etk­isiyle hay­atımız­da­ki pek çok şeyin giderek dijitalleştiği yad­sı­na­maz bir gerçek. Öyle ki, güzel­lik ve makyaj alanın­da­ki her şeyi artık diji­tal ortam­dan takip ediy­or, en trend ürün­ler ile artık bu ortam­da tanışıyoruz. Hat­ta çoğu kez ekran­larımız­dan göz kır­pan bir makyaj malzemesi­ni bile o anda deneye­bilmeyi arzu­luy­oruz.

En yeni­likçi ürün­ler ve sürek­li ken­di­ni yenileyen teknolo­jil­er, son zaman­lar­da büyük bir hızla dijitalleşen makyaj dünyasın­da ses getiriy­or. Şimdi de Flormar’ın radarımıza takılan ve duyduğumuzda kalp atışlarımızı hız­landıran yepyeni bir makyaj deney­i­min­den bahsedeceğiz: Gücünü renk ve çeşitlilikten alan markanın, Türk teknolo­ji girişimi PulpoAR ile hay­a­ta geçirdiği Sanal Makyaj deney­i­mi, 2021’de yıldızı par­layan diji­tal trendler­den biri olan art­tırılmış gerçekliğe dayanan alt yapısı ile gerek makya­jı gerekse makyaj alışverişini daha yeni­likçi ve güven­li bir hale getirmeyi başarıyor. Bu eşsiz deney­im, söz konusu makyaj olduğunda vazgeçilme­z­ler­im­iz olan ruj, oje, maskara, eye­lin­er ve allık gibi en hit ürün­lerinden oluşan oldukça geniş bir yel­pazede, 400’den fazla ren­gin dijitalleştirilmesiyle karşımıza çıkıy­or. Kullandığımız self­ie uygu­la­maların­da­ki güzel­lik fil­trelerinin pek çoğunda bile art­tırılmış gerçek­lik uygulandığı hesa­ba katılır­sa, Flor­mar sayesinde kozmetik dünyasın­da da teknolo­ji­den uzak kalmayacağımız açık.

Makyajda Yapay Zeka Devrimi

Ancak aklınıza yine de şöyle bir soru gelme­si olası: Flor­mar Sanal Makyaj deney­i­mi­ni, kozmetik sek­töründe aşina olduğumuz diğer art­tırılmış gerçek­lik deney­im­lerinden farklılaştıran şey ne ola­bilir? Glob­al çap­ta bir ilke imza atarak, web taban­lı teknolo­ji özelinde gerçek zaman­lı oje deney­i­mi sunan Flor­mar Sanal Makyaj, 10.000 el datası ile mod­el­lene­nen alt yapısıy­la ön plana çıkıy­or. Süreç şu şekilde gerçekleşiyor: Uygu­la­ma, ilk olarak el tanım­la­ma işlemini gerçekleştirdikten son­ra, renk değişimi algo­rit­masıy­la bir­lik­te boya­ma fonksiy­onuna geçiş yapıy­or. İşlemin etk­ili bir sonuç ver­me­si adı­na mev­cut el data­ları üzerinden detaylı seg­men­ta­sy­on çalışmasına başlayan yapay zeka, sanal güzel­lik deney­i­minin bel­ki de en zor kıs­mı diyebileceğimiz tır­nak alanın­da bile hiçbir detayı atla­madan, en ince nok­taya kadar seg­mente ederek üst düzey bir tır­nak ren­klendirme deney­i­mi­ni yaşatmayı hede­fliy­or. Bu özel deney­ime Flormar’ın web sitesin­den, uygu­la­masın­dan, mağazalarda yer alan QR kodu oku­tarak ve @ flor­mar­turkiye Insta­gram hesabın­da yer alan fil­tre iko­nuna tık­la­yarak ulaşmanız mümkün oluy­or. Ayrı­ca İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki flag­ship mağazada yer alan Akıl­lı Ayna ekranı­na dokun­madan tele­fon­la kuman­da edilebilen uygu­la­ma, makyaj sev­er­lere “omnichan­nel” bir deney­im sunuy­or.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bek­len­ti­ler­im­izin ve gün­lük ruti­n­ler­im­izin değiştiği, haliyle kişisel bakım ve güzel­lik konusun­da yeni­lik­lerin peşinden koştuğumuz bu gün­lerde Sanal Makyaj deney­imine öncülük eden Flor­mar CEO’su Matthieu Gomart, pan­de­mi sürecinde en doğru iş mod­el­leri­ni kur­gu­la­yarak mev­cut ve yeni müşterilerin istek­leri­ni en doğru şekilde karşılamayı önemsedik­leri­ni dile getirirken, pro­jenin öne­m­i­ni bakın nasıl anlat­tıy­or: “Covid-19 ile fir­malar için diji­tal dönüşüm plan­lanan­dan hızlı bir şekilde gerçekleşti, diji­tal tüketi­ci deney­im­leri önem kazandı. Müşteri odak­lılık vizy­on­u­muz ile makyaj sev­er­lerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak, ürün­lere dokun­madan da güven­li makyaj ve alışveriş deney­i­mi sunan pro­jem­iz ile yine sek­törde fark yarat­mak­tan dolayı mut­luyuz.”

Exit mobile version