GARDIROP MAGAZİN

Mayıs Ayı Burç Yorumları

Venüs ve Uranüs’ün retro hareke­tine başladığı, Kuzey Ay Düğümü’nün etk­i­lerinin hemen her burç­ta hissedile­ceği Mayıs ayın­da sizi bekleyen fır­sat­ları öğren­mek için oku­maya devam edin…

KOÇ
Bu  ay kariy­er yap­mak istiy­or­sanız, tan­rı ver­gisi sevim­li yön­lerinizi kul­lan­abilirsiniz. Yol­lar­dan bek­lediğiniz ve kariy­erinizi etk­ileye­cek haber­lerin gün­deme gelme­si sonu­cun­da ide­al­lerinizi gerçek­leştire­bilirsiniz. İkna yeteneğinizin yük­sek olduğu bir ay. Çevr­eni­zle iş bir­liği içinde ola­cak­sınız. Bazı paslaş­malar sonu­cun­da ayın son gün­lerinde iste­diğiniz ortamı yakalıy­or­sunuz. Yaşa­ma felse­fi bak­tığınız için, çevr­enizi yargıla­mak­tan çekiniy­or, hoşgörülü davran­manız gerek­tiğine inanıy­or, fakat zor­lanıy­or­sunuz. İnatçı yapınızın ken­di­nize zarar verdiği­ni siz de biliy­or­sunuz. Bu ay Venüs, iletişim evinizde geri hareke­tine başlıy­or. Bu sizi çeki­ci ve hoş yapıy­or: karşı cinse iste­dik­lerinizi yap­tıra­cağınız ve eski hayran­larınızın size ulaş­mak isteye­ceği bir dönem. Yaratıcılığınızın ön plan­da olması sizi bir adım daha öne taşıy­or. Bu ay oldukça sağlık­lı görün­m­enize, karşın hırslı yapınızın körük­len­mesin­den dolayı, strese bağlı gergin­lik­ler ortaya çık­a­bilir. Beslen­me konusun­da aşırıya kaç­mayın. 

BOĞA
Aşkı ve maddeyi hiç bu kadar iç içe görmediğinizi söyleye­bil­i­riz. Bu ay eşiniz veya sevgilin­iz yanınız­da ola­cak ve sizi mut­lu ede­cek; özel­lik­le mad­di konu­lar­la ilgili yardım­larını esirge­meye­cek­tir. Konuşa­cağınız ve pay­laşım­larınızı aktara­cağınız kişil­er­den önem­li destek veri­ci davranışlar görmek sizi mem­nun ede­cek­tir. Bu ay Venüs retro duru­mun­da ve Uranüs 15 Mayıs’ta geri hareke­tine başlıy­or. Aranız­da kav­ga çık­masını istemiy­or­sanız, sevgilin­i­zle baş başa kalmalı ve onun sorun­larıy­la ilgilen­melisiniz. Böyle­lik­le tartış­mak­tan kur­tu­lur ve bu döne­mi rahatlık­la atlata­bilirsiniz. Mayıs döne­minde ilişkinizin sizi yıprat­tığını düşünüy­or­sanız, part­ner­inize hoş sür­pri­zler de yapa­bilirsiniz. Bu dönem roman­tik kalmaya devam edin. İstekl­erinizi yeniden göz­den geçire­ceksiniz. Araştır­ma içgüdünüzün yük­sek olmasın­dan kay­naklanan, hede­flerinize yöne­lik çalış­malar için­desiniz. Rakip tanımıy­or fakat bu özel­liğinizi gizle­meyi başarıy­or­sunuz. Uyku ve beslen­me düzeninize dikkat etmelisiniz. Hor­mon­al rahat­sı­zlık­lar ve ayak­larını­zla ilgili prob­lem­ler ortaya çıkarsa hemen dok­torunuza başvur­malısınız.

İKİZLER
Ayın ikin­ci haf­tasın­da aşk yaşan­tınız ön plana çıkıy­or. Retro Venüs ve yöneti­ci geze­geniniz Merkür el ele ver­erek, çalış­ma yaşan­tını­zla ilgili size hareket ve kıvrak­lık kazandıra­cak. Eski fır­sat­lar yeniden karşınıza çık­a­bilir. İletişim ve aşk bu ayın önem­li olgu­ları. Yaşam pencer­enize açılan bütün güzel­lik­lere önem vere­ceksiniz. Fakat bu ara­da güçlü istek­lerinizi kon­trol etmeyi öğren­melisiniz. 5 Mayıs’tan son­ra Kuzey Ay Düğümü İki­z­ler bur­cu­na geçe­cek;  yeni fikir­ler­den yola çıkarak ken­di­nizi geliştirmek isteye­cek ve sizi motive ede­cek arkadaşlara ihtiyaç duy­a­cak­sınız. Yardım etme duy­gunuz artarken, zevk­ler konusun­da aşırıya kaça­bilirsiniz. Bu yüz­den sağlığınız olum­suz etk­ilenebilir. Öz disi­plin­iniz güçlenirken, rahat ortam­ları ter­cih ede­ceksiniz. Oldukça güçlü pozisy­on­lar­da çalışarak işbir­liği içinde olduğunuz kişi­leri düşüncelerini­zle etk­ileye­ceksiniz. Amaçlarınız­dan taviz ver­me­den hızlı bir şek­ilde gerçek­leştirdiğiniz aktiviteleriniz sayesinde başarılı bir dönem geçire­ceksiniz. İhm­al ettiğiniz rutin sağlık kon­trol­leriniz varsa onlara yeniden eğilmelisiniz. 

YENGEÇ
Ayın ilk haf­tası düşüncelerinizi sezgi­lerini­zle bir­leştir­erek, ide­al­lerinizi gerçek­leştirme yol­un­da adım­lar ata­cak ve çevr­enize örnek olmayı başara­cak­sınız. Karşı görüşte­ki insan­lara tartış­macı bir yak­laşım içinde ve tep­kili ola­cak­sınız. Ver­ilen söz­lerin yer­ine getir­ilmeme­si konusun­da titiz davranacak­sınız. 5 Mayıs’tan son­ra Kuzey Ay Düğümü sizin ruh­sal ve çalış­ma evinizi etk­ileye­cek. Mad­di konu­lar­da yeni­lik­ler sizi bek­liy­or. Başladığınız işin büyüyüp kazanç getirme­si sizi mut­lu ede­cek­tir. Sabit düşüncel­er­den uza­k­laştığınız zaman, ken­di­nizi daha iyi hissediy­or­sunuz. İnatçı yapınızın ken­di­nize zarar verdiği­ni siz de biliy­or­sunuz. Karşıt  Jüpiter sizi çeki­ci ve hoş yaparken, karşı cinse iste­dik­lerinizi yap­tıra­cağınız bir dönem  başlıy­or. Yaratıcılığınızın ön plan­da olması sizi bir adım daha öne taşıy­or. Tanışa­cağınız kişi­leri kariz­manı­zla etk­ile­mek için özel bir çaba sarf etm­enize gerek kalmay­a­cak. İş konusun­da, hayran­lık duy­a­cağınız ve siz­den çok fark­lı kişil­er­den yardım ala­cak­sınız.

ASLAN
Bu ay gir­işim­ci ruhunuzun uzun vadelere yayıla­cağı başlangıçların temeli­ni kura­cak­sınız. Egonuzun yük­sek olduğu bu gün­lerde çevre­de­ki kişi­lerin fikir­leri ikin­ci plan­da kala­cak; kişisel inisiy­at­ifiniz her konu­da hakim ola­cak. Karşınıza çıka­cak şart­lar­la mücadele ede­cek, taviz ver­meye­ceksiniz. Kariy­er ve toplum­sal hay­atınızı destek­leyi­ci çalış­malar içinde ola­cak­sınız. İstekl­eriniz konusun­da hırsınızı ve gücünüzü bir­leştirmek için ener­jinizi yoğun­laştır­mış durum­dasınız. Ay boyun­ca elde ettiğiniz kazançlar­la ilgili yeni ve olum­lu gelişmel­er gün­deme gele­cek. Bazılarınız kazandığı par­aları yeni pro­jeler­ine ayıra­cak­lar. Dostluk­larınızın pekişe­ceği, fakat aynı zaman­da arkadaşlık­ların aşka dönüşe­ceği bir ay ola­cak. Kafa­ca anlaştığınız kişi­lerin, daha son­ra yaşan­tınız­da fark­lı bir boyu­ta geçme ihti­mali olması sizi endişe­lendirmesin. En azın­dan bazı şey­leri den­emelisiniz. Çevr­enizde­ki kişil­er­le ortak karar­lar aldığınız ve kısa seya­hat­lerin söz konusu olduğu bir dönem ola­cak.

BAŞAK
Bu ay çalıştığınız kişi­lerin iş disi­pli­ni ve iş ahlakı­na önem veriy­or­sunuz ve bu konu­da hak­lısınız. Çünkü, bu dönemde hızlı ve yük­sek hede­flerin peşinde ola­cağınız işleri ter­cih ederken, iş bir­liği yapacağınız kişi­lerin per­for­man­sı önem­li ola­cak. 5 Mayıs’tan son­ra ener­jiniz yük­seliy­or. Sezgi­lerinizin yük­sek olmasın­dan dolayı arkadaşlarınız arasın­da fark­lı yön­leriniz dikkat çeke­cek. Sürek­li değişim içinde, hareketli bir yaşamı ter­cih ede­ceksiniz. Sizi  popüler yapan ilişk­i­leri ter­cih ediy­or­sunuz. Düşüncelerinizi sis­tem­li bir şek­ilde yaşa­ma geçir­m­eniz sayesinde hede­flerinize iste­diğiniz gibi ulaşa­cak, finans konu­ların­da yeni fikir­lere ve bek­lediğiniz haber­lere kavuşa­cak­sınız. Ele aldığınız konu­ların kendil­iğin­den açıldığını ve şekil­lendiği­ni göre­ceksiniz. Sağlığını­zla ilgili prob­lem yaşa­mak istemiy­or­sanız din­len­mek için ken­di­nize zaman ayırın. Ener­jinizi doğru kul­landığınız zaman hiçbir prob­lem çık­may­a­cağı­na emin ola­bilirsiniz.

TERAZİ
Bu ay çevre koşullarınızı yük­sel­te­ceksiniz. Uzak çevrelerin aranılan kişisi haline gele­ceksiniz. Finans geze­geninizin size vere­ceği kozmik destek­le para konu­ların­da akıl­lı­ca davranacak­sınız. Atılım­larınız ve sosyal çalış­malarınız için yeni başlangıçlar yapa­bilirsiniz. Bazılarınız, pratik yaşa­ma geçiremediğiniz hede­fleri doğrul­tusun­da uygu­la­maya geçe­bilir­ler (iş değişim­leri, ticari konu­lar­da­ki yeni yol­lar, eğitim süre­ci ile ilgili olum­lu değişim­ler gibi). Karar ver­ilme­si gereken konu­lar­da gerek­siz bir acele­ci­lik­le çevr­enizi de olum­suz etk­ileye­bilirsiniz. İlişki­l­erinizde tatlı bir yak­laşım söz konusu. Yatırım­larınızı yaparken eşinizi ve part­ner­inizi de kol­la­mak zorun­dasınız. İlişki­l­erinizde part­ner­inizin olanaklarını ken­di men­faat­leriniz doğrul­tusun­da kul­lan­abilirsiniz. 

AKREP
Bu ay kariy­erinizin zirvesinde ola­cak­sınız. İşye­rinizde değişim­ler ve yeni başlangıçlar için uyum­lu dönem­leriniz­den biri­ni yaşıy­or­sunuz. Paraya ve lükse olan mer­akınız, sizi daha çok çalış­maya yönel­te­cek. Çalış­manızın karşılığını ala­cağınız işler yap­mak istiy­or­sunuz. Çevr­enizde de sizin bu konuda­ki hırslarınıza eşlik ede­bile­cek kişil­er aray­a­cak­sınız. Yük­sek mev­ki arayışı için­desiniz. Uyum­lu düşüncelerini­zle ortak­lık­lar konusun­da ılım­lı bir hava estire­cek, ail­eniz için her tür­lü fedakar­lığa hazır ola­cak­sınız. Çalış­ma hay­atını­zla ev yaşan­tınızı den­geli bir şek­ilde yürüte­ceksiniz. Kardeşler­le bir­lik­te ortak karar­lar almak için, uygun bir dönem. Pro­je geliştirmek için, yeni bir araştır­ma içine gire­ceksiniz. Ketum ve karar­lı davrandığınız zaman, şart­lar siz­den yana ola­cak. Bu ay, ruh­sal gelişi­miniz önem kazanıy­or. Yetenek­lerinizi fark ederek ken­di­nizi geliştire­cek med­i­ta­sy­on, ruh­sal faaliyetler ve yaşam öte­si konu­lara ilgi duy­maya başlaya­bilirsiniz.

YAY
Aşk ve ilişik­lerinizi kon­trol­lü yaşa­mak için göstere­ceğiniz çabalar olum­lu sonuçlar vere­cek. Birçok sosyal çalış­ma­da yöneti­ci kişil­iğiniz ön plan­da ola­cak. Dostluk­ların pekişe­ceği ve sizi olum­lu yön­lendi­re­cek ener­jil­er ala­cağınız bir dönemdesiniz. Güçlü kişi­lerin desteği­ni üzerinizde hissede­cek ve onlar­la ilişk­i­lerinizi olum­lu tut­mayı başara­cak­sınız. Ortak çalış­malarınızın ses getire­ceği, hay­al­lerinizin genişleye­ceği bir ortamı pay­laşa­cak­sınız. Siz artık duygu­larınıza katı kural­lar getir­di­niz. Gelişigüzel ilişik­ler yaşa­mak istemediğiniz için, bu ay karşınıza çıkan kişilere isteme­den seçi­ci davranıy­or ve yük­sek frekans­ta olması­na dikkat ediy­or­sunuz. Yaratıcılığınız­da harikalar yaratıy­or­sunuz. Sizin­le yaşa­mak son derece eğlenceli ve hareketlidir.5 Mayıs’tan son­ra duygu­larınız ön plana çıkıy­or. Sıra dışı aşk­lar gün­demde ola­cak­tır. Yine sağlığını­zla ilgili sorun­larınızın bitmesi ve sonuçlan­ması söz konusu ola­cak­tır. Güçlü kişil­iğini­zle çevrenin dikkat­leri­ni üzerinizde ola­cak. Yaşadığınız bir iliş­ki varsa,  hemen sonu­ca git­meyin. Beraber­liğinize devam edin fakat evlilik kararı almayın.

OĞLAK
5 Mayıs’ta Kuzey Ay düğümün­den önem­li etk­ileşim ala­cak­sınız. Bu dönemde içinizde küçük çıl­gın­lık­lar ve kıpır­dan­malar söz konusu ola­cak. Katıla­cağınız toplan­tılar­da önem­li dikkat çeki­ci ola­cak­sınız. Ufuk­ta aşk var. Kararsı­zlık­lar peşinde ola­bilirsiniz.  Arkadaş çevr­eniz genişledikçe ter­cih­leriniz genişliy­or. Sizi yaşam boyun­ca man­tığınız­dan ayrıla­mayan bir yapınız olduğu için içinizde­ki kıpır­damalara bir anlam ver­mek­te zor­lan­abilirsiniz. Aşk ve iş hay­atınızı karıştır­ma­malısınız. Yemek­ler ve roman­tik toplan­tılar­da ne his­set­tiğiniz çok önem­li. Gerçek dost­larını­zla bir­lik­te olmak size müthiş bir keyif verirken, anlam­sız kişi­leri de, yaşan­tınıza almak iste­meye­ceksiniz. İstekl­erinizi başar­ma konusun­da oldukça karar­lısınız. Fizik­sel ve zihin­sel aktivitelerini­zle dikkat çeke­ceğiniz bir ay için­desiniz. Fakat, iş hay­atınız­da aksi davranışlar­da bulun­ma­maya özen gös­terin. Bilmediğiniz konu­ları araştır­malı fakat dikkatli olmalısınız.

KOVA
Duygu­lar­dan çok, akıl­cı ve çıkar­larınıza uygun kişil­er­le görüşmeyi ter­cih ede­ceksiniz. Grup arkadaşlarını­zla, fizik­sel aktivitelerinizİ geçek­leştire­bile­ceğiniz önem­li adım­lar ata­cak ve onlar­la daha çok vak­it geçire­ceksiniz. 5 Mayıs­tan son­ra duygu­larınız­da anılar önem kazanacak. Aşk­la ilgili düşüncelerinizi abar­ta­cak­sınız. Duygu­larınızı ve hırslarınızı içsel olarak büyütüy­or­sunuz. Ener­jinizi büyük hede­flere odak­larken, bazılarınız büyük kar­maşalar yaşay­a­cak. Sorum­lu­luk duy­gunuz arta­cak ve düzen­li hareket etmeyi yeğleye­ceksiniz. Yakın dost­larını­zla aranız­da duy­gusal bağlarınız güçlenecek. Bu dönem uzun süredir ihtiy­acınız olan aşk size sunula­cak­tır. Aşk yaşıy­or­sanız, roman­tiz­im dolu gün­ler sizi bek­liy­or. Tutku­lar, duygu­lar ve ilginç fan­tezil­er ortaya çıka­cak. Karşı cins üzerinde çeki­cil­iğinizi ve potan­siyelin­izi iste­diğiniz gibi kul­lan­abilirsiniz. Yakın dost­larınız­dan da önem­li destek­ler gele­cek­tir. İsted­iğiniz kişilere çok kolay ulaşa­cak­sınız. Pratik yön­lerinizi rahatça kul­lan­abile­ceğiniz alan­lar­da başarı sizi bek­liy­or.

BALIK
Merkür kişil­iğinizi ön plana çıkara­cak ve kariy­erinizi olum­lu etk­ileye­cek güçlü işbir­lik­leri gün­deme gele­cek­tir. Yaşam kalit­eniz yük­seliy­or. Yeni pro­jel­er, yeni fikir­lerin doğrul­tusun­da, yeni orga­ni­za­sy­on­ların ortaya çıka­cağı ve ken­di­nizi destekleyen kişil­er­le bir ara­da ola­cağınız gün­ler ola­cak. Bu olay­ların tümüne bir­d­en içsel anlam­da düşüncelerinizde mey­dana gelen “ruhi tem­i­zlen­me” adı ver­ilebilir. Mesle­ki olarak yeni bir pro­je çalış­manız varsa, uygun bir dönem. Ani değişim­leriniz çevr­enize ilginç gele­cek­tir. Sakin ortam­ları ter­cih ederken; ken­di­ni­zle ilgili konu­lar­da ses­siz kalmayı yeğleye­cek, çevr­enize karşı kri­tikçi bir yak­laşım içinde bulu­nacak­sınız. Mesle­ki konu­lar­da duy­gusal tat­min sağla­mak için gerek­li çalış­maları yapacak­sınız. Karası­zlık çek­tiğiniz anlar­da arkadaşlarınız­dan yardım ala­cak­sınız. Bu ay Mars’tan olum­lu etk­il­er almanıza rağ­men, bacak kasları­na kramp gire­bilir. Spor yaparken baldır­larınızı zor­la­ma­malısınız.  İlişkinizin fizik­sel yön­leri ile ilgili değişim­ler gün­deme gele­cek­tir.

Exit mobile version