GARDIROP MAGAZİN

Fashion Week Istanbul, İkinci Gününü Geride Bıraktı

12–15 Ekim tar­ih­leri arasın­da diji­tal olarak gerçek­leştir­ilen Fash­ion Week Istan­bul, ikin­ci gününü yaratıcı moda şovlarıy­la geride bırak­tı.

Modayı görsel sanat­lar­la bir­leştiren Fash­ion Week Istan­bul, bir­birinden eşsiz kolek­siy­on­ları kısa film­ler aracılığıy­la moda tutkun­ları ile buluş­tur­maya devam ediy­or. fashionweek.istanbul adresi üzerinden diji­tal olarak gerçek­leştir­ilen moda haf­tası, ikin­ci gününü de bir­birinden yaratıcı şovlar­la geride bırak­tı.

Niyazi Erdoğan

Fash­ion Week Istan­bul, ikin­ci gününde podyu­mu tasarım­cı Özlem Erkan’ın “AMA” adlı kolek­siy­onu ile açtı. Günün ikin­ci şovu­na ev sahipliği yapan Mert Erkan ise, “Hedo­nizm” felsefe akımın­dan ilham aldığı kolek­siy­onunun çekim­leri­ni Ortaköy’de­ki Tar­i­hi Hüs­rev Kethü­da Hamamı’nda gerçek­leştir­di. İkl­im değişik­liğinin dünya üzerinde­ki can­lı yaşamı­na etk­i­sine dikkat çek­meyi amaçlayan Çiğ­dem Akın’ın “Zöhre” adlı kolek­siy­onun­da ise doğal yün kumaşlar ve toprak ton­ları hakim­di. 

Lug Von Siga

Sürdüre­bilir­liği tasarım­ları­na yan­sı­tan bir diğer tasarım­cı Niyazi Erdoğan da son dönemde yaşanan iklim değişik­liğin­den yola çıkarak kolek­siy­onunu moda­sev­er­ler ile buluş­tur­du. Erdoğan ilhamını bu sezon şehre rengi­ni ve zarafe­ti­ni veren İst­anb­ul çiçek­lerinden aldığını belirt­ti. LUG VON SIGA’nın kuru­cusu ve kre­atif direk­törü Gül Ağış, “TIMESCAPE” adlı kolek­siy­onuy­la zaman algısı­na odak­la­narak, eskiyle yeninin, geçmişle gele­ceğin, yavaşla hızlının arasın­da­ki bağlan­tıyı sorgu­la­yarak karşımıza çık­tı. Nihan Peker, pap­atyalar­dan ilham alarak hazır­ladığı, elbiselerin her birine ekibinde­ki kadın­ların adını verdiği ve anne­sine ithaf ettiği kolek­siy­onuy­la Fash­ion Week Istanbul’da yeri­ni aldı. İlh­amını çocuk­luğu­nun geçtiği 60’lı ve 70’li yıl­ların Kalamış’ından alan Mehtap Elai­di, “#KALKHEDONRIVIERA” adlı kolek­siy­onun­da, çizgili desen­ler, halat detay­ları, lacivert ve beyazın bir­lik­teliği, yelken kumaşını andıran kumaşlar ve deniz­ci temasını tasarım­ları­na başarılı bir şek­ilde yan­sıt­tı. 

Nihan Peker

Fash­ion Week Istan­bul Dell Tech­nolo­gies ana spon­sor­luğu ve Alti­er Acad­e­my, Swis­so­tel Bospho­rus ve One­dio tedarik spon­sor­luğun­da gerçek­leştir­ilmek­te­dir.

Çiğ­dem Akın

İst­anb­ul Hazır Giy­im ve Kon­fek­siy­on İhrac­atçıları Birliği’nin (İHKİB) orga­ni­za­sy­onuy­la düzen­le­nen FWI; T.C. Ticaret Bakan­lığı öncülüğünde, Türkiye İhrac­atçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurul­muş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) tarafın­dan destek­len­mek­te ve Moda Tasarım­cıları Derneği (MTD) ile İst­anb­ul Moda Akademisi (İMA) iş bir­liğinde yürütülmek­te­dir.

Fash­ion Week Istanbul’u takip edin!

http://fashionweek.istanbul/

https://www.facebook.com/fwistanbul/

https://twitter.com/FWIstanbul

https://www.instagram.com/fwistanbul/

Exit mobile version