GARDIROP MAGAZİN

Fashion Week İstanbul 2022 Başlıyor #FWI

Fash­ion Week Istan­bul 15–18 Mart 2022 tar­ih­leri arasın­da diji­tal ve fizik­selin bir araya geldiği hib­rit yapı­da Soho House Istanbul’da gerçek­leşiy­or.

Fash­ion Week Istan­bul moda ve sanat dünyasının önem­li simalarını ağır­lay­a­cağı müzik dolu bir kick-off partiyle14 Mart’ta mekan spon­soru Soho House İstanbul’da kapılarını açıy­or. Gecede Ece Özel, Berk Büyükakın ve Aksak gibi DJ’ler set başın­da konuk­lara key­i­fli dakikalar sunacak.

İstanbul’da moda haf­tası düzen­le­mek üzere 2009’da temel­leri atıldığın­dan beri Fash­ion Week İst­anb­ul (FWI), Türk modasını tüm dünya­da destek­le­mek ve geliştirmek için çalış­maları­na aralık­sız devam ediy­or. FWI, Türk moda tasarım­cıları­na gerek satış gerek pazarla­ma anlamın­da destek olarak 360 derece iletişim sağlaya­bile­cek­leri, markalarını yerelde ve glob­alde tanıta­bile­cek­leri bir plat­form.

Ezgi Karayel

Yıl­lardır sürdürdüğü diji­talleşme faaliyet­ler­ine pan­de­mi süresince de hız kesme­den devam eden Fash­ion Week Istan­bul, tama­men diji­tal gerçek­leştir­ilen üç sezo­nun ardın­dan bu alan­da­ki tecrübesi­ni, fizik­sel alan­lar­da­ki 10 yılı aşan uzman­lığıy­la bir­leştiren yeni hib­rit yapısıy­la, moda sek­törünü tekrar bir araya getirm­eye ve sek­töre artı değer kat­maya hazır­lanıy­or.

Soho House Istanbul’da 20’den fazla tasarım­cı ve tasarım­cı markaları, moda fil­mi gös­ter­im­leri ve bir­birinden fark­lı, yaratıcı etkin­lik­ler­le kolek­siy­on­larını moda endüstrisinin beğeni­sine sunarken, bütün kolek­siy­on­ların moda film­leri moda haf­tasının res­mi site­si fashionweek.istanbul adresin­den ve diji­tal plat­form­lar­dan takip edilebile­cek.

Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da kolek­siy­on­larını sergileye­cek 18 tasarım­cı ve mar­ka ile 8 New Gen by İma ve Kar­ma by İma genç tasarım­cısı bulunuy­or. Tasarım­cı ve markalar Sonbahar/Kış 2022–23 kolek­siy­on­larını sunacak­lar.

Nihan Peker

Bashaques, Ceren Ocak, Dice Kayek, Emre Erde­moğlu, Mert Erkan, Murat Aytu­lum, Niyazi Erdoğan, Özlem Erkan, Red Beard by Tan­ju Baba­can, Selen Akyüz, Sez­gi Tüzel, Tuğ­ba Atasay kolek­siy­on sunum­ları Soho House İstanbul’da moda fil­mi gös­ter­i­mi olarak gerçek­leşe­cek­tir.

Gökhan Yavaş, Kar­ma by Ima ve New Gen by Ima kolek­siy­on sunum­ları Soho House Istanbul’da defile olarak gerçek­leşe­cek­tir.

Takvimde off­site olarak belir­tilen T.A.G.G, ve Sudi Etuz kolek­siy­on sunum­ları Soho House Istan­bul dışın­da, bir­birinden fark­lı mekan­lar­da ser­gi olarak gerçek­leşe­cek, yine off­site olarak belir­tilen Nihan Peker ise kolek­siy­onu Soho House Istan­bul hari­ci bir mekan­da defile ile sunacak­tır. Mekan detay­ları için fashionweek.istanbul say­fasın­dan takip edilebilir.

DB Bar­dan

DB Berdan ve Y+ Yakup Biçer kolek­siy­on­ları yal­nız­ca online moda fil­mi olarak sunuluy­or.

Yıl­lar içinde yap­tığı defilel­er, sunum­lar, mar­ka iş bir­lik­leri ve kre­atif pro­jel­er­le ken­disi de bir moda hikayesi anlatıcısı­na dönüşen moda tasarım­cısı Niyazi Erdoğan’ın, Sonbahar/Kış 2022–23 kolek­siy­onunun çıkış nok­tası özünü yine yer­el kod­lar­dan alıy­or. Tasarım­cının Anadolu’nun zen­gin mirasının bir parçası olan nakkallar­dan (hikâye anlatıcıları) yola çıkarak kültürel aktarımı ve hay­al alem­ine geçişi konu edindiği kolek­siyon­da dört tane­si kadın, sek­iz tane­si erkek olmak üzere 12 görünüm bulunuy­or.

Paris Fash­ion Week res­mi takvi­minde yer alan tek Türk markası olan Dice Kayek, bu sezon da Sonbahar/Kış 22–23 kolek­siy­onunu diji­tal bir sunum ile tanıt­tı. Tem­polu dans etme, bedeni hareket ettirme isteği­ni ve ruhun ışığını yan­sı­tan par­lak git­si­lerin yer aldığı kolek­siyon­da öne çıkan ren­kler siyah, lacivert, altın ve gümüş.

Dice Kayek

New Gen by İma kap­samın­da­ki genç tasarım­cılar Berfin Özgür, Nazlı­can Türk­er, Öykü Ece Uza, Seli­na Alp, Şey­ma Hamam­cı ve Kar­ma by İma kap­samın­da­ki genç tasarım­cılar Aycan Hakalmaz, Beyza Eyüpoğlu, Ezgi Yıldırım’dır.

Bashaques’ markası kuru­cusu Başak Cankeş Türk moti­fleri­ni Peru’nun ve Kolom­biya halkının kadın yerliler­ine dokut­tur­duğu ve ortak kültür mirasının kanıtı niteliğin­de­ki, ‘AYNI MI?’ isim­li kolek­siy­onunun desen­leri­ni ve bazı ürün­leri NFT olarak diji­tal sanat sev­er­lere sunuy­or.

Soho House Istanbul’da 18 Mart Cuma günü saat 19:00’da moda ve sanat dünyasının önem­li simalarını ağır­la­maya hazır­lanan Ceren Ocak Sonbahar/Kış 2023 Kolek­siy­on filminin yönet­men koltuğun­da Fora Nor­man­otu­ruy­or.

Emre Erde­moğlu

Kre­atif direk­tör­lüğünü Şan­sım Adalı’nın sürdürdüğü SUDIETUZ’un Düny­a­ca ünlü mod­el Mao Xiaox­ing ile fotoğraflanan kolek­siyon­da Dalyan’­dan ilham alan Şan­sım, lacivert pul­lu straplez elbisel­er, çok katlı tül elbisel­er ile ken­di hay­al­leri­ni süsleyen deniz şiir­leri­ni bizlere sunuy­or.

Haf­ta boyun­ca alanın­da uzman ve önem­li isim­ler­lerin modanın gün­dem­i­ni tartışa­cağı pan­eller ve etkin­lik­ler de Fash­ion Week Istanbul’un sek­töre ışık tut­ması­na aracı ola­cak. Seda Domaniç mod­er­atör­lüğünde 18 Mart’tagerçekleşecek pan­elin başlığı Sürüdürülebilir Moda ve Döngüsel Ekono­mi. Pan­ele konuk olarak, sürdürülebilir­lik konusun­da yap­tığı pay­laşım­lar­la tanı­nan İngiliz moda influencer’ı Doina Ciobanu, moda tasarım­cıları Şan­sım Adalı ve Zeynep Tosun’un yanı sıra, tudio Mercado’nun kuru­cusu Tuna Mert ile Lokal Hareket’in gir­işim­cisi Nil Ertürk katılıy­or.

Moda tasarım­cısı Mehtap Elai­di ise Nur Bilen Yavuzer’in mod­er­atör­lüğünde markalaş­ma ve tasarım yol­cu­luğunu sami­mi bir soh­be­tle dile getiriy­or.

Yurt dışı basın iş bir­liği destek­leriyle Türk modasının olduğu gibi Türkiye’nin de markalaş­ma sürecine katkı sağlayan moda haf­tasını ayrı­ca yurt dışın­dan basın üyeleri ve Influencer’lar İstanbul’a gel­erek can­lı olarak takip ede­cek.

T.A.G.G

Geçtiğimiz sezon­lar­da devam eden ulus­lararası moda plat­for­mu Busi­ness of Fash­ion (BoF) ile iş bir­liği bu sezon­da da devam ediy­or. BoF editör­lerinin seçk­isiyle Türk moda tasarım­cıları ve kolek­siy­on­ları hem web sitesin­de­ki galer­il­er­le hem de özel röpor­ta­jlar­la glob­al moda are­nası­na ulaşıy­or.

Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da Galat­a­port Paket Postanesi’nde moda haf­tası­na özel bir dav­et kur­gu­lanıy­or. Dav­ete Türk moda tasarım­cılarının yanı sıra, sanat ve cemiyet dünyasın­dan da konuk­lar katıla­cak.

Yapılan çeşitli medya iş bir­lik­leri çerçevesinde Fash­ion Week İstanbul’un tüm içerik­leri diji­tal der­gi for­matın­da okuyu­cu­lar­la buluşurken, online yayın plat­form­ları özelinde de ilk kez bir medya iş bir­liği kur­gu­la­narak hib­rit yapıya da katkı sağlan­mış oldu.

İst­anb­ul Hazır Giy­im ve Kon­fek­siy­on İhrac­atçıları Birliği’nin (İHKİB) orga­ni­za­sy­onuy­la düzen­le­nen FWI; T.C. Ticaret Bakan­lığı öncülüğünde Türkiye İhrac­atçılar Meclisi (TİM) tarafın­dan destek­len­mek­te ve Moda Tasarım­cıları Derneği (MTD) ile İst­anb­ul Moda Akademisi (İMA) iş bir­liğinde yürütülmek­te­dir.

Fash­ion Week Istanbul’a dair bütün detay­lar fashionweek.istanbul adresin­den, res­mi Insta­gram hesabı @fwistanbul’dan ve #fwis­tan­bul hashtag’i üzerinden takip edilebile­cek.

Exit mobile version