GARDIROP MAGAZİN

Exquise’den #UrbanJungle koleksiyonu

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul podyu­mun­da ilk kez yer alan Exquise’in Urban Jun­gle isim­li Son­ba­har / Kış 2018 kolek­siy­onu, kadın­ların şehirli hay­at­lar yaşarken bireyselleşme çabasın­dan yola çıkıy­or ve bu süreçte ter­cih ettik­leri ren­k­leri, doku­ları, kom­bi­nasy­on­ları ve aksesuar­ları bir çeşitlilik olarak önümüze seriy­or.

Kolek­siyon­da yer alan parçalar, tüm sezon­lar­da olduğu gibi bu sezon­da da bil­inçli ya da içgüdüsel alter­natif yol­lar arayan ve tem­polu hay­atın rit­mi­ni tutan kadın­lara hitap ediy­or. Müzik din­le­mek, dans etmek, yeni lezzetler keşfetmek için dünyanın bir ucun­dan diğerine git­m­eye üşenmeyen mod­ern kadın­lar için, entelek­tüel ve hay­at­la flört etmeyi sev­en stiller yaratıy­or.

Vin­tage silüetler­den zaman­sız kostüm­lere dönüşen Exquise Son­ba­har / Kış 2018 kolek­siy­onun­da ağırlıklı olarak faux fur yaka ve manşetler, yün pal­to­lar, kalem etek­ler, şifon elbisel­er ve dan­tel blu­zlar yer alıy­or.

Cesare­ti­ni feminenliğinden alan kolek­siy­onun cool duruşunu şaşırtıcı detay­lar tamam­lıy­or. İlk kez klasik takım­ların da yer almaya başladığı kolek­siyon­da ufak aksesuar değişiklikleriyle gün­den gec­eye geçen kom­bi­nasy­on­lar yarat­mak mümkün.

Işıltılı kumaşlarla hareketle­nen tasarım­lar­da el işlemesi bon­cuk­lar, iri payetler, flo­ral desen­ler, aris­tokrat pötikarel­er ve alışılmışın dışında bağlamalar dikkat çekiy­or.

İlk gün­den itibaren fark­lı kumaş doku­larını bir ara­da kul­lan­mayı sev­en Exquise’in renk blok­ları bu sezon­da bor­do ve pem­be kardeşliğinin yanı sıra, yeni yeşilleri, toprak ton­larını ve vazgeçilmez kır­mızıları kucak­lıy­or.

Kolek­siy­onun tasarım direktörlüğünü Ebru Atıl­gan üstleniy­or. Defilenin kore­ografisi Öner Evez’e ait. M.A.C. pro­fesy­onel makyaj artist­lerinin hazırladığı makya­ja, Makas ekib­inin tasarladığı saçlar eşlik ediy­or.

Exit mobile version