GARDIROP MAGAZİN

Exquise’den #GoldenRhapsody

Exquise Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­on defile­si, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un 13. sezonu kap­samın­da gerçek­leşti. Defil­eye katılan dav­etlil­er arasın­da Öykü Baş­taş, Mert Vidin­li, Tara de Vries, Özlem Kay­maz ve Chloe Lough­nan Ortaç gibi isim­ler vardı.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’a üçüncü kez katılan ve bu sezon ilk kez runway’de yer alan Exquise, 70’li ve 80’li dönem­ler­den ilham alan #Gold­en­Rhap­sody isim­li Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onunu sun­du.

Kolek­siy­on, 70’ler döne­minde­ki yasak­ların delindiği, başkaldırının ete kemiğe büründüğü, yaşayan­lar­da iz, yaşa­mayan­lar­da hayran­lık uyandıran, doğaya düşkün ruhu ile 80’lerin pop kültürünü, aşırılığı ve cesare­ti­ni tecrübe etmiş kadın­larını hatır­latıy­or.

Exquise Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onunun oluşum sürecin­de­ki başlı­ca ilham kay­nağı 70’li ve 80’li yıl­ların müzik­leri ve eğlence hay­atı oldu.

Müz­iğin ve eğlencenin toplumu yön­lendirdiği hat­ta bir­leştirdiği bu dönem­ler­den ilham alan kolek­siyon­da­ki tasarım­lar tıp­kı o gün­lerde­ki gibi müz­iğin rit­miyle çok yön­lü, çok dinamik ve çok özgün.

70’lerin sonu 80’lerin başın­da­ki gös­ter­işli gece hay­atını tem­sil eden payetli, ışıltılı kumaşlar Exquise Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onunun­da bir araya gel­erek karan­lık şehir hay­atını aydın­latıy­or.

Yine aynı dönem­ler­den yola çıkarak şehrin gün­lük sti­line karışan dol­gu mont­lar, met­al tokalı kemer­ler, güçlü ve büyük omu­zlu over­size üstler ile ispany­ol paça ve bag­gy yük­sek bel pan­tolon­lar Exquise kadınının özgür ruhunu ortaya koy­an başlı başı­na güçlü parçalar.

Roman­tiz­min­den asla vazgeçmeyen Exquise kadını son­ba­har-kış sezo­nun­da bunu fark­lı yorum­luy­or. Uzun elbisel­er bu kez roman­tik olmak­tan çok yeni­leyi­ci. Döne­mi çağrıştıran vatkalar ile elbisel­er yeniden yorum­lanırken alışılmışın dışın­da bir roman­tizm vaat ediy­or.

Fark­lı doku­ları renk zengin­liğiyle bir ara­da kul­lan­mayı sev­en Exquise Sonbahar/Kış 2019 kolek­siy­onu pu kumaşlar, kürk doku­lar ve par­lak yüzeyler ile el işlemeli ve piliseli detay­ları kul­la­narak fark yaratıy­or.

Cesur parçaların, çarpıcı detay­ların ve gös­ter­işli doku­ların uyum içinde dans ettiği #Gold­en­Rhap­sody kolek­siy­onu özgür ruh­larını ortaya koy­mak­tan kork­mayan Exquise kadın­ları­na bir döne­min frag­manını hazır­la­maları için tüm seçenek­leri sunuy­or.

Dans pisti hazır, müzik çalıy­or ve set seni çağırıy­or.

Tasarım direk­tör­lüğünü Ebru Atılgan’ın üstlendiği Exquise Sonbahar/Kış 2019 defilesinin kore­ografisi Öner Evez’e ait. Polaroid gözlük­lerin de podyum­da yer aldığı defil­eye, M.A.C. pro­fesy­onel makyaj artist­lerinin hazır­ladığı makyaj ve L’Oréal Pro­fes­sion­nel ekib­inin tasar­ladığı saçlar eşlik etti.

Defi­leyle ilgili pay­laşım­ları sosyal medya­da #Gold­en­Rhap­sody etiketi altın­da takip ede­bilirsiniz.

Insta­gram: @ExquiseOfficial

Exit mobile version