GARDIROP MAGAZİN

Evinizin açık alanlarını sonbahara hazırlayacak tüyolar

Aşırı sıcak­ları yaşadığımız yaz mevsi­minin ardın­dan, ılık esen rüz­garın tadını çıkara­cağımız son­ba­har mevsimine hazır­lık­lar başladı. Bahar tem­i­zliğiyle bir­lik­te bahçe, balkon ve evin tüm açık alan­larını da yenile­menin tam zamanı. Tasarım­larıy­la her evin ihtiy­acı­na uygun mobilyalar sunan Kele­bek Mobilya’nın ipuçlarını izley­erek, dış mekan­larınızı en iyi şek­ilde hazır­laya­bilirsiniz. 

Ev deko­rasy­onunu yenile­menin, özel­lik­le mevsim geçiş­lerinde can­landırıcı ve iyileştiri­ci etk­isi olduğu bir gerçek. Bunu yaparken, estetik ve kon­for kadar mobilyaların değişken havalara karşı dayanık­lı olması da göz önünde bulun­durul­ması gereken önem­li bir detay. Dış mekan mobilya seçi­minde birçok kri­terin bir ara­da bulun­ması gerek­tiği­ni vur­gu­layan Kele­bek Mobilya Tasarım ve Ürün Direk­törü Emre Küçükosman’a göre; ahşap, rat­tan, hasır ve bam­bu malzemelerin kul­lanıldığı rustik deko­rasy­on, son­ba­har için en ide­al seçim­ler­den.

Değişime renklerden başlayın

“Son­ba­harın kendine özgü, nos­taljik bir ruhu var. Bu ruhu yan­sıt­mak için renk seçi­mi önem­li. Mobilya ve aksesuar seçi­minde altın ren­gi, kahv­eren­gi, sarı, turun­cu, hardal ren­gi ya da gri gibi ren­kler ter­cih edilebilir.”

Olmazsa olmaz dekoratif minderler

“Kır­lentler ve min­der­ler deko­rasy­on konusun­da her zaman imda­da yetişen en büyük yardım­cılardır. Ren­k­leri turun­cu, sarı ya da kahv­eren­gi olan ve son­ba­hara vur­gu yapan deko­ratif yastık­lar­la hoş bir güz deko­rasy­onu oluş­tu­ru­la­bilir. Yastık kılıfların kumaşlarını ise kad­ife, yün ya da yapay kürkler­den yana kul­lan­mak mevsimin ruhunu yan­sı­ta­cak­tır. Ayrı­ca koltuk­ların kenarı­na eklenecek şal­lar ve mini bat­taniyel­er de hoş bir görünüm sunacak­tır.”

Doğru iskelet seçimi önemli!

“Estetik kaygıların yanısıra uzun süre­li kul­lanım için en önem­li fak­tör doğru iskelet seçi­mi. Son­ba­harın şid­detli yağ­murların­dan dolayı iskeletin suya, paslan­ma ve korozy­ona dayanık­lılığı için alüminyum malzeme­den yapılmış olması­na dikkat etmek gerekiy­or. Alüminyu­mun paslan­maz özel­liği sayesinde, olum­suz hava koşu­lu­na rağ­men mobilyaları uzun süre kul­lan­mak mümkün.”

Kele­bek Mobilya Tasarım ve Ürün Direk­törü Emre Küçükos­man

Kullanılan malzemenin kalitesi

“Açık alan mobilyalarının seçi­minde malze­menin kalite­si de oldukça önem­li. Örneğin İroko ağacı suya, neme ve güneş ışın­ları­na dayanık­lıdır. Dolayısıy­la açık ve korunaksız alan­lar için ide­al ola­bilir­ler. Ancak ter­ci­hiniz akasya ağacın­dan yana ise suya ve neme karşı has­sas olduk­larını bil­erek; üretilen malze­menin kalitesi­ni dikkate almalısınız.”

Exit mobile version