GARDIROP MAGAZİN

Estée Lauder Şirketleri: Ayşe Arman ile İyilik Kolyeleri Atölyesi

Estée Laud­er Şir­ket­leri, Pİ Kadın Kanser­leri Derneği ve Ayşe Arman ile bir­lik­te meme kanser­ine karşı mücadelede farkın­dalık yarat­mak adı­na 26 Ekim Salı günü Man­darin Ori­en­tal, Bosphorus’da İyi­l­ik Kolyeleri Atö­lye­si gerçek­leştir­di.

 Estée Laud­er Şir­ket­leri insan­ları meme kanserinin olmadığı bir dünya düşünce­sine yak­laştır­mak ve farkın­dalık yarat­mak amaçlı, Pİ Kadın Kanser­leri Derneği ve uzun yıl­lardır meme kanser­ine karşı mücadelede farkın­dalık yarat­mak adı­na önem­li çalış­malara imza atan başarılı gazete­ci Ayşe Arman ile güç­leri­ni bir­leştir­di ve İyi­l­ik Kolyeleri Atö­lye­si düzen­le­di. Bu özel atö­ly­eye katılan dav­etlil­er arasın­da Cey­lan Çapa, Nar­od Çetinkaya, Mert Vidin­li, Ece Vahapoğlu, Hilal Yabuz gibi isim­ler yer aldı. Atö­lye kap­samın­da dav­etlil­er, meme kanser­ine karşı farkın­dalığın sem­bolü haline gelen Pem­be Kur­dele hareke­tine para­lel olarak, pem­benin fark­lı ton­ların­dan bon­cuk ve materyaller kul­la­narak kolyel­er tasar­ladı.

Dav­etlil­er aynı zaman­da Estée Laud­er Şir­ket­leri 2021 Meme Kanseri Kam­pa­nyası kap­samın­da başlat­tığı sosyal medya çağrısı­na da katıldı. ELC, Pem­be ruj ve pem­be kur­dele ile ver­ilen pozlarını, @esteelaudercompanies ve #Time­ToEnd­Breast­Cancer ve #ELCdo­nates etiket­leri­ni kul­la­narak ve 5 arkadaşını etiketley­erek pay­laşan her bir açık hesap sahibi kişi adı­na BCRF — Meme Kanseri Araştır­ma Vakfı’na (Breast Can­cer Research Foun­da­tion®) 25$ bağış­ta bulu­nacak.

Ayşe Arman bu özel iş bir­liği için: “Estée Laud­er Şir­ket­leri gibi, vizy­on­er bir şir­ke­tle, ‘sosyal fayda’ya katkı sağlaya­bilmek ben­im için büyük bir gurur! Kadın kanser­ine mücade­leyle özdeşleşen ‘Pem­be Kurdele’nin yaratıcısı onlar. 75 yıl­lık tar­ih­leri boyun­ca, meme kanseri konusun­da hem farkın­dalık yaratan hem de bu konuy­la ilgili inanıl­maz yardım ve destek­te bulu­nan müthiş bir şir­ket. Meme kanseri farkın­dalığı için bugüne kadar da 99 mily­on dolar har­camışlar. Türkiye’de ise çok sıkı çalışan iki derneğe Pi Kadın Kanser­leri ve Memeder’e bağış­ta bulun­du­lar. Yürek­ten kut­luy­o­rum. Diğer şir­ket ve kurum­lara da örnek olmalarını diliy­o­rum. Bu pro­jenin bir parçası olmak ben­im için çok kıymetli. #MemeKanseriniBitirmeVak­ti pro­je­si kap­samın­da, değer­li hoca Prof. Dr. Gökhan Demir’le ve BRCA geni taşıyan, kanser­le savaşan ama şu an gayet sağlık­lı olan iki kız kardeşle röpor­taj yap­tım. Aslın­da herkesin altını çizdiği şu: Erken teşhis hay­at kur­tarır! Lüt­fen düzen­li olarak kon­trol­lerinizi yap­tırın ve mamo­grafinizi çek­tirin. Sakın ihmal etmeyin.” dedi.

Estée Lauder Şirketleri 75. Yılında 75 Kadına Destek Oluyor!

Bu sene 75. Yılını kut­layan Estée Laud­er Şir­ket­leri, Meme Sağlığı Derneği (Memed­er) iş bir­liğiyle 75. Yaşın­da meme kanseri ile mücadele eden 75 kadı­na dokun­mayı hede­fliy­or. Meme kanseri tanısı almış ve tedavi görmek­te olan 75 kadının meme muayeneleri Memed­er yöne­tim kuru­lu üyeleri Prof. Dr. Nes­li­han Cabıoğlu, Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal ve Doç. Dr. Beyza Özçı­nar tarafın­dan yapıla­cak.  Bu kam­pa­nya kap­samın­da Estée Laud­er Şirketleri’nin sağladığı mad­di destek ile gerek­li mamo­grafi ve ultra­son tetkik­leri yapıla­cak, ayrı­ca ihtiyaç sahibi kadın­lara hem ken­di sağlığı hem de aile birey­lerinin sağlığı için genetik test uygu­lanacak ve genetik danış­man­lık ver­ile­cek.

Estée Laud­er Şir­ket­leri Genel Müdürü İpek Ersavaş konuy­la ilgili: “Bu sene şir­ketin yol­cu­luğun­da önem­li bir kilo­me­tre taşı niteliğin­de­ki 75. yılımızı gururla kut­luy­oruz. Kuru­cu­muz Estée Laud­er hay­al etme ve peşin­den gitme cesare­tiniz varsa her şeyin mümkün ola­bile­ceği­ni kanıt­layan ve zor­luk­lara mey­dan okuyan bir kadındı. Biz de onun bırak­tığı izden aldığımız ilham­la, güçlü kadın­lar sayesinde daha iyi bir gele­ceğin mümkün olduğu­na inanıy­oruz.” diy­or.

Meme kanseriyle mücadeleye adanan 29 yıl

Pem­be Kur­dele Hareketi meme kanseri­ni yok etmek için destek ver­m­eye devam ediy­or. Meme kanserinin olmadığı bir dünya yarat­ma misy­onuy­la bugüne kadar dünya çapın­da çapın­da 99 milyon$’dan fazla bağış toplayan Estée Laud­er Şir­ket­leri, Pem­be Kur­dele Meme Kanseri Farkın­dalık Kam­pa­nyası ile bu yıl da tüm dünyadan insan­ları bir­leştirmeyi ve onlara ilham ver­meyi sürdürüy­or.

Güzel­lik­ten İlh­am, Değer­lerinden Güç Alan bir şir­ket olarak insan­ları, poz­i­tif etki yarat­mayı ve kap­sayıcılığı yap­tığı her işin merkezine koy­an Estée Laud­er Şir­ket­leri, Eve­lyn H. Laud­er’in eş kuru­cusu olduğu Pem­be Kur­dele hareketi ile 1992 yılın­dan bu yana glob­al meme kanseri hareke­tinin kurum­sal lid­er­leri arasın­da yer alıy­or. Şir­ketin en büyük kurum­sal sosyal fay­da pro­gramı olan bu kam­pa­nya, kay­nak yarat­mak, eğitim ve destek ver­mek, insan­ları meme kanserinin olmadığı bir dünya düşünce­sine yak­laştır­mak amacıy­la dünya çapın­da 60’tan fazla kuru­luşu destek­liy­or.

Estée Laud­er Şir­ket­leri, insan­ları meme kanserinin olmadığı bir dünya yarat­mak için bir araya getirme misy­onun­dan yola çıkarak bu sene de pem­be kur­de­leyi sahiplen­meyi sürdürüy­or ve şim­di #MemeKanseriniBitirmeVak­ti diy­or.

The Estée Laud­er Companies’in Meme Kanseri Kam­pa­nyası hakkın­da daha fazla bil­gi için: ELCompanies.com/BreastCancerCampaign

Exit mobile version