GARDIROP MAGAZİN

Eskimeyen Trend: Vintage

Hızlı tüke­timin ve seri üre­timin sıkça tartışıldığı günümüzde, dolabımız­da hali hazır­da bulu­nan parçaları değer­lendirme yön­tem­leri önem kazanıy­or.

Son araştır­malar, giy­im ve ayakkabı endüstri­lerinin küre­sel sera gazı emisy­on­larının yak­laşık %5’ini oluş­tur­duğunu iddia ediy­or. Bu iddi­alar doğrul­tusun­da moda dünyası vin­tage  giy­in­meyi trend haline getirme, bil­inçli tüke­ti­mi destek­leme gir­işim­ler­ine başlıy­or.

Yeni bir akım gibi duran vin­tage, I.Dünya Savaşı’n­dan bu yana moda dünyasının bir parçası oldu ve bu yeni hareket, o dönemde yaşanan tek­stil sıkın­tısı nedeniyle kıyafet­leri yeniden kul­lan­ma fikri olarak doğ­du. Vin­tage giy­im bir moda trendin­den daha fazlasıdır; asla modası geçmeyen zaman­sız bir stil  ifade­sidir. Doğru kom­bin­ler ve parçalar ise bu ifadeyi demode-kostüm­vari görün­tü­den uza­k­laştır­manın püf nok­ta­ları.

Odak Nok­tası
Görünümünüzde dikkat çeken bir odak nok­tası oluş­tur­mak istiy­or­sunuz. Sergile­mek iste­diğiniz parçayı seçin ve odak parçasını örtmeden veya gizleme­den parçaları karıştırarak veya kat­man­lara ayırarak onun üzerinde çalışın. Bu parça bir şap­ka, bir çanta,ceket veya göm­lek ola­bilir. Her ne ise, kıyafe­tinizde onun öne çık­ması­na izin verin. Bu size o parçayı daha iyi sergileme şan­sı verirken aynı zaman­da rüküş görün­me ihti­ma­li­ni en aza indi­re­cek.

 

Ken­di Döne­m­i­ni Bul

Eski dönem stil­leri­ni araştırın ve ken­di­nizi en rahat his­set­tiğinize yönelin. Ken­di moda anlayışınız­dan yola çıkın,daha min­i­mal­ist misiniz abartıyı seviy­or musunuz,maskülen mi fem­i­nen mi,renkler mi siyah-beyaz mı?Bu soru­lar­la ken­di tarzınızı daha iyi anlayıp zor­lan­mış vin­tage görünüm­ler yerine,ait his­set­tiğiniz döneme uygun gözüküceksiniz. Unut­mayın retro giy­im 60lardan,90lara,2000 başları­na apayrı tar­zları içinde barındırıy­or.

Mod­ern Saç-Baş
O dönem­den fır­lamış gibi görün­meyi iste­menin hiçbir sakın­cası yok tabii. Ancak bu kaçın­mayı iste­diğiniz bir şeyse, vin­tage kıyafe­tinizi mod­ern saç stili ve makya­jlar­la tamam­layın. Kabarık 80ler saçları ya da pin-up kız makya­jı yer­ine, düz taran­mış saçlar ve doğal ton­lar­da­ki makya­jlara doğru yönelin.

Bedeninize Göre
Aldığınız her parçaya göster­m­eniz gereken bedeninize uygun­luğu pren­si­b­i­ni vin­tage parçalara da gös­terin. Bunun için terziniz ile ayarla­malar yapa­bilirsiniz. Yap­ma­manız gereken en önem­li şey, retro bir elbiseyi yeni sezon göster­mek için terziye götürmek ve omuz ped­leri­ni çıkar­masını, altın­dan altı inç kadar kesmesi­ni iste­mek. Terzi ile yapılan vin­tage parçaları mod­ern­ize etme çabaları genel­lik­le elin­izde­ki klasik parçayı boz­manı­zla sonuçlanır.

Exit mobile version