GARDIROP MAGAZİN

En güvenilir cilt gençleştirme tedavisi: PRP

Yıl­lara mey­dan oku­mak, genç, diri ve güzel bir cilde sahip olmak için, ameliy­at olmak iste­meyen kişi­lerin ter­cih ettiği yön­tem­lerin başın­da PRP geliy­or. Dr. Murat Gürel bu tekniği anlatıy­or.

Yaşlan­ma belir­ti­ler­ine karşı önlem almak isteyen­lere
Gürel; “PRP, göz çevresin­de­ki kırışık­lık­lar, yanaklar ve orta yüz böl­ge­si, boyun, göğüs ve dekolte, el ve kol­lar üzer­ine uygu­lan­abiliy­or. Hat­ta PRP saç tedavisi içinde fay­dalı bir yön­tem olarak kafa derisi üzerinde saçların tekrar büyümesinde olanak sağlayan­da bir yol. Özel­lik­le cilt gençleştirme ve yaşlan­ma belir­ti­ler­ine önlem alma için son derece etk­ili bir yön­temdir” diy­or ve “PRP yön­te­minde has­tadan 8 — 20 cc kan alı­narak santrifüj ediliy­or. PRP tedavisinde elde edilen serum, mezoter­api gibi minik küçük mik­tar­da ve yaygın olarak derinin içine enjek­te ediliy­or.”

Doku­larımız­da her­han­gi bir hasar oluş­tuğun­da kanımız pıhtı hücreleri­ni bu dokuya topla­yarak bir onarım süre­ci başlatır. PRP uygu­la­masının amacı hedef dokuya kan dolaşımı ile taşın­abile­cek olan­dan çok daha fazla sayı­da pıhtı hücre­si vere­bilmek. Böylece hedef doku­nun onarımı hızla ve güçlü bir şek­ilde başlar ve daha çabuk sonuçlanır. PRP yön­te­mi ile elde edilen serum­da­ki platelet­lerin yoğun­luğu kan­dakinden 2–4 kat fazla. Bu uygu­la­ma yüz, boyun, dekolte, ellerin üstü ve bacak içleri, kol­lar saçlı deri gibi cilt yenilen­mesi­ni gerek­tiren tüm alan­lar­da kul­lanılıy­or. Gözaltı mor­luk­ların­da ve leke tedavisinde iyi sonuçlar alın­abiliy­or.

Sağlık­lı bir par­lak­lık veriy­or
Derin kırışık­lık­lar için PRP’nin otolog trom­bin ile bileşi­min­den son­ra bir jel haline dönüşür. Bu jel yoğun doku onarımı süre­ci başlatarak hacim kayı­plarını gidere­cek bir etki gös­terir. PRP Jel sadece hacim kazandırıcı bir dol­gu olarak etki göster­mediği gibi aynı zaman­da da enjek­siy­onun yapıldığı yeri çevreleyen doku­nun aynısı olan yeni bir doku­nun oluşu­munu başlatıy­or. Bu dol­gu materyali kişinin ken­di­sine ait olduğu için aler­ji yan etk­isi olmuy­or.

Uygu­la­madan hemen son­ra ciltte sağlık­lı bir par­lak­lık ortaya çıkıy­or. Daha son­ra bu par­lak görünümde biraz ger­ileme olsa bile üç veya dört uygu­la­madan son­ra (yani bir kür uygu­landık­tan son­ra )kalıcı bir etki belir­gin hale geliy­or. Aslın­da nihai bir sonuç elde etmek amacıy­la üç haf­ta aralık­lar­la en az üç enjek­siy­on yap­mak gerekiy­or. Daha son­ra da her 6–12 ayda bir uygu­la­ma yapıl­ması sonuçların korun­ması­na olanak veriy­or.

Peki PRP uygu­la­ması niye çok ter­cih ediliy­or?
Çünkü birçok bek­len­tiyi karşılay­a­cak özel­lik­lere sahip. Uzun etk­ili, deriyi en doğal biçimde yeniden can­landırıy­or, kolay ve güven­li biçimde uygu­lanıy­or, sadece yeni kola­jen oluşu­munu değil, derinin tüm yaşam­sal işlev­leri­ni destek­liy­or, kırışık­lık­ları ve çizgi­leri deriyi doldu­rarak değil gençleştir­erek gideriy­or.

Exit mobile version