GARDIROP MAGAZİN

Elçin Afacan: Zarif ve Göz Alıcı

“Sen Çal Kapımı” dizisinin Melek’i Elçin Afa­can, çocuk­su uçarılığını hiç kay­bet­meyen­ler­den. Setlerde­ki ağır makyaj gün­leri haricinde en doğal haliyle göre­bile­ceğiniz güzel oyun­cuy­la ile hariku­lade bir güzel­lik çeki­mi gerçek­leştirdik ve ışıltılı görünümünün sır­larını din­ledik.

Röpor­taj Çağla Küçükdere­li  Fotoğraflar Baran Altın­dağ Videografi Numan Alkan Makyaj Selen Karab­u­lut Styling Mustafa Çolak Saç Bahriye Gökyıldız / No3 Hair&Makeup Stu­dio

Kimdir Elçin Afa­can, biraz anlatır mısın? Nasıl başladı oyun­cu­luk serüveni?

Zor bir soru. Gülmek­ten çok zevk alan, müz­iği çok sev­en, sürek­li oyun oyna­mak isteyen, 30 yaşı­na gir­miş ama hala çocuk gibi hisseden biri sanırım. 3. sınıf­tayken anne­min ve sınıf öğret­menimin okul piyesinde zıtlık­lar üzer­ine bir pasaj oyna­mam için beni sah­n­eye itmesiyle başladı her şey. İtm­ek derken, aslın­da oraya çık­mak için can atıy­or­dum ama çok korku­tu­cu geliy­or­du sahne. Per­denin arkasın­dan bana bakıp “hadi” dedik­leri anı unuta­may­a­cağım. Öyle başladı, o zaman­dan beri hep iste­d­im oyun­cu olmayı. Ara ara değişti tabii karar­larım, ama hep ora­day­dı.

Nasıl bir güzel­lik anlayışın var?
Günümüzün baskıladığı güzel­lik algısın­dan biraz fak­lı bir anlayışım var sanırım. Çünkü neden dudak­ları ince diye göz­leri hari­ka olan bir kadının ya da kaslı vücudu yok diye hari­ka bir zekaya sahip bir adamın güzel olmadığını düşüne­lim ki? Bence güzel­lik bütün­den ortaya çıkıy­or. Tek başı­na çok güzel bir bur­nun, tek başı­na çok güzel dudak­ların ya da tek başı­na çok güzel elmacık kemik­lerinin bir anlamı olmadığını düşünüy­o­rum. Ben kendi­mi sabah kalk­tığım­da sağlık­lı ve iyi hissediy­or­sam, o gün güzel his­set­mem için bu mükem­mel bir başlangıç oluy­or.

Gün­lük hay­at­ta makyaj yapan biri misin?
Makyaj yapan biri değil­im; özel bir durum yok­sa genelde ruj ve con­ceal­er sürerim yal­nız­ca. Bazen de hiçbir şey sürme­den güne başlarım, çünkü setlerde ağır makya­jlar yap­tığımız için yüzümün din­len­mesi gerek­tiği­ni düşünüy­o­rum.

Ne tür makyaj yapıy­or­sun? En çok kul­landığın ürün­ler nel­er?
Gün­lük hay­atım­da neredeyse hiç makyaj yap­mıy­o­rum. Ama daha can­lı ve iyi his­set­mek için ruj ve con­ceal­er olmadan sokağa da çık­mam. Çok beyaz ten­li olduğum­dan soluk gözük­mek istemiy­o­rum. Ara­da ren­kli göz kalem­leri kul­lan­mayı da seviy­o­rum.

Çan­tan­da taşıdığın olmazsa olmaz ürün­lerin nel­er?
Kesin­lik­le ruj ve con­ceal­er. Onlarsız yola çık­mam. (Gülüy­or)

En son satın aldığın favori ürünün hangisi?
NYX’in Illu­mi­na­tor Highlighter’ını aldım; gerçek­ten “bra­vo” bir ürün bence. Bu sıralar en favori ürünüm.

Kozmetik alırken nelere dikkat ediy­or­sun?
Önce­lik­le kon­for­lu his­set­mem çok önem­li. Bir ruju aldığım­da dudağım­da taşlaş­ma­ması, kuru­ma­ması önem­li… Ben­im çocuk­luğum­dan beri bir­takım aler­ji­ler­im var; tabii bu nok­ta­da aler­jen ürün­ler kul­lan­ma­mak da çok mühim. Bu sebe­ple, içerik­ler­ine özel­lik­le bakıy­o­rum. Mesela çilek­li- kivili ürün­leri, ya da peel­ing gibi ürün­leri kul­lanamıy­o­rum.

Herkesin kendine has makyaj hileleri vardır. Seninkil­er nel­er?
Val­la ben­im hilem sanırım concealer’ım; yani hile diye­bilirsek bir tek o var. Çok fazla makyaj yap­madığım için hile yap­mıy­o­rum. Ama sah­n­eye veya ekrana çıkarken kesin­lik­le high­lighter (aydın­latıcı) sürerim. Burun ucu ile göz kapağı­na ve T böl­ge­sine biraz sürdüğünüzde ışıl ışıl görünüy­or­sunuz. Par­la­mak güzeldir.

Yoğun iş tem­po­sun­dan yorgun düştüğünde cil­di­ni topar­la­mak için ne yapıy­or­sun?
Genelde kendi­mi çok yorgun his­set­tiğimde ya da gördüğümde, gece yat­madan yoğun bir nem­lendiri­ci sürüy­o­rum. Sabah uyandığım­da tüm yüzüme buz uygu­luy­o­rum. Ve arkasın­dan argan yağı ya da her­han­gi baş­ka bir yağ ile masaj yapıy­o­rum. Dudak­ları­ma nane yağı kul­lanıy­o­rum; hemen ren­kleniy­or. Daha can­lı, sağlık­lı ve çok daha iyi hissederek güne başlıy­o­rum.

Vücud­un­da güzel bul­madığın bir yer var mı?
Yani her insan keşke şuram da biraz şöyle olsay­dı der. Ben­im ken­di vücud­um­da mem­nun olmadığım bir yer­im yok. Ben olaya biraz daha “şükür­ler olsun sağlık­lıyım” diye bakıy­o­rum. Çünkü kendimde bula­bile­ceğim pürü­zler biraz çabal­a­yarak düzel­te­bile­ceğim şeyler. Güzel­lik önce ken­di­ni sevmek­le başlıy­or bence. Özgüven insan ken­di­ni sevdikçe çoğalıy­or. Ve özgüven­li, ken­di­ni sev­en bir kadının güzel olma­mak gibi bir şan­sı yok 😉

Estetiğe nasıl bakıy­or­sun?
Gayet kab­ul edilebilir bakıy­o­rum. Mut­lu­luk kişiye bu biçimde gele­cekse neden olmasın? Yapıla­bilir, yap­tırıla­bilir buluy­o­rum.

“Sen Çal Kapımı” dizisinde Melek Yücel karak­ter­ine hay­at veriy­or­sun. Sence Melek şık bir kadın mı; saç ve makya­jını nasıl buluy­or­sun?
Melek şık bir kadın. Giy­in­meyi süslen­meyi çok seviy­or. Takılar, elbisel­er… Ama kon­foruna da epey düşkün. Saçını yeni kestir­di:) ve bence ona çok yakıştı. Makya­j­da biraz daha serbest olsa bel­ki de hay­al­ler­ine dalıp çok uçuk kaçık şeyler yapa­bilir.

Exit mobile version