GARDIROP MAGAZİN

Dudak üstü çizgilerine çare var mı?

Dudak­ların kuşkusuz yüz güzel­liğine büyük bir katkısı var. En fazla mimik hareket­lerinin oluş­tuğu bölge olan dudak çevresinde, özel­lik­le dikey dudak üstü çizgi­leri bu güzel­liği göl­geleyen estetik sorun­ların başın­da geliy­or.

Dudak üstü çizgi­lerinin neden oluş­tuğunu anla­tan Estetik, Plas­tik ve Rekon­strük­tif Cer­rah, Op. Dr. Bülent Cihan­timur, kopan kola­jen doku­nun en önem­li fak­tör olduğunu söyle­di: “Dudak üstü çizgi­leri bir baş­ka dey­işler barkod çizgi­leri, özel­lik­le 35 yaşın­dan son­ra belirm­eye başlar. Eğer kişil­er bir de sigara içiy­or­sa çok daha erken yaşlar­da bıyık böl­ge­si dediğimiz alan­da dikey çizgi­leri gözlemleye­bil­i­riz. Sigara içme hareketiyle büzüşen ve sigaranın için­de­ki doku­ları zede­leyi­ci mad­delerin etk­isi en baş­ta ciltte dudak üstünün tahri­b­atıy­la ortaya çıkıy­or. Böl­genin kola­jen dokusunu koparıy­or, elas­ti­ni azaltıy­or ve her­han­gi bir mimik hareketi yap­madan bile derin çizgi­lerin gözükmesi­ni sağlıy­or”.

Sigarayı bırakın ve nem­siz bırak­mayın

Sigaranın cilt güzel­liğinin en büyük düş­manı olduğunu söyleyen Op. Dr. Bülent Cihan­timur, kırışık­lık­ların erken yaşlar­da belirmesinde de çok etk­ili olduğunu söyle­di ve ekle­di: “Bu şek­ilde doğal yapısını kaybe­den dudak­lar büzülür ve üst kıs­mın­da kırışık­lık­lar, dikey derin hat­lar belirir. Kola­jen kırığını tedavi etmenin pek çok yolu var. Özel­lik­le hyalüronik asit enjek­siy­on­ları, kimyasal peel­in­gler, bu oluşu­mu hafi­flet­m­eye fay­da sağlar. Frak­siy­onel laz­er, kimyasal peel­ing de etk­i­lidir ama her şey­den evvel, sigaranın bir an evvel genel sağlık için de bırakıl­ması ve ayrı­ca böl­genin nem­siz bırakıl­ma­ması gerekiy­or”.

Örüm­cek Ağı Estetiği ve Yağ Enjek­siy­onu

“Eğer çok daha kalıcı bir uygu­la­ma isteniy­or­sa, kola­jeni aktive eden ve elas­tan üre­ti­mi­ni hız­landıran Örüm­cek Ağı Estetiği, dudak üstü çizgi­leri için son derece fay­dalıdır. Has­tanın ken­di yağın­dan hazır­ladığımız kök hücre­den zen­gin yağ trans­feri de yine Örüm­cek Ağı Estetiği ile ente­gre yapılarak uygu­lan­abilir. Yağ enjek­siy­onu istenirse aynı operasy­on­la dudak­lara da eklenir ve bu şek­ilde biraz büyüme ve en önem­lisi kök hücren sayesinde dudak­lar­da gençleştirme sağlanır” diyen Cihan­timur ayrı­ca dudak­lara güneş fak­tör­lü dudak koruyu­cusu sürülmesi­ni öner­di.

Exit mobile version