GARDIROP MAGAZİN

Doğanın iyileştirici gücü

Özlem Süer, İlkb­ah­ar Yaz 2019 kolek­siy­onunu Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da Zor­lu PSM’de gerçek­leştirdiği defi­leyle tanıt­tı.

Podyum­da Özge Ulu­soy, Begüm Kütük gibi ünlü isim­lerin yürüdüğü açılış gala defilesi­ni üstle­nen tasarım­cı, kolek­siy­onun­da iyileştiri­ci ener­jinin gücün­den yola çıkıy­or.

Çağın en önem­li konusu olan “doğanın iyileştiri­ci gücünü” inceleyen tasarım­lar, kul­lanılan renk, desen­ler ve ino­vatif kalı­plar, hi-tech kumaşlar­la bir­leşerek zamanımızın hızı­na ve görsel­lik üstün­lüğüne de gön­derme yapıy­or.

“Heal­er” adlı kolek­siy­on, bitk­i­lerin iyileştiri­ci gücünü mer­cek altı­na alırken, Atasay’ın yük­sek zev­ki arti­sanal bir çağ­daşlık­la yorum­layan, stylin­gin bütün­leştiri­ci gücünde yarat­tığı glam etk­ili mücevher­leri, hızlı, diji­tal ve yük­sek yaşamın «Under­ground Lux­u­ry» ilkeleriyle bir­leştiği kolek­siyon­da odak nok­tası oluy­or. Voon­ka markasının kolek­siy­on temasıy­la rasy­onel bir uyum yakalayan, doğal döngüyü tem­sil eden görsel­leri defilede Özlem Süer tasarım­larıy­la hay­at bul­du.

Yasin Soy kore­ografisinde başarılı mod­eller eşliğinde gerçek­leşen per­for­mans­ta saç tasarım­ları Sabit Akkaya, makyaj çalış­maları ise NARS tarafın­dan yapıldı. Back­stage fotoğrafların­da Ufuk Altunkaş imza­sı görülürken defilede yeni sezon mod­el­leriyle İnci ayakkabı styling etk­isi­ni mak­simize etti.

Özlem Süer yeni kolek­siy­onu ile ilgili olarak “Modanın çok­lu sanat­sal kim­liğine yine per­for­matif bir şek­ilde yak­laşa­cak per­for­man­sımız­da doğal­lığa, çok­lu uyu­ma, fark­lı kim­lik­lerin bir araya gel­erek oluş­tur­duğu iyileştiren çoğul­luğa değindik…“ diye konuş­tu.

Defil­eye, Erdil Yaşaroğlu, Birce Akalay, Bur­cu Güneş, Ayşegül Ald­inç, Ayşe Tol­ga, Dila­ra Koçak, Özlem Güsar, Etel Baler, Çiğ­dem-Atasay Kamer, Simay Uras, Ayşegül Çoruh­lu, Lev­en Erden, Nevşah Fidan, Jak­lin Gün­er, Necdet Ayay­dın, Füsun Kuran, Gülay Kamaz, Erkan Özer­man, Aslı Ekşioğlu, Cem Altan gibi bir çok ünlü isim katıldı.

Özlem Süer’in 20 yıl­dan fazladır devam eden Inter­col­or Türkiye Dele­ge­si kim­liği, ren­k­lerin insan­lar üzerinde iyileştiri­ci etk­isi­ni araştır­ma­da akademik bir  ışık tutarken, yine ren­k­lerin ter­apik etk­isi tasarım­lar­da fark­lı bir arayışın yan­sı­ması oldu.

Fark­lı  kumaşları bir araya getiren kolek­siyon­da, şifon­lar, ipekler, dan­teller ve çağın hızını yakalayan teknolo­jik kumaşlar çağ­daş ve inter­disi­plin­er bir­lik­teliği yük­sel­te­cek materyaller olarak izleyicinin karşısı­na çıkıy­or. Renk paletinde ise lavan­ta refer­anslı lila, ter­apik etk­ili mavi, yan­sı­ma etk­isi oluş­tu­ran gold­lar, ve  sakin­lik veren  gri ton­ları  yer alıy­or.

Hazır­lanan yeni kolek­siyon­da doğadan ilham alınırken makya­j­da da natürel bir görünüm olması­na önce­lik ver­il­di. Gözlerde hafif bir dokunuş ile roman­tik bakışlar ön plana çıkarıldı, yanaklar­da ve dudak­lar­da ise uçuk ton­lar ter­cih edil­di. Doğayı yeniden keşfed­erken bildiğimiz ren­k­lerin bil­in­meyen ara ton­ların­dan ilham alı­narak hafif bir makyaj görünümü oluş­tu­rul­du.

Makya­j­da kul­lanılan ürün­ler;

Ten: Narsskin Mul­ti-Action Hydrat­ing Ton­er, Narsskin Opti­mal Bright­en­ing Con­cen­trate, Pure Radi­ant Tint­ed Mois­tur­iz­er SPF 30, Radi­ant Creamy Con­ceal­er, Light Reflect­ing Loose Set­ting Pow­der

Yanak: Alba­tros High­light­ing Pow­der, Hot Sand Illu­mi­na­tor, Nar­sis­sist Want­ed Cheek Palette 1

Göz: Smudge Proof Eye­shad­ow Base, Black Moon Auda­cious Mas­cara, Fort de France High­light­ing Pow­der

Kaş: Ourol Brow Gel

Dudak: Smooth&Protect Primer SPF50

Exit mobile version