GARDIROP MAGAZİN

Dijital Gerçekleşen MBFWI Sona Erdi

ISTANBUL, TURKEY - AUGUST 27: Models walk the runway during the Mehtap Elaidi show during Mercedes-Benz Istanbul Fashion Week at Galataport Postane on August 27, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Ekrem Serif Egeli/Getty Images for IHKIB)

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un ilk defa diji­tal gerçek­leşen yeni sezonu sona erdi.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un (MBFWI) 12- 16 Ekim arasın­da tama­men diji­tal plat­form­lar üzerinden Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) desteği ile gerçek­leşen 15. sezonu sona erdi. Herkesin defileleri, en ön sıradan otu­rur gibi ekran­ları başın­da www.mbfwistanbul.com adresin­den izleme ayrı­calığı­na eriştiği MBFWI, dünya genelinde yak­laşık 26 mily­on gös­ter­ime ulaştı.

T.C. Ticaret Bakan Yardım­cısı Gonca Yıl­maz Batur, Türkiye İhrac­atçılar Meclisi Yöne­tim Kuru­lu Başkanı İsm­ail Gülle ve İst­anb­ul Hazır Giy­im ve Kon­fek­siy­on İhrac­atçıları Bir­liği Yöne­tim Kuru­lu Başkanı Mustafa Gültepe’nin ilk gün gerçek­leştirdik­leri konuş­malarıy­la başlayan MBFWI, haf­ta boyun­ca dünya çapın­da özel­lik­le İtalya, Rusya ve İngiltere gibi ülkel­er­den takip edil­di.

Sunulan 30 defilenin yanı sıra her defilenin ardın­dan, sunucu­luğunu her gün sırasıy­la Ece Sükan, Aslı Barış, Rachel Araz Kire­sepi, Cey­lan Atınç ve Ase­na Sarıbatur’un üstlendiği can­lı yayın­lar gerçek­leştir­il­di. Bu yayın­lar Olivia Paler­mo (IG: 6.4M Takipçi), Leonie Hanne (IG: 2.7M Takipçi), Veron­i­ca Fer­raro (IG: 1.1M Takipçi), Tama­ra Kalin­ic (IG: 901B Takipçi) ve Amy Jul­li­ette Lefévre (IG: 245B Takipçi) gibi ulus­lararası katılım­cılar­la zengin­leşerek glob­al çap­ta moda sev­er­ler­le buluş­tu. Can­lı yayın­ların konuk­ları arasın­da Begüm Kütük Yaşaroğlu, Bora Aksu, Derin Mer­mer­ci, Ezgi Mola, Gonca Vus­la­teri, Ley­la Ala­ton ve Nil Karaibrahimgil gibi isim­ler bulunuy­or­du.

MBFWI kap­samın­da tasarım­cıların İlkbahar/Yaz 2021 sezon­larının yanı sıra Sonbahar/Kış 2020–21 sezon­ları­na da yer ver­il­di. Böylece hem sezon içi kolek­siy­on­larını son tüketi­ci ile hem de gele­cek sezon tasarım­larını moda pro­fesy­onel­leriyle buluş­tu­ran sea­son-free bir plat­form sunul­du.

Katılımcı Tasarımcılar

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da 15. sezon­da kolek­siy­on­larını sergileyen tasarım­cı markaları ve tasarım­cılar arasın­da Bel­ma Özdemir, Ceren Ocak, Cihan Nacar, Çiğ­dem Akın, Emre Erde­moğlu, GokhanYavas — Gökhan Yavaş, Hakaan Yıldırım, Kar­ma – Mehmet Emiroğlu, Engin Ekin­ci, Sey­dul­lah Yıl­maz, Kith&Kin- Sena Ser­ra Kefe­li, Mer­cedes-Benz presents Özlem Süer, Mehtap Elai­di, Meltem Özbek, Mert Erkan, MİİN by Kadir Kılıç, Murat Aytu­lum, Muse­um Of Fine Cloth­ing – Eda Güngör, Natal­ie Koly­ozyan, Nedo by Nedret Taciroğlu, New Gen (Aycan Hakalmaz, Ezgi Yıldırım, Mehmet Demir, Seli­na Alp, Süreyya Süley­manoğlu, Tanyeli Erdem), Nihan Peker, Niyazi Erdoğan, Özgür Masur, Özlem Kaya, Raşit Bağzıbağlı, Simay Bül­bül, Sudi Etuz – Şan­sım Adalı, T.A.G.G. – Gökay Gün­doğ­du, Tuba Ergin, Tuvanam ve Y Plus by Yakup Biçer yer aldı.

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istanbul’un 15. sezon takvi­minde yer alan moda endüstrisinin tecrü­be­li isim­lerinin yanı sıra, yetenek­li genç tasarım­cılar da dikkat çek­til­er. Kar­ma defile kap­samın­da Mehmet Emiroğlu, Sey­dul­lah Yıl­maz ve Engin Ekin­ci, New Gen defile­si kap­samın­da ise 6 genç tasarım­cı kolek­siy­on­larını MBFWI podyu­mu­na taşıdılar.

Her sezon destek­lediği tasarım­cının defilesi­ni sunan etkin­lik isim spon­soru Mer­cedes-Benz, bu sezon­da Türk moda sek­törünün deney­im­li isim­lerinden sek­törde­ki 30. yılını kut­layan Özlem Süer’in İlkbahar/Yaz 2020 kolek­siy­onunu “Mer­cedes-Benz presents Özlem Süer” ismiyle sun­du. Ayrı­ca Paris Moda Haf­tası kap­samın­da İlkbahar/Yaz 2021 kolek­siy­onunu bir moda fil­mi ile sunan Dice Kayek markasının kuru­cu­ları Ayşe ve Ece Ege de can­lı yayın konuk­ları arasın­day­dı.

Canlı Yayında Moda Sohbetleri

Çekim­leri Ağus­tos ayın­da Galat­a­port İst­anb­ul ve Tophane‑i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçek­leştir­ilen defilel­er, tasarım­cıların ret­ro­spek­tif vide­o­ları, back­stage hikayeleri gibi yaratıcı içerik­ler eşliğinde haf­ta boyun­ca izleyi­cil­er­le buluş­tu. Defilelerin ardın­dan Fişekhane’de kuru­lan stüdy­o­da tasarım­cı ve konuk­larıy­la bir­lik­te gerçek­leştir­ilen can­lı yayın­lar­da kolek­siy­on­lara bakış, moda­da diji­talleşme süre­ci ve daha fazlası konuşul­du.

“Behind the scenes” konuş­ma serisi kap­samın­da, MBFWI çekim­lerinde kolek­siy­on­ların look­book’larını fotoğraflayan moda fotoğrafçıları Emre Doğru’yla Emre Güven’in yanı sıra MBFWI’nin 15. sezon belge­se­line imza atan Murathan Özbek ve MBFWI Tanıtım Filmi’ni yöneten Koray Birand ile filmin styling’ini üstle­nen Burak Sanuk deney­im­leri­ni izleyi­cil­er­le pay­laştılar.

Global Çapta Ses Getirdi

Bu sezon moda yayıncılığı anlamın­da dünya çapın­da lid­er iki mar­ka olan Vogue Run­way ve Busi­ness of Fash­ion ile bir iş bir­liğine imza atan MBFWI, etkin­liğin satın alma kıs­mın­da ise yine glob­al ölçek­te önde gelen diji­tal top­tan satın alma plat­form­ların­dan JOOR ile bir özel ortak­lık gerçek­leştir­di. Böylece tasarım­cılar JOOR üzerinden kolek­siy­on­larını 144 ülke­den 200.000 satın almacıy­la buluş­tur­ma şan­sı yakaladılar.

Rakamlarla İlk Dijital MBFWI

Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul tedarikçi spon­soru L’Oréal Pro­fes­sion­nel, 150’yi aşkın kuaförüyle toplam 23 defilenin saç uygu­la­masını L’Oréal Pro­fes­sion­nel ürün­leriyle gerçek­leştir­di. Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul res­mi tedarikçi­lerinden M.A.C Cos­met­ics, 13 makyaj sanatçısı ile toplam 23 defilenin makyaj uygu­la­masını üstlen­di.

Gün­lük MBFWI gazete­si “ALEM MBFWI“yi bu sezon ilk defa diji­tal olarak hazır­layan ALEM ekibi, haf­ta boyun­ca tasarım­cılar­la röpor­ta­jlara, moda haber­ler­ine ve etkin­lik­ten en gün­cel bil­gilere gazetelerinde yer ver­erek toplam­da 200.000’in üzerinde okuyu­cuya ulaştılar.

Hem defile çekim­leri hem de Fişekhane’de geçek­leşen can­lı yayın­lar­da yak­laşık 200 kişi­lik bir ekip fark­lı görevlerde yer alarak kusursuz bir moda haf­tası yayını için çalıştılar. Defile ve stüdyo çekim­lerinde yeni nor­male uyum ve sağlık önlem­leri kap­samın­da tüm katılım­cıların ateş ölçümü yapılarak alana gir­işi sağ­landı. Her katılım­cı sağlık beyan­name for­munu doldu­rarak alana gir­iş yap­masının ardın­dan alan içerisinde maske kul­lanıl­ması zorun­lu tutul­du. Alan içerisinde bulu­nan dezen­fek­tan nok­ta­larının ve gün içinde gerçek­leşen her çekim öncesinde, ek olarak her gün sonun­da tüm alan dezen­fek­siy­on sis­tem­leri ile dezen­fek­te edil­di. Alan­da­ki kişi sayısını sınır­lı tut­mak adı­na tüm gir­iş çıkışlar titi­z­lik­le kon­trol edil­di.

Etkin­liğe dair detaylı bil­giye www.mbfwistanbul.com adresin­den erişe­bilirsiniz.

Exit mobile version