GARDIROP MAGAZİN

Desen Oyunları

Desen­ler asla modası geçmeyen döngüsel trendler­den biri. Bu sezon­da çiçek­ler­den, hay­van baskıları­na ve geometrik şekillere, tasarım­cılar tüm desen, ton ve doku­lar­da desen­leri kul­lan­mak­tan çek­in­me­di. Mevsim geçiş­leri, desen­leri den­e­mek için ide­al zaman!

Daha soğuk aylar­da, siyah, gri ve lacivert gibi tok ren­klere yönelirken, son­ba­har ayları gardırobu­muza fark­lı moti­fler ekle­mek için mükem­mel zaman. Nasıl kom­bileye­ceği­ni bilen herkes, her yaş­ta, her deseni giye­bilir.

Feminen Çiçekler

Bahar­la bir­lik­te gelen  çiçek­ler, yenilen­meyi, güzel­liği ve doğanın kadın­sı tarafını uzun zamandır tem­sil ediy­or. Çiçek desen­leri, son yüz yıl­lık moda dünyasın­da gözlem­lenebilir. 90’lar da Issey Miyake ile başlayan Japon tasarım­cıların lid­er­liğin­de­ki yeni min­i­mal­izmde çiçek desen­leri yenilen­di ve en mod­ern hali­ni aldı.  Siz de çiçek desen­leri­ni den­e­mek istiy­or­sanız küçük çiçek desen­li yaz elbiseleri başlangıç için bire­bir. Küçük çiçek desen­leri, büyük çiçek desen­ler­ine göre kolay kom­bin­lenir ve daha risk­sizdir.

Amazonlar

Versace’nin Jen­nifer Lopez için tasar­ladığı elbiseyle özdeşleşen tropik desen­ler dolabınıza yeşil rengi­ni ekle­mek için bir fır­sat. Yeşil, uyum ve den­genin rengidir, tropik ama­zon desen­leriyle bir­leştiğinde can­lı ve dinamik bir görünüm çiziy­or. Hasır parçalar ve bronz ten­le bir­leştiğinde tam bir yaz akşamı şık­lığı sunuy­or.

Klasik Puantiye

Puan­tiye des­eninin 1926’da Miss Amer­i­ca’nın puan­tiyeli biki­ni ile fotoğraflandığı zaman başladı,1928’de Disney’in Min­nie Mouse’uy­la akıl­lar­da yer edin­di ve Chris­t­ian Dior, 1954 New Look kolek­siy­onun­da  en çok satan desen olarak modası asla geçmeye­cek desen hali­ni aldı. Kul­lanıldığı her kıyafete vin­tage bir hava katan bu deseni tek parça veya fular gibi aksesuar­lar­da ter­cih ede­bilirsiniz. Siyah beyaz puan­tiye deseni ilk­ba­har ve yaz stili için zah­met­sizce sofistike his­set­menin kolay yolu. Kır­mızı rujla bir­leştirdiğiniz de pin-up kızları­na ben­zeye­ceksiniz!

Hippie Batik

Karan­ti­na döne­minde evimizde de yap­mayı öğrendiğimiz bu ren­kli des­enin kök­leri 6.yüzyıl Hindistan’ına kadar dayanır. 1960’lar, elbette,  batik desen ile en ilişk­ili on yıldır. Desen o zaman­lara kadar unutul­muş olsa da hip­pi döne­minde popüler­liğinde bir artış görüldü çünkü yaratıcılığı ifade etmek için basit ve ucuz bir yoldu. Janis Joplin ve Jer­ry Gar­cia gibi büyük batik desen giym­eye başladığın­da, Amerika’nın gençliği hızla modayı yakaladı. 2020 yaz sezo­nun­da da çokça gördüğümüz bu desen, son­ba­har ayların­da da gardırobuna tek parçay­la hareket kat­mak isteyen­lerin kur­tarıcısı oluy­or. Göz yor­ma­ması için daha sakin parçalar­la bir­leştirmek­te yarar var. Çorap, çapraz çan­ta ve şap­ka gibi aksesuar­lar­da kul­lanıldığın­da tek renk kıyafet­lerinizin sezon trend­leri­ni yakala­ması­na yardım ede­bilir.

Vahşiler

Hay­van desen­leri moda obje­si olmadan önce, ikti­dar ve gücün işaretiy­di. Kral ve kral­içel­er, sosyal statü­leri­ni  göster­menin bir yolu olarak hay­van desen­li pelerin­lere sahip­ti ve avcılar, hay­van desen­lerinin onlara bu hay­vanın gücünü verdiğine inanıyorlardı.1932 Tarzan fil­mi ile hay­van desen­ler­ine olan talep moda dünyasın­da artış gös­ter­di. Günümüzde de revaç­ta olan bu deseni kul­lan­manın püf nok­tası fark­lı hay­van desen­leri­ni karıştır­ma­mak­ta. Hay­van baskıları tek başı­na oldukça iddi­alı görünür, bu yüz­den zarif görün­mek istiy­or­sanız sade kalı­plı kıyafetlerde ter­cih edin. Bir leop­ar desen­li göm­lek, kalem etek, zebra desen­li ceket bunun mükem­mel örnek­leridir.

 

Exit mobile version