GARDIROP MAGAZİN

DB Berdan’dan kendini sevenler kulübü

DB Berdan Lon­dra Moda Haf­tasın­da­ki res­mi takvim­den son­ra, MBFWI’de sezon finali­ni yapıy­or. DB Berdan, 2020 İlkbahar/Yaz kolek­siy­onuy­la cin­siyet, cin­sel yöne­lim, ırk ve diğer öğel­er­le ayrış­mayan, eş fikir­li birey­leri aynı çatı altın­da topla­maya devam ediy­or.

2012’de kurul­muş İst­anb­ul asıl­lı anaerk­il mar­ka DB Berdan, çevr­eye duyarlı ve yeni­likçi Lon­dra taban­lı bir mar­ka. Hiper sokak stili olan DB Berdan, hikayeleri ken­di desen­leriyle anlat­mayı sev­en queer bir tasarım markası. Tasarım­cı ikilin­in 2020 İlkbahar/Yaz kolek­siy­onu “Ken­di­ni Sev­en­ler Kulübü”, erkek ege­men spor kulü­p­lerinin yarış­ma nosy­onunu bu kez “Eşit­lik için Yarışma”ya çevir­erek cin­siyet kalı­plarını ter­syüz ediy­or. İki­li, bu görün­mez rek­a­bet içinde herke­si ken­di­ni sevm­eye ve başkalarının fark­lılık­larını kab­ul­len­m­eye yarışa dav­et ediy­or.

Her sezon cin­siyet hak­ları­na önem veren mar­ka, kolek­siy­onun malzeme ve baskı içer­iğinde büyük bir bölümü organik, çevr­eye duyarlı malzemel­er kul­lanıy­or. DB Berdan kolek­siy­onunun çok büyük kıs­mın­da organik kumaşlar ve çevr­eye duyarlı baskılar kul­lanılırken markanın söylem­lerinde ve etiketinde “Geze­ge­nine iyi bak, soğuk suda yıka, güneşte kurut, geri dönüştür ya da bağışla.” yer alıy­or.

Kolek­siy­on 80’ler ve 90’lar başın­da­ki hip-hop ve acid house kültürün­den ilham alırken baskın ren­kler, over­size batik den­im kapüşon­lu­lar, şor­ta dönüşen jog­ger pan­tolon­lar, yarasa kol­lu 80’ler düğmeli göm­lek­ler, eteğe dönüşen bas­ket­bol şort­ları DB Berdan’ın çevr­eye duyarlı desen­leriyle fark­lılaşıy­or.

“Ken­di­ni Sev­en­ler Kulübü” kolek­siy­onunun en önem­li özel­liği ise, 48 yıl önce Fransa’da kurul­muş olan glob­al mar­ka “The Smi­ley Com­pa­ny” ile ve ikonik gülen yüz logo­suy­la işbir­liği içinde hazır­lan­mış olması.

48 yıldır “Gülümse­m­eye Zaman Ayırın” slo­ganıy­la gülümse­menin gücünü ve poz­i­ti­flik mesajını yaygın­laştıran mar­ka, pop kültürün, müzik ve sosyal hareket­lerin daima içinde yer aldı. Bugüne kadar sayısız glob­al moda markası ve tasarım­cıy­la işbir­liğine giden dünyanın en poz­i­tif markası, bu sezon işbir­liği için DB Berdan’ı seçti.

2020 Yaz DB Berdan show’u bu sezon katılım­cılara hiper orman hissi vere­cek tam bir deney­im yaşat­a­cak. DB Berdan’ın fark­lı kişi­lik­ler ve kim­lik­lerde­ki mod­el­leri doğa ile bütün­leşe­cek.

Saçlar, Hüseyin Çav­dar ve ekibi Maag Saç Sanat tarafın­dan, saç aksesuar­ları olarak bit­ki yaprak­ları kul­lanılarak Schwarzkopf ürün­leriyle tasar­lanıy­or.

Makya­jlar Gülüm Erz­in­can ve ekibi tarafın­dan gerçek çiçek­ler ve Kryolan’ın veg­an ürün­leri kul­lanılarak yapılıy­or.

Kore­ografinin Öner Evez ve Yakup Biçer ile gerçek­leştiği, styling’in Ramazan Tunç Gülşen tarafın­dan yapıldığı defilede müzik, tasarım ikil­isinin daha kolek­siy­onun kon­sep­ti­ni oluş­tu­rurken din­le­m­eye başladığı, Murat Kanar tarafın­dan mik­sle­nen old­school Acid house beat’lerinin hip-hop’la bir­leşmesin­den oluşuy­or.

Her sezon show’larında fark­lı kim­lik­lerde­ki insan­lara yer veren DB Berdan’ın 2020 Yaz defilesinde düny­a­ca ünlü Ressam Haluk Akakçe, MC Şehinşah ve Influ­encer Aley­na Şen yer alıy­or.

Zor­lu PSM Stu­dio alanın­da gerçek­leşen defilenin mekanı deko­r­la orman havası­na bürünürken MG Inter­na­tion­al Fra­grance Com­pa­ny par­fümör­leri tarafın­dan kolek­siy­ona özel olarak çalışılan ve defile alanı­na yayılan kokuy­la fark­lı bir boyut kazandı. Limono­tu ile izleyen­lerin duyu­ları çim kokusuy­la harekete geçir­il­erek dav­etlilere olfak­tif bir deney­im yaşatılıy­or.

Exit mobile version