GARDIROP MAGAZİN

DB Berdan ve Pepsi ® ile kendin olmanın güzelliğini keşfet

ISTANBUL, TURKEY - MARCH 28: Designers Begum Berdan (L) and Deniz Berdan (R) acknowledgs the applause of the audience after the DB Berdan show during Mercedes Benz Fashion Week Istanbul at Zorlu Center on March 28, 2018 in Istanbul, Turkey. (Photo by Tristan Fewings/Getty Images for IMG)

DB Berdan, samimiyetle kendin olmanın güzel­liği­ni,  “Senin gücün sen olman” slo­ganı ile Pep­si “Choice of a New Gen­er­a­tion” mot­to­sunu bir­leştir­erek sunuy­or.

Begüm ve Deniz Berdan ilham aldık­ları Pep­si markasının 80’ler ve 90’lar döne­minden esin­len­di. Pepsi’nin iki fark­lı jen­erasy­onu olan Begüm ve Deniz, iki jen­erasy­on bir Pep­si olarak bir araya gelip çok güçlü 45 parçalık bir kolek­siy­on hazır­ladı. Kolek­siy­on, slo­gan­ların­da poz­i­tif mesajlar ver­erek insan­ları, içinde sır gibi tut­tuk­ları güç­leri dışarı çıkar­maları­na teşvik ediy­or.

DB Berdan,  insan­ları ken­di ben­lik­leri­ni kab­ul edip, kendi­leri­ni sevm­eye dav­et ede­ceği 2018–2019 Son­ba­har-Kış kolek­siy­onunu, Pep­si spon­sor­luğun­da, Mer­cedes-Benz Fash­ion Week Istan­bul kap­samın­da Zor­lu PSM’de unutul­maz bir defi­leyle tanıt­tı.

Deniz Berdan ve Begüm Berdan tarafın­dan oluş­tu­ru­lan Türkiye’nin en sıra dışı ve keskin moda tasarım markası DB Berdan, 2018–2019 Son­ba­har-Kış kolek­siy­onun­da tüm jen­erasy­on­ların destekçisi ve trend belir­leyi­cisi ikonik mar­ka Pepsi®’den yola çık­tı.

Pepsi’nin 80’ler ve 90’lardaki iki fark­lı popüler kültür jen­erasy­onunu tem­sil eden ikili, ikonik markanın jen­erasy­on­ları etk­ile­m­eye devam etmesiyle kolek­siy­onun ismi­ni “Choice of a New Gen­er­a­tion” olarak belirle­di. Pepsi’yi en cool mar­ka olarak ben­im­seyen Deniz ve Begüm Berdan, iki ayrı jen­erasy­onun da etk­ilendiği Pep­si kam­pa­nyalarının unutul­maz yeni nesil vur­gusunu kolek­siy­on­ları­na taşıdılar.

Ken­di­ni sevmek ve özel­lik­lerinin farkı­na varıp o özel­lik­leri­ni gururla taşı­mak üzer­ine kuru­lu olan kolek­siy­on, geçmişten günümüze sayısız defa değişime uğramış “fizik­sel güzel­lik” tanımını tama­men değiştirip norm­ların dışı­na çık­ması, olarak yeniden yorum­luy­or.

Ren­klerde ayırt edi­ci Pep­si mav­isinin ağır­lık­ta kul­lanıldığı, 80’lerde fil­i­zle­nen hip hop ve Harlem kültürün­den öğel­er taşıyan, 45 parçalık kolek­siyon­da, tasarım ikil­isinin Pepsi’nin sokak kültürüne kazandırdık­ların­dan etk­ilenerek hazır­ladık­ları 15 tasarım yer alıy­or. Kolek­siy­on, old-school Pep­si poster­lerinin yırtık duvar slo­gan­larıy­la bir­leştiği decol­lage desen­leriyle kalı­plar­da 80’ler ve 90’lar siluet­leri­ni bir­leştiriy­or.

Üçgen kol­lar, kısa cropped-toplar, rüz­gar­lık görünüm­lü elbisel­er, 80’li yıl­ların eşof­man alt-üst kom­bi­nasy­on­ları detay­lar­da Pep­si logolu şer­itler kolek­siy­on detay­ların­dan birkaçı. Kolek­siyon­da, kalı­plar­da 80’lerin jet geri dönüşüyle yarasa kol­lar, belden daracık üste doğru genişleyen sat­en elbisel­er, ceket-pan­tolon pow­er­suit takım elbisel­er, kimono­lar, ultra büyük kol­lu sweat­shirt-elbisel­er, geometrik kalı­plar, met­a­lik kumaşlar, rugan-yılan deri detay­lar; ren­klerde ağır­lık­la mavi kul­lanılarak 80’ler gün­cel­leniy­or. Bu sezon ayrı­ca DB Berdan kolek­siy­onun­da daha fazla sayı­da erkek tasarımı da yer aldı. Zira mar­ka, yeni sezon­da tasarım­cı Gökhan Yavaş ile işbir­liği yaparak erkek kolek­siy­onunu genişlet­ti.

Desen­lerde kolaj tekniğiyle hazır­lan­mış yırtık Pep­si poster­lerinin bir araya getir­ilmiş görsel­leri, 80’ler hiphop kültüründe bol­ca kul­lanılan “high top fade” agre­sif kurt­lar, Japon­ca “cin­siyet­siz” yazıları kolek­siy­onun dikkat çeken desen­lerinden.

Pep­si desen­lerinde yer alan “refreshed” konusunu “yenilen­mek, gün­cel­len­mek” olarak kolek­siy­on­ları­na taşıyan ikili; samimiyetle kendin olmanın güzel­liği­ni “No one is you and that’s your pow­er” (“Senin gücün sen olman”) slo­ganı ile bir­leştir­di. Bunun­la bir­lik­te kolek­siy­on, “Flow­ers grow back even after they are stepped on and so will I” (“Çiçek­ler üzer­ler­ine basıldık­tan son­ra bile yeşerir, ben de öyle”) gibi poz­i­tif mesajlar içer­erek insan­ları, içinde sır gibi tut­tuk­ları güç­leri dışarı çıkar­maları­na teşvik ediy­or.

Pep­si ana spon­sor­luğun­da, Mer­cedes-Benz Türk spon­sor­luğun­da gerçek­leşen, kore­ografinin Öner Evez ve Yakup Biçer ile gerçek­leştiği, styling’in Anıl Can tarafın­dan yapıldığı defilede saç tasarım­ları Maag’den Hüseyin Çav­dar tarafın­dan uygu­lanırken, Kum Agency ekib­inin elin­den çıkan makya­jlar­da 80’lerin en popüler tren­di neon far­lar göz­den başlayıp elmacık kemik­ler­ine kadar kul­lanıldı.

Makya­j­da bunun yanı sıra, “gen­der­ben­der” bıyık­lar yer aldı. Saçlar­da hip hop kültüründe öne çıkan twist­ed örgüler, 80’ler ve 90’ların en popüler saç tokası schrunchie’ler­le öyle­sine toplan­mış saçlar ve glam-rock tarzı kes­im­ler göze çarp­tı. “Senin gücün sen olman” mot­to­sunu destekleyen, fark­lı vücut tür­lerinde, fark­lı jen­erasy­on­lar­da ve fark­lı ten­lerde, kısacası ken­di özel­lik­lerinde bireyler sayesinde podyum­da­ki tek tip mod­el krit­er bariy­eri kalk­mış oldu.

Defile aksesuar­ların­da, ayakkabı ve çan­ta­lar Kemal Tan­ca tarafın­dan DB Berdan’a özel olarak üretil­di. Uzun rugan çizmel­erde; markanın logo­ları ve kolek­siyon­da kul­lanılan slo­gan­lar yer alırken, çan­ta­lar­da deri ve rugan parçalar yer aldı.

Kolek­siyon­da dikkat çeken bir baş­ka aksesuar olan uzun çoraplar, Socks Plus Plus tarafın­dan mar­ka için dokunurken üzerinde kolek­siy­ona ait sem­boller, slo­gan­lar ve logo­lar yer aldı. Defilede görülen dra­matik şap­kalar­daysa Sanya Josavi imza­sı vardı.

Bur­cu Özberk’in de podyum­da yürüdüğü defilenin müzik­lerinde izleyen­leri, 80’lerde yeni yeni çıkan alt kültür olan hip hop’un babaları Run DMC’­den Soul­son­ic Force’a, ikonik grup JJ Fad’­den Harlem’in balo­ların­dan çıkan vogu­ing savaşların­da kul­lanılan freestyle rap’­ler­ine kadar süper beat’ler karşıladı. Ser­el Yere­li ise defile finalinde bir şarkıy­la per­for­mans sergile­di.

Exit mobile version