GARDIROP MAGAZİN

Dalgaların Prensesi

Türkiye’de dal­ga sör­fünde ülkem­izi tem­sil eden ilk kadın mil­li dal­ga sör­fü sporcusu olarak olarak tar­i­he geçen Aleyna’nın güzel­liği, ışıltısı ve ener­jisi çok baş­ka. Bil­gi Üniver­site­si, Hukuk Fakül­te­si son sınıf öğren­cisi olan ve 10 senedir yap­tığı dal­ga sör­fü ile avukatlığı bir ara­da yürüt­meyi hede­fleyen Aley­na, Gardırop Magazin’in Yıl­başı sayısı için özel bir moda çeki­minde rol aldı ve hikayesi­ni bizle pay­laştı.     

Fotoğraflar SERHAT HAYRİ Styling ÇAĞLA KÜÇÜKDERELİ Prodük­siy­on MİNE GÜNDÜZ Makyaj ERDEM YILDIZ Saç CEVAHİR ÖĞÜNER Styling Asis­tanı YAĞMUR ERTUĞRUL

Elbise: Dress İst­anb­ul 5.200 TL

Sör­fle tanış­ma hikayen nasıl başladı?
Sör­fle babam sayesinde tanıştım. Babamın Kerpe’de Danube Surfhouse’u açmasıy­la, ben­im de dal­ga sör­fü serüven­im başladı. Sör­fü Karad­eniz sahilinde öğrendim ve şu an antren­man­larımı ora­da gerçek­leştiriy­o­rum.

Sörf şu anda hay­atın­da ne kadar alan kaplıy­or? Sezon­da haf­ta­da kaç saat ayırıy­or­sun?Karadeniz’de sörf sezonu 12 ay boyun­ca devam ediy­or. Ben oku­lum­dan dolayı kışın haf­ta son­ları sörf antren­manı­na git­m­eye çalışıy­o­rum; onun dışın­da da sörfe yöne­lik indoor antren­man pro­gramı izliy­o­rum. Yaz sezo­nun­da ise Danube Surfhouse’da hem sörf hocalığı­na, hem de antren­man­ları­ma devam ediy­o­rum. Bu neden­le yaz sezo­nun­da neredeyse her gün zamanım suda geçiy­or. Sörf antren­manın­da ise bir gün içinde iki seans suya  giriy­o­rum. Tek seans­ta yak­laşık iki saat suda kalıy­o­rum; yani suya girdiğimde bir günde yak­laşık 3–4 saat antren­man yapıy­o­rum.

Türkiye’de dal­ga sör­fü için en uygun nok­ta­lar nereleri?
Karad­eniz ve Akdeniz’de dal­ga sör­fü yapa­bilme imkanınız var. Karadeniz’de Babalı Sahili’nde ve Kilyos’ta, Akdeniz’de ise Alanya’da daha yaygın. Karadeniz’in dal­ga sezonu yıl boyu sür­erken Akdeniz’de kış sezo­nun­da dal­ga per­for­man­sı oluy­or.

Dal­ga sör­fünde Türkiye’yi tem­sil eden ilk mil­li sporcusun. Pro­fesy­onel iş hay­atı­na sörf mü, hukuk mu hakim ola­cak?
Türkiye’de dal­ga sör­fünde ülkem­izi tem­sil eden ilk kadın mil­li dal­ga sör­fü sporcusuyum. Şu an mil­li takımımız­da dört erkek, bir de ben varım. Bu aslın­da bir sorum­lu­luk, çünkü bu spo­ra başla­mak isteyen insan­lara, daha çok da yeni nesile örnek olmaya, yol göster­m­eye çalışıy­o­rum. Hukuk fakül­tesi­ni bitirmeme bir sene kaldı, daha son­ra ben­im için pro­fesy­onel iş hay­atı başlamış ola­cak. Şu an dal­ga sör­fünü de hukuku da elim­den geldiğince en iyi seviyede tut­maya çalışıy­o­rum. Hede­fim, ikisi­ni bir ara­da yürüt­mek.

Elbise: Dress İst­anb­ul 5.200 TL, Ayakkabı Zara 439,95 TL

Mayo, biki­ni ve sörf kıyafet­leri için han­gi markalar­dan alışver­iş yapıy­or­sun? Beğendiğin yer­li bir “sweamwear” markası var mı?
Dal­ga sör­fünde biki­ni, mayo ve sörf kıyafet­leri çok önem­li, çünkü hem rahat, hem de dayanık­lı olmaları gerekiy­or. Bunun nedeni de dal­ga sör­fünde dal­galar ile mücadele ediy­or olmamız. Ben­im ter­ci­him bu konu­da Decathlon’un sörf markası olan Ola­ian. Olaian’ın sörf may­oları hem çok rahat, hem şık, hem de sörf için çok uygun.

Peki son olarak moda stili­ni en çok beğendiğin isim­ler kim­ler?
Ben, rahat ettiği kıyafet­leri giymeyi ter­cih eden biriy­im. Bu neden­le genelde spor, spor-şık giyiniy­o­rum. Sör­fçüler arasın­da moda stili­ni en çok beğendiğim isim, Lau­ra Enev­er. Onun dışın­da Hai­ley Bald­win, Gigi Hadid gibi isim­lerin sokak stili­ni de çok beğeniy­o­rum.

Exit mobile version