GARDIROP MAGAZİN

Contemporary Istanbul sanatseverle buluştu

Akbank desteği ve Fer­ko ile Yıldız Hold­ing ortak spon­sor­luğun­da gerçek­leşen Con­tem­po­rary Istan­bul, Lüt­fi Kır­dar Rumeli Salonu ve İst­anb­ul Kon­gre Merkezi’nde düzen­len­di. Ön izleme günü dahil beş gün süren fuara 42’si yabancı olmak üzere, toplam 73 galerinin yanı sıra, yak­laşık 1.500 sanat eseri İst­anb­ullu sanat­sev­er­ler­le buluş­tu.

Öner Kocabeyoğlu Kolek­siy­onu

Serv­er Demir­taş, At

Salus­tiano, Serie Pre­sente Plus­cuam­per­fec­to

Armen Rotch, Unti­tled, 2017, çay poşedi kola­jı

Plu­g­in

Michelan­ge­lo Pis­to­let­to

Jan Fab­re

Fahrel­nis­sa Zeid, Dri­mart

Gale­ria Joan Gas­par

Fuar­da sergile­nen eser­ler arasın­dan 500 bin Euro’ya satışa sunulan Vic­to­ria Miro Galeri’den Yay­oi Kusama’nın Infin­i­ty – Nets [Sotoa]’sı, 500 bin Dolar’a satışa sunulan Dirimart’ın Fahrel­nis­sa Zeid’in, 380 bin Dolar’a satışa sunulan Marl­bor­ough Gallery‘den Manolo Valdes’in Retra­to con Marco’su, ade­di 250 bin TL’ye satışa sunulan 5 adet Art On İstanbul’dan Mithat Şen’e ait İst­if Serisi’nden Küre bir’i, 130 bin Pound’a satışa sunulan Vigo Gallery’den Ibrahim El-Salahi’nin Fla­men­co Dancers’ı, 62 bin Euro’ya satışa sunulan
 Vic­tor Lope’den Salustiano’nun Pre­sente Pluscuamperfecto’su, 65 bin Dolar’a satışa sunulan Dastan’s Basement’tan Sahand Hesamiyan’ın Nahankhane’si, 45 bin TL’ye satışa sunulan Pg Art Gallery’den Mehmet Sinan Kuran’ın Fiftysixdoublezero’su alıcı bul­du. Pilevneli Galeri’den 40 bin Dolar’a satışa sunulan Ahmet Güneştekin’in Çürüme isim­li video­suna ise Yunan­lı bir kolek­siy­on­er sahip oldu.

Kapanış gününde Con­tem­po­rary Istan­bul Yöne­tim Kuru­lu Başkanı Ali Güre­li fuarın 12. yılı hakkın­da­ki değer­lendiemelerinde; “2015 yılı sonun­da başlayan ve 2016 yılı boyun­ca atarak devam eden sıkın­tılar içinde geçen yıl fuarımızı düzen­ledik. Bu İstanbul’a ve sanat çevreler­ine beslediğimiz güvenin ve aynı zaman­da sorum­lu­luğu­muzun bir sonu­cuy­du. Bu yıl geçen sene­ki karar­lılığımızın sonuçlarını gördük. Tüm katılım­cıları ve bizi çok mut­lu eden bir fuar döne­mi yaşadık. Bu yıl fuarı 15.İstanbul Bienali’yle aynı gün­lerde düzen­ledik. Bu çok önem­li bir ham­ley­di. Bu gerçeği gören, anlayan galer­il­er ve müzel­er haf­taya katıldılar. Çok dikkat çeki­ci sergiler düzen­ledil­er. Tüm bu hareket İstanbul’u bir anda dünya sanat har­i­tasın­da çok önem­li ve çarpıcı bir nok­taya yer­leştir­di. Bugün daha önce belirt­tiğim gibi dünya­da bam­baş­ka bir İst­anb­ul var. Yakaladığımız coşkuyu gele­cek yıl da sürdürm­eye karar­lıyız” dedi.

Fuarı ziyarete gelen Avru­pa Bir­liği Bakanı Ömer Çelik  ‘’Burası Türkiye’nin büyük potan­siyeli­ni gös­teriy­or. Dünyanın her yerinden sanat galer­i­leri tarafın­dan ziyaret ediliy­or. Gözlem­lediğim kadarıy­la da her sene stan­dart­ları yük­seliy­or, dünyanın ulus­lararası sanat alanın­da önem­li oyun­cu­ları ve galer­i­leri Con­tem­po­rary Istanbul’a geliy­or. Bu fuar Türkiye’nin tanıtıl­ması açısın­dan çok önem­li. Vatan­daşlarımızın, genç­lerin Con­tem­po­rary Istanbul’a gös­ter­diği ilgi de gurur veri­ci,” olduğunu söyley­erek izlen­im­leri­ni pay­laştı.

Con­tem­po­rary Istanbul’un bir son­ra­ki edisy­onu 13–16 Eylül 2018 tar­ih­leri arasın­da gerçek­leşe­cek.

Akbank, ekonomik büyümeyi destek­le­menin yanı sıra, toplumun kültür ve sanat alanın­da da gelişi­mi­ni önce­lik­li sorum­lu­luk­ları olarak sahipleniy­or. Sürdürülebilir kurum­sal sosyal sorum­lu­luk pro­jeleriyle Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine önem­li katkı sağlıy­or. Bu bağlam­da, özgür ve özgün fikir­lerin her alan­da­ki gelişime ilham vere­ceğine inanan Akbank, Türkiye’nin en kap­sam­lı ulus­lararası çağ­daş sanat fuarı Con­tem­po­rary Istanbul’a 2007 yılın­dan bu yana desteği­ni sürdürüy­or.

Akbank Yöne­tim Kuru­lu Başkanı ve Murah­has Üye Suzan Sabancı Dinçer, gele­ceğin şekil­len­me­sine öncülük eden sanatın, toplum gene­line yayıl­ması ve daha çok takip edilme­si için çalış­malarını aralık­sız sürdürdük­leri­ni belirt­ti ve ekle­di; “ Ülkem­izde­ki sanat­sev­er­lerin dünyada­ki gün­cel sanat gelişmeler­ine erişi­minin art­ması önce­lik­li hede­fler­im­iz arasın­da. On yılı aşkın bir süredir devam ettirdiğimiz Con­tem­po­rary Istan­bul ana spon­sor­luk göre­vi, biz­im için önem­li bir ayrı­calık. Türkiye’de çağ­daş sanatın en önem­li buluş­ma plat­for­mu olan Con­tem­po­rary Istanbul’un ziyaretçi sayısının her yıl art­tığını görmek­ten mut­lu­luk duyuy­oruz. Ulus­lararası alan­da­ki başarısıy­la İstanbul’umuzu dünyanın seçkin sanat merke­z­leri arasın­da kon­um­landıran bu önem­li oluşu­ma destek olmayı sürdüre­ceğiz.”

Klasik ve çağ­daş sanat alanın­da pek çok pro­j­eye destek olan Yıldız Hold­ing bu yıl da etkin­liğin ortak spon­soru olarak Ülk­er Çocuk Sanat Atö­lye­si ile çocuk­ların genç yaş­ta sanat­la tanış­ması­na olanak sağladı.

Con­tem­po­rary Istan­bul ile ilgili gelişmeleri ve etkin­lik takvi­mi­ni www.contemporaryistanbul.com sosyal medya­da @contemporaryistanbul hesabın­dan #Ci17 #CiCalendar17 etiket­leri üzerinden takip ede­bilirsiniz.

Exit mobile version