GARDIROP MAGAZİN

‘Cat Moss’ podyumda

Vakko Esmod Moda Akademisi’nin 11 ülke­den 16 Esmod moda oku­lu­nun öğren­ci­leri­ni ve pro­fesy­onel­leri­ni ağır­ladığı defilede podyu­ma çıkarak mod­eller­le bir­lik­te yürüyen kedi tüm dünyanın gün­dem­ine otur­du.

Dünyanın ilk moda oku­lu olma özel­liği­ni taşıyan ESMOD, her yıl gerçek­leştir­ilen ulus­lararası moda buluş­masını bu sene ilk kez Türkiye’de yap­tı. Emaar AVM’de düzen­le­nen ve 11 ülke­den gelen mezun öğren­ci­lerin kolek­siy­on­larının sunul­duğu defilede, tasarım­lar kadar podyu­mun dav­et­siz mis­afiri olan bir kedi büyük beğeni topladı.

Dav­etlilerin sosyal medya pay­laşımı ile hızla mily­on­lar­ca insana ulaşan kedinin görün­tüsü defile son­rasın­da da konuşul­maya devam etti. Kedinin bir anda podyu­ma çık­ması, mod­ellere pati atması ve onlar­la bir­lik­te yürüme­si tüm dünyanın gün­dem­ine otur­du. Los Ange­les, Sin­ga­pur, İngiltere, İrl­anda, Hindis­tan gibi dünyanın dört bir yanın­dan yapılan sosyal medya pay­laşım­ları ve ulus­lararası haber sitelerinde yayın­lanan haber­ler­le kedinin podyu­ma çık­tığı Vakko Esmod defile­si tüm dünya­da pay­laşıldı.

İngiliz Gazete­si Observer’ın inter­net site­si, “Watch your back, Bel­la Hadid” diy­erek podyu­ma çıkan kediyi düny­a­ca ünlü top mod­el Bel­la Hadid’e rakip olarak gös­ter­di. Amerikalı ünlü kom­e­dyen Jer­ry Sein­feld’in eşi Jes­si­ca Sein­feld ise sosyal medya­da ‘Moda budur’ başlığıy­la videoyu pay­laştı.

Amerika’nın ünlü haber site­si Huff­in­g­ton Post, Vakko Esmod defile­sine yer verdiği haberinde “Bu kedi Türkiye’nin yeni top model’i ola­bilir mi? Bek­leyip göre­ceğiz” yoru­mu­na yer ver­di. Tüm dünya­da mily­on­lar­ca takipçisi ve kul­lanıcısı olan Buzz Feed ise sosyal medyadan Vakko Esmod defile pay­laşım­ları­na yer verdiği haberinde kediyi ‘dünyanın yeni moda yıldızı!’ olarak tanım­ladı.

CNN Inter­na­tion­al haber por­talın­da Jeanne Moss’un sun­duğu hab­erde, İstanbul’un kedi­leri ile bili­nen bir şehir olduğun­dan bahsedil­erek, defile görün­tü­ler­ine yer ver­il­di. Hab­erde kedi için bir de isim öner­isi sunul­du ve Kate Moss gön­der­me­si yapılarak ‘Cat Moss’ denil­di.

Son olarak Kali­forniya merke­zli 48 mily­on takipçisi bulu­nan sosyal medya plat­for­mu 9gag, 31 Ekim’de defile görün­tü­leri­ni pay­laşarak kısa sürede mily­on­lar­ca beğeni aldı.

Exit mobile version